Starševski čvek

ženske brez otrok

Default avatar

zaskrbljena nina

kaj si mislite o ženskah brez otrok ki imajo raje živali in jim je glavno v življenju to da potujejo in gradijo kariero?
Default avatar

moja osebna zdravnica

Moja osebna zdravnica je taka in je odlična, sploh diagnostičarka. Prej sem se pa vpisala k eni, ki je imela pet, stara pa nekaj pod 40, se pravi, ima za seboj samostojnega dela dve, tri leta, pa še to ne v kosu? Kako sme sploh delati samostojno? Aja, tebi bi bila všeč, ker ima zelo očitno rada otroke.
Default avatar

padost

joooooj, pa dejte nam že mir no. Razmišljaj o sebi, jaz o tebi ne!!
Default avatar

ne boš vrejela

nič ne mislim, ker mi dol visi kdo ma otroke, kdo jih nima, kariera gor ali dol......vsak po svoje ane...
Default avatar

Nikolaja zmaja

Nič posebnega si ne mislim o takih ženskah, vsak živi tako kot mu paše. Jaz sem bila dolgo samska in brez otrok. Še zdaj včasih pogrešam tiste lepe čase, čeprav imam svojo hčerko neskončno rada.

Vsak mora najti pravo pot zase.
Default avatar

FFffy

odjebi baba neumna zarukana brez lajfa
Default avatar

poIarni sij nepr

Tako tako, vsakodnevno bi morala bit tema o tej naraščajoči tumpavosti in puhloglavosti. Kajti gre za trend neodraslosti in nezmožnosti dozoret, ki ga narekjejo današnje puhloglavke popolnoma zavožene v vzgoji in nesposobne za karkoli koristnega. Torej gre za resno rak rano družbe.


Tako se obnaša tipična samska, nesposobna kakršnekoli odgovornosti:
Slika

Slika

Slika

Slika
Default avatar

Čirule Čarule

Tiste, ki so se tako odločile ker čutijo, da si otrok res ne želijo, zelo spoštujem, ker niso spravile na svet bitjeca samo zato, da jih drugi ne bodo obsojali, za štirimi zidovi pa bi bile nesrečne, še bolj pa otroci.

O tistih, za katere ne vem zakaj otrok nimajo, pa si ne mislim prav nič, ker ne vem, zakaj jih nimajo. Mogoče jih ne morejo imeti in se za vsem tem srečnim življenjem polnim aktivnosti samo skrivajo. Veliko jih noče o tem govoriti, niti tega komu priznati, ker je preveč boleče. Mogoče katera celo laže, da ne mara otrok, samo da ji dajo mir. Zato se mi zdi zelo grdo in podlo, ko ljudje drezajo v ženske brez otrok, jih sprašujejo, zakaj jih nimajo in jih celo žalijo. Pa se zavedajo, kako hudo lahko te besede bolijo in prizadanejo? Zato dajte že enkrat tem ženskam mir. Kakršnikoli so že razlogi, se vas ne tičejo.
Default avatar

FFffy

Pol se gre za polarni hvalit ker ima 1 otroka, baba ga je pa v rit nažgala, cele dneve visi na forumu pol pa drugim o nesposobnosti hjahah
Default avatar

poIarni sij nepr

To zadnje pprilepljeno je agresiven odziv puhloglavke, ki ga v vsakem komentarju lahko tudi na monu beremo. Pa kaj, če sem neumna, ne znam nič, nisem za nič, sem razvajena, popolnoma nevzgojena, egoistična in nezrela, vajena da vse dobim, če se nič ne trudim....tako nekako , je razbrat med vrsticami samskih puhloglavk, ki narekujejo naraščajoči trend samskosti.
Default avatar

poIarni sij nepr

Čirule Čarule je napisal/a:
Jp, nič ni tako komplicirano, le polna in popolnoma nevzgojena nora babja rit in popolnoma prazna betica. To je vse in trend današnjega časa, ki narašča, vodija ga izključno babje prismode, kdo bi drug, kot te, ki so povsod priviligirane, ne? Pa jim dajmo še kako kvoto na fračo, bodo še bolj "mentalno urejene".
Default avatar

Čirule Čarule

poIarni sij nepr je napisal/a:
Avtorica sprašuje o ženskah brez otrok, ne o samskih. Tudi veliko parov nima otrok. In tudi poročene brez otrok so na "jedilniku" hudobnih jezikov.
Default avatar

Čirule Čarule

poIarni sij nepr je napisal/a:
Meni zelo ljuba oseba dolgo ni morala imeti otrok zaradi zdravstvenih težav. Zato dobro vem, kako lahko to boli. Sploh ko se en tak gnoj od človeka kot si ti vtika v to in žali brez da bi vedel za kaj se gre. Škoda, da se tudi tvoja mama ni odločila biti svobodna in brez otrok. Vsaj malo bi prispevala k boljšemu svetu.
Default avatar

poIarni sij nepr

Čirule Čarule je napisal/a:
Teh parov je malo, gre pa za isto, nezrelost, nič ni drugače kot da je samski šus. Drugo je nekaj teh, ki ne morejo imet otrok, ampa tu mislim na tiste, ki so se pravočasno odločili, ne te, ki so čakale, da je vlak šel, ker se še rit ni znorela, te tako bolje da nimajo otrok, ne?

Na monu vse samske kokodakajo, otrok si ne želim. Kja je to drugega kot popolnoma nevzgojeno, nezrelo, prfliknjeno, ki ni bilo zmožno razvit ničesar drugega kot egoizem, ne?
Default avatar

poIarni sij nepr

Čirule Čarule je napisal/a:
Neumno si, ker niti brat ne znaš, kriva za to pa naj bi bil jaz, ne? O tem stalno pišem.
Default avatar

Simpl je

Čisto enostavno, to so gnila jajca.
Default avatar

Čirule Čarule

poIarni sij nepr je napisal/a:
Seveda znam brat. In se ne strinjam s neumnostmi, ki jih pišeš. Žensk ki ne morejo imeti otrok ni res tako malo. Jih je kar veliko in število narašča. Sama poznam 4. Dve sta se več kot 10 let trudili in po dolgem zdravljenju uspeli zanosit in rodit otroka. Pri tretji je bil mož tisti, ki ni bil ploden. Četrti ni nikdar uspelo, kljub zdravljenju. Nikdar se ne bo sprijaznila. In vse štiri so bile deležne takega obsojanja kot je tvoje. Da so razvajene, lene, da jih gotovo skrbi za postavo, da se bojijo odgovornosti..... Vse to so morale slišati. Zato pravim, ne praskajte se tam, kjer vas ne srbi. In tudi če se katera zavestno odloči, da otrok ne bo imela, kaj to tebe moti? Tvojega življenja nima nihče pravice krojiti, prav tako ti ne moreš drugih. Reci raje hvala, saj nas tako ali tako postaja preveč za ta planet in se bomo lepega dne požrli med sabo.
Default avatar

poIarni sij nepr

Čirule Čarule je napisal/a:
Proti tej masi, ki gre v Evropi v miljone, pri nas jih je tudi na deset tisoče, če ne več, ki nočejo otrok jih je presneto malo teh, ki ne morejo imet otrok. Od teh kar ti pišeš, jih je še največ med njimi teh, ki so čakale gospe do 35. leta, da je bila rit polna. Te ne rabijo imet otrok, ker tudi takrat niso primerne za njih.

Tiste, ki iamjo pa res težave so pa izvzete in te se ne hvalijo povsod, da ne marajo imet otrok, ne?

In ja, očitno nisi sposobna, da bi razumela, da družba obstaja zgolj na medgeneracijskem sodelovanju in če se v Afriki ali Aziji rodi preveč otrok , to naši prihodnosti ne bo nič pomagalo, ne? Tako da problem teh brez otrok, ki jih ne marajo, ni njih samih, že dolgo več ne, ker jih je preveč, ampak je problem družbe in njenga obstoja. Saj prebereš kako novico ali samo mon?
Default avatar

Čirule Čarule

poIarni sij nepr je napisal/a:
Razumem, da so tiste, ki jih ne morejo imeti izvzete, ampak ti ne razumeš, da so prav tako obsojene in deležne žaljenja prav zaradi tega, ker se s tem ne hvalijo. Kot sem rekla, marsikatera bo raje rekla da jih noče, kot da bi morala priznati problem. Ker je mogoče vseeno manj neprijetno zanjo, če govorijo da je nedozorela, kot če celo naselje razpravlja o njeni maternici za njenim hrbtom.

In kar se tiče čakanja da se rit napolni, spet ni nikoli prav. Če katera omeni, da je pravkar diplomirala, noseča, brez službe in jo skrbi, kako bodo samo s partnerjevo plačo zmogli, pa vsi skočite nanjo, da je (spet) neodgovorna, lahkomiselna, se ne zaveda odgovornosti, pa jo je lahko sram itd. V današnjih časih je redko katera preskrbljena v najbolj primernih letih za rojevanje. Kaj zdaj? V breme staršem in državi ne sme bit, čakat, da je rit polna pa tudi ne sme.
Default avatar

poIarni sij nepr

Čirule Čarule je napisal/a:
Glej, zaradi tistih, ki ne morejo imet otrok, pač ne moreš pričakovat, da bodo vsi tiho, ko imamo resen družbeni problem upada rojstev že vrsto let in zdaj še najhitreje naraščajoči trend teh, ki ne marajo imet otrok, ne?

In to kar ti pišeš so prazni izgovori, gre za popolnoma zavoženo vzgojo, nezrelost in norost. Sploh ne razvijejo več nobenega čuta drugega kot egoizem. To potrjujejo tudi programi, ki prihajajo na pobudo aktivistk preko politike v šole, ne samo pri nas, naj dekleta ko odrastejo nimajo otrok, ker je to ponižujoče za ženske.

Vrednote bi bilo treba vračat, ne pa tiho bit, ne?