Med.Over.Net

Maksilofacialna in oralna kirurgija

Odgovarjajo: David Dovšak, dr. med, specialist maksilofacialni kirurg

Onkološka kirurgija glave in vratu. Obrazne poškodbe in rekonstrukcije. Laserska kirurgija. Oralna kirurgija in implantologija. Posvetujte se s strokovnjakom.

David Dovšak , dr. med, specialist maksilofacialni kirurg

DavidDovsak

Gummy smeile

Default avatar

nanci

Pozdravljeni
Pred sedmimi meseci sem imela operacijo odprtega ugriza, ki je sicer uspela. Pojavila pa se je druga težava. Pri nasmehu se mi vidi velik del dlesni. Kirurg mi je sicer to pred operacijo omenil, vendar nisem mislila, da bo moj gummy smile tako izrazit. Na vašem forumu sem prebrala, da se ta težava da rešiti z laserskim podaljševanjem zobnih kron in s kirurškim podaljševanjem ustnice s VY plastiko. Prosim vas, če lahko kaj več napišete o tem posegu. Zanima me ali poteka v lokalni ali splošni anesteziji in koliko časa poteka okrevanje?
Hvala in lep pozdrav
Default avatar

DavidDovsak

Pozdravljeni. Obstaja več rešitev za popravo težav, ko se pri nasmehu pokaže preveč dlesni. Podaljšanje kliničnih kron in V-Y plastika prideta v poštev samo pri določenih pacientih, pri nekaterih pa se teh tehnik sploh ne sme uporabiti. Na žalost ni mogoče reči, kaj bi pri vas prišlo v poštev, če se vas prej ne pregleda. Kirurg in ortodont, ki sta vam odpravila odprt griz, sta verjetno dobro podučena o različnih tehnikah odpravljanja "gummy smile" težave. V tolažbo vam lahko povem, da se posegi opravljajo v lokalni anesteziji in niso obremenjujoči. Okrevanje je kratko, nekoliko daljše le pri kirurškem spustu ustnice, ampak še vedno malenkost v primerjavi s kirurško korekcijo odprtega griza. Potreben bo torej pregled pri kirurgu, ki se ukvarja s korekcijo takšnih težav. Lep pozdrav, David Dovšak
*********************************************
David Dovšak, maksilofacialni kirurg
Dentalni kirurški estetski D center
Šmartinska 152, BTC Hala 9
SI – 1000 Ljubljana
T: 030 643 693
E: [email protected]
http://www.d-center.si