Starševski čvek

ali obstaja ljubezen na prvi pogled?

Default avatar
Kaj mislite?
Default avatar
Ne, obstaja pa fizicna privlacnost na prvi pogled, ki se lahko kasneje, ko se globlje spoznamo, razvije v ljubezen.
Default avatar
Seveda obstaja ljubezen na prvi pogled.
Default avatar
Yes. A te je zadelo :-)
Default avatar
hmmmmmmmm je napisal/a:
Obstaja. Pri men je bila ljubezen na prvi pogled. Takoj me je očaral s svojo lepoto, izgledom, kmal pa sm ugotovila da ima fajn tud ostale lastnosti.
Default avatar
Obstaja ja seveda :)))
Default avatar
Ne, ne obstaja. Ker je ljubezen v pravem pomenu besede dosti več kot to, da ti je nekdo všeč na prvi pogled. Pa tudi če ti je še tako noro všeč. To je zaljubljenost, zatrapanost, zatreskanost..... Poimenuj kakor hočeš. Lahko tudi na prvi pogled zaslutiš, da zna biti ta oseba tista prava. Ampak ljubezen je, ko ljubiš osebo, ne videza. Ko imaš z njim nekaj posebnega, si globje povezan z njim na čustveni ravni, ga sprejemaš z vsemi napakami, si za njega pripravljen storiti vse, jokaš in trpiš z njim, se smeješ z njim, ga poznaš do zadnje podrobnosti...... Vse to pa na prvi pogled ni mogoče.
Default avatar
Čirule Čarule je napisal/a:
Morda pa se s tebe še bo kaj sčaralo.
Default avatar
Čirule Čarule je napisal/a:
Iz katere knjige si to prepisala?
To, kar pišeš, niti na drugi niti na tisoči pogled ni možno.
Sprejeti človeka z vsemi napakami? Katere pa so vse? Ko se po 20 letih zakona razkrije, da je pedofil? Pa tudi če ne. Katere so vse podrobnosti? Kako lahko poznaš vse podrobnosti, če pa npr. po 20 letih zakona človek zadene na loteriji en astronomski denar. Kako lahko veš, kako bo takrat reagiral? Kaj pa, če te bo samo v rit brcnil skozi vrata? Ga boš potem še poznala do najmanjše podrobnosti?

Če že berete te duhovne in relationship in osebnostna rast itd. knjige, vsaj malo mislite zraven.
Default avatar
obstaja, sem jo doživel in kar nakaj let užival v njej. To je pol iz dneva v dan samo še nadgradnja in je v bistvu najlepša stvar, ki se lahko človeku zgodi, ko se poklopita dve energije ob pravem času na pravem mestu, no ja, čez par let pa pač odgradnja..
Default avatar
Popay je napisal/a:
Se je nazadnje naveličala doggyja in hotla od spred, pa si ugledal, kakšno grdavšo se vsa ta leta od zad natepaval, a ne?
Default avatar
Seveda obstaja. Čista kemija. Težko opisat, ampak najlepši občutek na svetu :)

Cca 20 sem jih imela takrat. Sva se zagledala v nekem klubu na cca 5 metrov in naju je kar potegnilo skupaj, ma kot v filmu, čisti magnet. Še predstavila se nisva en drugemu, pa sva se že objemala, lupčkala, skratka bila absolutno neločljiva. Sploh ni blo nikakršne možnosti, da se to ne bi zgodilo :) Od tistega trenutka dalje sva bila skupaj še čudovitih 6 let. Čudovit človek, čudovita veza. Naju je življenje potem pač ločilo.

Nikdar več nisem imela priložnosti doživeti kaj takega. In nikdar ne bom pozabila :)
Default avatar
doggy love je napisal/a:
ehh, pedros, ko bi tebe ta grdavša samo pogledala, se bi celo življenje hvalil s to gesto in si ga vsak dan na roke metal od tega dneva dalje, med drkanjem si pa govoril, hočem samo njo, ker ti ni ratalo si šel tja kjer ti je mesto, med p e d r e, jebi ga......
Default avatar
mislim, da obstaja, če se dva zagledata in če je iskreno in močno, potem je to to
Default avatar
recimo da si slučajno srečal neko osebo, kako misliš izvedeti kako je osebi sploh ime, kako sploh še misliš najti osebo, če si osebo recimo enkrat, dvakrat, srečal(a) slučajno
Default avatar
Do zadnje podrobnosti my ass je napisal/a:
Nobene knjige nisem brala. Ti pa očitno si nekaj brala v življenju, kak cosmopolitan naprimer, da še vedno ne ločiš med ljubeznijo in zaljubljenostjo. Tega jaz nisem razločevala pri 16 letih. Ali še nisi odrasla, ali pa še nisi ljubila. Oboje je žalostno.
Default avatar
Čirule Čarule je napisal/a:
Ali še nisi odrasla, ali pa še nisi ljubila.
To je več kot očitno tvoja projekcija in tvoj problem, ki ti ga je kdaj že kdo očital ali pa si ga sama sebi očitaš. Tvoje "definicije" ljubezni so - hvala za sugestijo, meni ne bi prišlo na misel - direkt iz Cosmopolitana ali kakšnih internetnih trendi sajtov, kjer s.p. novinarke pišejo velike modrosti o ljubezni, duhovnosti in osebni rasti. Tako kot si ti s skalpelom razdelala "pogoje" za ljubezen, lahko reče samo nekdo, ki: glej prvo odebeljeno vrstico zgoraj.
Default avatar
hmmmmmmmm je napisal/a:
Za mojega Qurca, ja. Drugače pa ne.
Default avatar
Do zadnje podrobnosti my ass je napisal/a:
Podpis.
Veliko vedo povedati o ljubezeni prav ljudje, ki hrepenijo po njej oz. po popolnem partnerju. Da imaš partnerja, ki mu stojiš ob strani je stvar odločitve, ne ljubezni. Koliko ljubezeni do same sebe pa premoreš, če dovoliš, da partner na tebi seka drva, ti pa z njim še kar vztrajaš? Edina ljubezen je ljubezen do sebe, vse ostalo je iluzija in pobožne želje.
Mnogi, ki pravite, da ljubite, ste ljubili čutite samo strast in nič več. Ko ta mine, mine tudi ljubezen. A ni tako, saj o tem pišete.
Mnogi ne boste nikoli ljubili sebe, ker ne veste kaj to je, ker vam kot otroku niso tega povedali in vas niso naučili.
Mnogi enačite ljubezen s popolno predajo in podreditvijo partnerja, medtem, ko za vas to ne velja.
In še in še lahko naštevam...

Jaz osebno bežim od ljudi, ki npr. govorijo o tem kako dobri so, kaj oni za druge naredijo, kako oni pa znajo v partnerstvu, kako se žrtvujejo, koliko dajejo,... Pa veste zakaj? Zato, ker je resnica večinoma obratna od njihovih trditev!

1 Kor 13 - to je ljubezen, ampak do sebe!
1 Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa bi ne imel, sem postal brneč bron ali zveneče cimbale. 2 In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse skrivnosti in imel vse spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore prestavljal, ljubezni pa bi ne imel, nisem nič. 3 In ko bi razdal vse svoje imetje, da bi nahranil lačne, in ko bi izročil svoje telo, da bi zgorel,
ljubezni pa bi ne imel, mi nič ne koristi.
4 Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, 5 ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. 6 Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. 7 Vse prenaša,
vse veruje, vse upa, vse prestane.
8 Ljubezen nikoli ne mine. Preroštva bodo prenehala, jeziki bodo umolknili, spoznanje bo prešlo, 9 kajti le delno spoznavamo in delno prerokujemo. 10 Ko pa pride popolno, bo to, kar je delno, prenehalo. 11 Ko sem bil otrok, sem govoril kakor otrok, mislil kakor otrok, sklepal kakor otrok. Ko pa sem postal mož, sem prenehal s tem, kar je otroškega. 12 Zdaj gledamo z ogledalom, v uganki, takrat pa iz obličja v obličje. Zdaj spoznavam deloma, takrat pa bom spoznal, kakor sem bil spoznan.
13 Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje. In največja od teh je ljubezen.