Prehrana in kulinarika

kuharske knjige

Default avatar
Lep pozdrav!

Vidim, da ste tu same mojstrice, pa me zanima, kako se vam zdi naslednja ideja: predlagam, da si med seboj zamenjamo kakšne kuharske knjige - seveda, če jih ima katera odveč, jih ne potrebuje, ima dva izvoda ipd.

Sama lahko ponudim Kartoffelgerichte (Krompirjeve jedi), knjiga je popolnoma nova, vendar je ne potrebujem. Zamenjala bi za kakšno kuharico sredozemskih ali katerih drugih držav. Imam tudi en starejši izvod diabetične kuhinje, pa Najljubši recepti Karapandže (zagrebški kuhar).

Če ste za, se javite.
Default avatar
Ja, čisto v redu ideja.

Če smo že pri tem, iščem - in bi tudi kupila rabljeno - knjigo "Velika knjiga o peki". Izdala jo je pred leti Mladinska knjiga (recimo tam v 80-ih), gotovo je bil še kakšen ponatis. Je takšen malo večji format, visoka kot A4, samo širša, debela cca 1,5 cm. Če jo katera ima in jo je pripravljena prodati, sem zelo za :-))

Drugače lahko doma pogledam, če bi se bila pripravljena ločiti od kakšne od svojih knjig...
LP Mimi
Default avatar
Tale Velika knjiga o peki je res super. Jaz jo imam doma že leta in leta, pa se še vedno kaj najde v njej, vedno znova jo listam. Je pa ne bi ne menjala ne prodala. Iz iste serije je še nekaj knjig, Vse kuhunje sveta na primer.
Imam okoli 60 kuharskih knjig, med njimi je najbolj "eksotična" iz Senegambije - kot da je na format A4 nekaj fotkopirano, pa preloženo na format A5 in je platnica modro prebarvana. Najljubša pa mi je kuharica iz Myanmara, ki je tiskana na papirju kot bi bil časopisni, z mehkimi platnicami, ilustracije so "ročno delo", tu in tam katera stran manjka. Ampak recepti...Imam sicer tudi "luksuzno" izdajo myanmarske kuharice, a to ni to.
Ima katera kaj podobnega v svoji zbirki? zarja
Default avatar
Mimi, poglej na mail, morda te bo zanimalo :-)))

LP
d.
Default avatar
Hehehehe, Vladka, jaz sem ji tole malo bolj "na skrivaj" poslala, da je ne bo kdo prehitel :-)))

No, upam da jo bo knjiga pocakala, ce si jo tako zeli :-)))

Pozdrav v tople kraje.
Default avatar
Oj, joj... jaz sem pa mislila, da imaš kaj drugega "v rokavu" in nisem niti pomislila na to, da bi ji jo kakšen drug prej snel. Upam tudi jaz, da jo počaka. Sicer pa, če si ji poslala na mail, je verjetno že prebrala...
Hvala za pozdravčke... vračam s 37-imi stopinjami :-)

Vladka
***********************************************************************
http://galerija.over.net/main.php/v/ust ... /Vladka+K/
Default avatar
Eno vprašanje mimo teme. Kaj pomeni srček zraven imena, sem ga zasledila tudi na drugih forumih.

LP
Default avatar
Hvala vsem za namig. Seveda, samo vprašati je treba. Tole sem že dolgo nosila v sebi kot nedoločno željo v stilu: enkrat bom...
Tako, sedaj bom res. Če mi bo tokrat ušla, bom spremljala Bolho in jo počakala. Mogoče se bom prijavila v kakšen internetni antikvariat. Ja, ko enkrat ideja dozori, vse gre.

A tako je s temi srčki, tudi jaz nisem vedela.
LP Mimi