Starševski čvek

prijateljica iz otroštva je postala fina

Default avatar
Sva bili dolgo časa prijateljici, saj sva odraščali v isti soseski, hodili sva na isto osnovno in srednjo šolo. Vedno sva se dobro razumeli. Ko sva začeli študirat, so se razlike začele kazat, zdaj pa praktično nimava več skupnih točk. To me boli, jo pogrešam, tisto "staro" verzijo. Razmišljam, da bi prekinila stike z njo, ker me vsako srečanje z njo spravi v slabo voljo, razjezi...
Bilo je tako, da je njena družina bila vedno zelo politično orientirana, tudi v lokalnem okolišu ima njen oče nek vpliv recimo temu, po socialnem položaju pa smo bili enaki, če ne celo mi malo višje. Ko sva začeli iskat prva študentska dela so njej "zrihtali" lepe službice, jaz sem pa šla v fabrko, ker sta mi starša pustila, da se sama znajdem. Pa sem delala po fabrkah, skladiščih, kuhinjah, pakirnicah, ona je pa v pisarni kuhala kavo. Študij sva izbrali zelo različen, ona izrazito naravoslovnega, jaz družboslovnega. V prvem letniku se je začela vzvišeno obnašat, slabšalno govorit o družboslovcih, se norčevat. Tako kot njen oče je postala zelo politično zagreta. Bila je ena izmed redkih punc na njeni fakulteti in si je našla skupino kul kolegov, s katerimi je žurala, hodila na potovanja, smučanja, itd. Začela se je nosit kot da ne vem kaj je, večkrat je povedala, da je ona mestna gospodična in da si ne misli mazat rok z drekom, hodila je samo v fensi lokale, nabavljala drage cunje... Kar je bolelo in še zdaj boli je pa to: od študija naprej me ima za manj vredno. Jaz sem za vse, kar sem v življenju dosegla, se mogla potrudit in izborit in sem na to ponosna, ji nisem čisto nič "fouš". Na živce mi gre to, da misli, kako je sposobna, obnaša se kot da je polna keša, v resnici pa vse kar ima, ji je zrihtal oče. Sama sem rabila 3 leta, da sem po diplomi dobila službo za mojo izobrazbo, prej sem pa delala vse sorte. In se prav spomnim, ko sem ji povedala za to novico. Sem ji rekla, ugani, kje sem dobila delo. In ona ven butne ime najbolj garaške fabrke v okolišu. Ona je seveda že imela zrihtan šiht pred diplomo... V isti (državni) firmi kot njen oče.... Na zelo finem položaju.... Je bila od vseh 200+ moških, ki so se prijavili, ona najbolj ustrezen kandidat... Zadnjič sem bila na kavi z njo. Ves čas razlaga o težavah, ki jih ima v svojih ljubezenskih razmerjih, sem ji samo kimala. Posluša me itak ne, če že govoriva o meni, vedno pripomni kakšno pikro v smislu, da je ona boljša od mene. Sem kar jezna nanjo. Pa kdo misli da je! Kako se lahko folk tako spremeni :( Včasih je bila pa tako lušna, koliko stvari sva skupaj počeli....
Default avatar
Ne boš verjela tudi jaz sem se spremenila od igrivih šole h klopeh pa do danes ko sem mama, žena....
Ne objokijem stare časa saj mi je tudi zdaj lepo, se jih pa rada spominjam.
Iz tvojega pisanja je razvidno, da ji ne moreš odpustiti, da je njej veliko stvari bilo podarjeno ti pa si se za vse to morala boriti. Sprejmi, da so zdaj v njenem življenju pomembni drugi ljudje in to tisti s katerimi ima podobne poglede, intetese, konjičke. Tvoja prijateljica ni vzvišena pač živi drugačno življenje kot ti. Ona uživa ti pa si ne dopustiš narediti koraka naprej in miselno ostajaš v letu 2000.
Default avatar
nič več dober odnos je napisal/a:
Prenehaj se družiti z njo in preboli to vajino nekdanje prijateljstvo. Ljudje se z leti spreminjajo, nekateri niso več kompatibilni. Samo živcirala te bo, takega prijateljstva pa nočeš. Poišči si nekoga, s katerim se boš v tej fazi življenja dobro razumela. Pa še to....čestitke za vse, kar si sama v življenju dosegla. Bodi ponosna nase.
Default avatar
nič več dober odnos je napisal/a:
Očitno so se res vajine poti razšle in se ne ujameta nikakor več in res prekini z njo in kaj potem, če se vidita kdaj, ker sta blizu doma. Lahko sta le na Živjo, Adio in to je to kaj te boli briga. Pač eni ljudje niso z nami ves čas od otroštva do smrti in se naše poti razidejo. Pa te njene zgodbe da vsi naj poslušajo samo kar ima ona povedati, za druge pa boli njo k, ne prenesem egoistov in naredim črte čez njih vedno.
Default avatar
nič več dober odnos je napisal/a:
Zakaj se mi zdi, da se je Kahlo22 vrnila?
Default avatar
antilopa je napisal/a:
Tako ja to vse te samo živcira in neko tekmovanje je non stop prisotno med vama kera je boljša v poslu itd...To ni prijateljstvo, to je kar nekaj. Tega ne rabiš. Odpusti ji za vse, ker se bere da imaš do nje veliko jeze in zamere, da ni več kot je bilo v otroštvu. Pač se je spremenilo, ti imaš svoj krog ljudi, ona svoj in vsaka je šla oz naj gre svojo pot sama zase.
Default avatar
A si se vrnila je napisal/a:
Samo res...je Kahlo22 uspeli dobiti premožnega tipa? :)))
Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč.
Palme, banane in kokos - otok cvetoč.
Default avatar
Pikulet je napisal/a:
Pa saj se lahko vrne na forum, to ni prepovedano. Ona ima vse pravice kot ostali.
Default avatar
antilopa je napisal/a:
Nisem rekel, da se ne sme, samo ob tej priliki, sem se vprašal, če so se ji uresničile sanje... :)))
Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč.
Palme, banane in kokos - otok cvetoč.
Default avatar
Pikulet je napisal/a:
Očitno ji ni uspelo. Zdaj pa, po stari navadi.
Default avatar
Moj primer:
Imel sem prijateljico ko smo tudi večino otroštva preživeli skupaj takrat smo veliko delali še plakatov in pa naskrivaj hodili v trgovino pa to...... smo prišli v srednjo šolo ona začne pit, kadit.... in nakoncu postane zadostna
Default avatar
V soboto sta bli 2 'prjatlci' pri meni, prjatlce smo postale šele po rojstvu naših otrok, ker sem jaz priseljenka.
Joj, joj, ali sem čudna? Jaz ju nisem mogla poslušat.
Da zdaj pa hodita na fitnes, pa še osebnega trenerja, da si bosta privoščili, pa sta na LCHF dieti in ne pijeta ne alkohola, ne medu ne smeta uživat nič. Pa kje sta kupli uno bundico pa ta drugo, potem je sledilo še malce opravljanja.. pa brskanje to mobiju na obisku in izbiranje uhančkov.. joj, kateri so lepši...
Obe pa sitni sitni, ker sta se že neštetič skregali z možema.
Default avatar
Avtorica, zelo ji zameriš njeno lagodno življenje in očeta, ki ji je po tvoje vse zrihtal. A misliš, da ona tega ne čuti?! Daj, bodi poštena in se nehaj z njo družiti, ker ji nisi prijateljica.

Sploh pa, ne razumem odraslih ljudi, ki govorijo o prijateljih. Vsi so samo še znanci. Prijatelje smo imeli v OŠ, potem pa so še samo znanci.
Default avatar
Sem študirala družboslovje, nisem imela nobenih zvez, pa sem prek študenta vedno delala v pisarni. In službo sem sama dobila takoj po faksu.
Ni problem tvoja prijateljica, ampak tvoja fovšljivost, ki jo ona sigurno čuti. Veje iz vsakega tvojega stavka. Zakaj točno bi si nekdo želel tako prijateljico?