Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Vprašajmo, svetujmo in poklepetajmo o stvareh, ki se nam zdijo pomembne.

Mirjana Frankovič , specializantka TA psihoterapije, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

Fitoval proti izpadanju las?

Default avatar

Windows99

Zanima me, če ima kdo izkušnje z šamponom fitoval, jaz sem ga začel pred kratkim uporabljati ker so se mi lasje začeli redčiti. Kolikokrat na teden ga naj uporabim, uporabljam tudi navaden koprivin šampon in bi rad vedel če je ta dva šampona primerno uporabljati v enakem dnevu ali ne.
Default avatar

NekdoX

Razlog za redčenje las je v samem organizmu in razni pripravki, ki jih naneseš lokalno in bi naj pomagali proti temu so zgolj komercialni nateg. Verjetno imaš kako neodkrito avtoimuno bolezen, zato bi bilo dobro oditi na preiskave. Lahko je ščitnica, celiakija, sladkorna bolezen itd. Če se pravi čas odkrije vzrok in tvoje lasišče še ni odmrlo, potem se lahko rešiš in ohraniš lase, Ob ustrezni terapiji in dieti seveda. Lahko pa imaš tudi smolo in imaš genetsko pogojeno plešavost, v tem primeru pa svetujem taoistično masažo lasišča. Poišči knjigo tajvanskega avtorja Mantak Chia.
cron