Med.Over.Net

Psihoterapija

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize • Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt

Psihična stiska, odvisnosti, čustvene motnje, depresija, anksiozna motnja, OKM, motnje prehranjevanja, zlorabe, telesni simptomi (hitro bitje srca, bolečine, nihanje teže..., mejna osebnostna motnja, psihoze, vzgoja otrok in dileme, večji dogodki kot so poroke, rojstvo otroka, ločitve, smrti, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

Miha Štrukelj , psihoanalitični psihoterapevt

Miha_Strukelj

Čustveno manipuliranje žensk.

Default avatar

JohnnybeGood

Imam neznanske probleme z odnosi ne samo do žensk ampak tudi na splošno sklepanje prijatelstev druženje z ljudmi vse kar terja nek globji odnos.

Enostavno nemorem, ne znam zgraditi pristne čustvene odnose z ljudmi okrog sebe, še posebno z ženskami najprej jih šarmiram potem pa ko jih imam UJETE v svoji narcistični mreži, kjer mi napihujejo svoj EGO ki ga tako ali tako nimam, potem ko jim postanem všeč in je čas za naslednji korak začnem enostavno nekako v podzavesti ne, da bi hotel ampak enostavno si nemorem pomagati, jih začnem zavračati, igro spremenim v neko Love and Hate, sladek kot med naslednji trenutek mrzel kot led igro v kateri sem tako ali tako jaz na slabšem.

Tako hudo si želim izkusiti pravo ljubezen tisto, za katero se je vredno boriti, ampak kako naj človek izkusi nekaj takšnega če v življenju ni imel nikakršne ljubezni. Kako naj človek odpre svoje zakrnelo srce, ki je bilo tolikokrat izdano s strani njegovih staršev, ki to tudi nikoli niso bili ampak IZRODEK ČLOVEŠTVA ljudi, ki bi jih morali kastrirati ob rojstvu, saj tem svetu prinašajo samo nepopisno bolečino in trepet, kako naj ima potem takšna nepopolna, napol živeča oseba pristne odnose z ljudmi.

Zavedam se, da je vse v glavi, da je vsak odgovoren za lastna dejanja za svoja čutenja in navsezadnje za svojo lastno srečo. Po zadnjih nekaj letih samo analize sem prišel do spoznanja, da imam Mejno osebnostno motnjo darilo mojih tako imenovanih ˝Starših˝.

In kako sedaj naprej? Kako se naj človek spremeni v neko funkcionalno osebo z pristnimi odnosi, saj verjamem, da le te dajejo človeku pravo bogastvo in smisel v življenu.

Se lahko spremenimo ne samo naše vedenje samo zato, da bi bili drugi srečni ampak zaradi nas samih za svojo lastno srečo in notranji mir, ali lahko spremenimo tako imenovan Afekt se lahko poglobimo tako daleč vase in spremenimo ne samo svojo podzavest ampak tudi svoj organizem, ki kriči po osvoboditvi in ljubezni.

Se splača BORITI za Ljubezen...
Default avatar

BarbaraSaric

Vedno se "splača boriti za ljubezen"....Potrebno je čutiti...vedeti, kaj v resnici želimo.
Mnenja stroke so deljena...nekateri menijo, da je MOM neozdravljiv...Nekateri pa menimo, da je...da se da vse, kar si človek želi, v kolikor je želja močnejša...

Marsikdo ni imel lepega otroštva, vendar, prva "stopnica" je to razumeti, odpustiti in poiskati svoj fokus...Druga stopnica, pa je napraviti nekaj v smeri rešitve...Bo šlo? Kako dolgo ste v analizi?

"Življenje ni ne dobro ne slabo, je le to kaj upamo iz njega ustvariti" :)
Barbara Sarić, BA pth.; specializantka psihoanalize
https://barbarapsihoterapija.si/
[email protected]
https://barbarapsihoterapija.si/
Svetovanje na 090 6886
Naročanje na 041 535 555
Default avatar

JohnnybeGood

Pozdravljeni!

V samo analizi sem približno nekje zadnje 2 leti, uradne dijagnoze še nimam saj še nisem bil pri nobenemu terapevtu, ki bi me diagnosticiral.

Mislim, da je pri meni največji problem tista notranja bolečina ne samo kognitivno - miselno, ampak nepopisno bolečino, ki jo čutim v sebi mislim, da enostavno nimam nobene regulacije notranjega Afekta ne znam predelati čustev na zdrav način vsaka stvar me iztiri še posebno, kar se tiče žensk in globjih čustev. Ob njih še posebno čutim tisto nepopisno bolečino znotraj sebe na organski ravni, počutim se kot bi bil odprta rana.

Zanima me ali se, da spremeniti tudi notranji Afekt oziroma ali lahko zrehabilitiramo tudi svoj organski zapis, ker mislim, da vse izhaja iz moje neznanske praznine znotraj sebe.

Enostavno sem prišel do konca svoje poti, kjer sem porabil vse svoje resource vse svoje zmožnosti, ki sem jih imel na razpolago enostavno ne morem več funkconirati moje telo in um sta popolnoma ižeta in prazna počutim se kot kakšen zombi, ki se plazi skozi življenje.

Lp
Default avatar

BarbaraSaric

Lepo pozdravljeni!

Vaša bolečina verjetno izhaja predvsem iz odnosa z vašo mamo. Praznino lahko zapolnimo le sami...Res je, da vedno pričakujemo, da bo to storil nekdo drug...npr.: naš partner, vendar ni tako. Ne počutite se dobro v svoji koži, v vas je tudi veliko zamer. Pozdravljen misel, da ste v samo-analizi, vendar vam toplo polagam na srce, da se vključite v psihoterapevtski proces. Pa ne zaradi postavljanja kakšnih diagnoz...pač pa zaradi uvidov, doživljanj, čustvovanj...da boste morda lažje dosegli kar si želite. Kot pravim, najprej je prepoznava, nato pa poti...vse poti pa vodijo v Rim, le želja po Rimu mora obstajati.

Verjetno gre za neke vrste "sado-mazohistične" odnose. V začetku je prisoten ideal, okus romantične ljubezni, potem pa se prevesi v neko maščevalnost v ozadju. Zato je tako zelo pomembno, da predelate pridobljene vzorce iz primarne družine, da se ne boste več samo "plazili" skozi življenje.


Lep pozdrav in vse dobro;
Barbara Sarić, BA pth.; specializantka psihoanalize
https://barbarapsihoterapija.si/
[email protected]
https://barbarapsihoterapija.si/
Svetovanje na 090 6886
Naročanje na 041 535 555
Default avatar

JohnnybeGood

Ja res je mislim, da moja podzavestna sovraznost do zensk izhaja od odnosa z mojo materjo, mislim da se na tak nacin mascujem svoji materi oz. starsem za zanemarjanje, ki sem ga bil delezen v otrostvu.

Glede notranje praznine, kako jo lahko zapolnimo s izbiro poklicev, raznih hobijev ali samo z psihoterapijo mogoce lahko priporocate kaksnega terapevta, ki najbolj poznajo te motnje in ali je vse samoplacnisko ali se da tudi urediti prek napotnice, kako te stvari drugace potekajo in kolikokrat na mesec.

Hvala za vse vase odgovore.

Lp
Default avatar

BarbaraSaric

Lepo pozdravljen,

ja, odnos z materjo je bistvenega pomena za vas in ena izmed glavnih tem psihoterapije...Nam so skozi študij govorili...Vsi imamo samo dva problema "mama in oče"...Je veliko resnice o tem.

Kar se tiče psihoterapije...že tu na forumu boste našel psihoterapevte, saj vsi opravljamo svojo stroko. V kolikor želite preko napotnice je to lahko le psihiater ali klinični psiholog, ki je morda opravljal tudi psihoterapevtsko prakso, vem pa, da so dolge čakalne dobe.

Želim vam, da bi čim preje zagrizli v svoje jabolko in šli dalje ter zaživeli kot si želite.

Lep pozdrav in vse dobro;
Barbara Sarić, BA pth.; specializantka psihoanalize
https://barbarapsihoterapija.si/
[email protected]
https://barbarapsihoterapija.si/
Svetovanje na 090 6886
Naročanje na 041 535 555
Default avatar

Miha_Strukelj

Pozdravljeni,

slišim vas, da ste v stiski in pomislil sem kakšen je razlog, da se mučite sami. Omenjate težave v odnosih, težave z regulacijo notranjega afekta, izžeti um in telo. Vse to skušate popraviti sam. Naše rane so nastale v odnosu in samo v odnosu jih lahko razrešimo. Ste kdaj razmišljali o psihoterapiji? Tam boste lahko s pomočjo psihoterapevta/ke pogledali nase in druge še iz drugih zornih kotov, raziskovali vaš odnos s psihoterapevtom/tko in prihajali do ugotovitev ter čutenj. Takšen odnos je lahko potem nova podlaga za vse ostale odnose v vašem življenju. Samo analiza je smiselni korak za psihoanalizo (oz. drugo obliko psihoterapije) in iz mojega vidika ni priporočljiva prej.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt
---------------------------------------------------------------
Psihoterapija Štrukelj
Psihoanaliza in psihoanalitična psihoterapija v Ljubljani

http://www.psihoterapija-strukelj.si