Starševski čvek

Zdravilo Lyrica za anksiozne motnje - izkušnje?

Default avatar
Psihiatrinja mi je predpisala Lyrico za zdravljenje anksiozne motnje (v bistvu gre za hipohondrijo). Imam najmanjšo možno dozo. Ima kdo izkušnje? Kdaj zdravilo “prime”? Jemljem komaj dva dni, se mi zdi, da sem še bolj nemirna kot prej, težave z nekimi bolečinami pa še večje in se še bolj bojim, kaj mi je. Psihiatrinja mi je rekla, da te od psihe lahko boli marsikaj (zaradi grla sem sicer že bila pri zdravnici, ampak težave ne jenjajo).
Default avatar
Zaradi neobvladljive hipohondrije cipralex in nisem imela nobenih stranskih učinkov, razen nespečnosti.
Default avatar
Jaz imam je napisal/a:
Kako se je izkazovala tvoja neobvladljiva hipohondrija?
Default avatar
kar norčuj se. pa med noge si poglej.
Nč bat zdravnica - bolje rečeno ordinacija se pa lepo kaže - z raznašanjem osebnih podatkov.
kar nadaljuj.
Aja btw - si pozabil napisati, da so bili na grlu , nebu, rdeče počene žilice vidne in odebeljene bezgavke, kar bi lahko bil znak angine. Kar dejansko ni hipohondrija, poleg vročine.
Ampak v tvoji bolni glavi in pretvarjanju in izmišljevanju in norčevanju iz dzdravja nekoga in pretvarjanju za žensko, pač najdeš vse.

Najbrž je ve to s tvoje strani namenoma in darilo za prihajajoči rd - hvala smo kaj takega od tebe tudi pričakovali - tudi od ambulante, ki se je izkazala v raznašanju osebnih podatkov, vse smo pričakovali in vas tudi dobili v tem.
kar izvoli se norčevati. Pač če vztrajaš in se že cel teden izmišljuješ to, pač ti zdaj povem, da se ne boš več trudil izmišljevati tem z grlom in hipohondrijo. ker prejšnji teden si bil tip (kot dejansko si v resnici).
Gnusen in gnil tip po karakterju.

Saj sam sebe kažeš in potrjuješ v vsej svoji gnilobi od osebe, kakršen si...
Zdaj pa izvoli, norčuje se še naprej, ker te to očitno osrečuje v tvoji bolni duši.
Default avatar
aneda je napisal/a:

?????
Default avatar
Si sla v lekarno po zdravila al ti je dala v roke?
Default avatar
Al878i je napisal/a:
V lekarno. Zakaj?
Default avatar
Lyrica je napisal/a:
Ker dajejo tudi placebo tablete. Ce je lekarna pol je ok.
Default avatar
Al878i je napisal/a:
Ja no, psihiatrinja v ZD mi verjetno ne bi dala kar placeba v roko? :)
Default avatar
Lyrica je napisal/a:
Nikol ne ves. Je ista skatla pa vse edin tablet je cukr hehe.
Default avatar
Vsaka bula je bila rak, šla sem trikrat v enem letu k dermatologu, sama sem si dala kri kontrolirat vsaj 10x v enem letu, ko sem morala na mr hrbta zaradi prometne nesrece, me je stiskalo v prsih, ker me je bilo strah, da mi bodo sigurno nasli raka... grozno.

Pa pri tebi?
Default avatar
aneda je napisal/a:
Uf ta pa je ?!?!?
Default avatar
Jaz imam je napisal/a:
Podobno! Res! Lani sem bila kar nekajkrat pri zdravnici, čeprav vmes tudi zaradi boleče pete in rame (redki stvari, zaradi katerih me mogoče ni bilo strah), kar naprej guglam, zdaj se od novega leta ubadam z grlom, na primer. Grozno, drug teden grem k zdravnici, vmes smo imeli sicer sistematski v službi, sem vprašala ...
Hkrati je sovpadel obisk pri psihiatrinji, na katerega sem čakala par mesecev. In tako dobila Lyrico. Mi je rekla, da te od psihe lahko boli karkoli, dejansko karkoli. Ne vem, če bi me grlo bolelo na tak način zgolj od psihe .. :(
Si ti kaj bolje?
Default avatar
Lyrica je napisal/a:
Ja od psihe boli res karkoli. Kako to veš? Boleli sta me obe nogi, Nakar na googlu preberem, da je nevarno za raka, če te boli na eni strani. Čez tri dni me je bolela samo še leva. Takrat sem vedela, da imam problem :) tudi mene je bolelo grlo tako, sem bila ziher, da imam raka požiralnika. Nočna mora se je končala, ko sem začela jemati cipralex. Ni čisto dobro, je pa za 90% bolje. Torej malo me še skrbi, ampak ni pa to strah.
Default avatar
Jaz imam je napisal/a:
Res je najbolj grozno to, da VEDNO najdeš znake za raka. Mene recimo zdaj skrbi, ker me grlo pri požiranju sline boli samo na levi strani. Pa ker malo seva v uho. Pa v bistvu ni huda bolečina. Samo nekaj pač.
Tako rada bi se zjokala. To se mi dogaja, odkar sem pred 4 leti doživela izgubo v življenju.
Zdaj čakam, kako bo s to Lyrico. Baje ji rečejo happy pill. Oh ja ... :(
Default avatar
sama sem imela težave s temi tableti, močno so me bolele dojke, ko sem dobila druge tablete mi je bolečina minila,
lp,
Default avatar
Lyrica je protibolecinska kapsula in ni antidepresiv.
Super za hrbtenico
Default avatar
Herra je napisal/a:
Tukaj berem, da je Lyrica antidepresiv. Moja mama je to zdravilo dobila pri bolečinah v hrbtenici, ne zaradi psihe. Na tem področju je ok. Smo pa morali ukiniti po par dneh, ker so bili stranski učinki grozni. Pomagalo pri bolečinah pa ji žal ni, le poslabšale so se ji. Tako, da, vsako zdravilo ni za vsakega. Se pravi, da dajejo AD tudi proti bolečinam???
Default avatar
To ni antidepresiv ampak zdravilo za zdravljenje bolecin ki izhajajo iz zivcnega sistema. Lahko ti pomaga pri bolecinah ampak hipohondrije ne bo pozdravilo ker bos tudi brez bolecin v skrbeh da je kaj narobe. Hipohondri vedno kaj najdemo. Jaz sem pozdravil hipohondrijo s cipralexom.
Default avatar
Tudi meni je zelo čudno, da si dobila lyrico, ker to ni antidepresiv? Mislim, da bi morala dobit AD za hipohondrijo?