Forum: Življenje, ah to življenje

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Vprašajmo, svetujmo in poklepetajmo o stvareh, ki se nam zdijo pomembne.

Prenova

Odgovori Nova tema
Default avatar TejaVe 30 Jan 2018 22:07

Pozdravljeni,

rada bi sama osvezila majhno garsonjero, v kateri so starsi imeli podnajemnike in se je ogromno kadilo. Sedaj sem dobila priloznost, da se vselim v garsonjero, in nebom prenesla vonja od dima. Vonj je neznosen, ki se po nekaj casa v prostoru vzre v lase in obleko. Ko se je podnajemnik odselil, so bile stene rjave, vonj neznosen. S sestro sva sobo barvale z antinikotinsko barvo in ribale tla, vrata, okna, pohistvo vec dni, in po dveh letih je vonj se zmeraj neznosen. Poleg tega omet precej odpada, se lusci. Ali naj stene in strop prebarvam z neko emulzijo/trdilom ki ustvari 'plasticno' plast, ali naj stene zbrusim? Da se znebim ogabnega vonja in ker bi rada garsonjero postopno sama 'prenavljala', bom zbrusila in polakirala parket, zbrusila in prebarvala vsa vrata z oboki, glede sten pa ne vem, kaj naj storim. Lahko kaj naspricam na stene in strop ter pospohtlam in zbrusim, nato premazem z izravnalno maso in pobarvam? Je nujna zirafa glede na nesteto slojev ometa in barve ki v slojih odpadajo + glede na ogaben vonj sten? Hvala za nasvete, Teja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mina123 5 Feb 2018 13:37

Najbolje, da angažiraš sobopleskarja. Po vseh letih kajenja, verjetno tudi beljenja z različnimi prekrivnimi premazi bo treba omet najprej oluščit stran, nato sledi kitanje, glajenje, brušenje sten. Če so kake razopoke na steni, okoli okenskih okvirjev, je treba utrditi z mrežico, sledi kitanje, brušenje, glajenje. Šele nato vsemu temu sledi pleskanje sten.
Dela ohohooo, prahu tudi in ja, to je delo za soboslikarja/pleskarja.

Važno je tudi, da sobopleskar pred delom najprej dobor zaščiti tla, morebitno pohištvo, podboje vrat, vtičnice ipd., ter da cena vsebuje končno čiščenje po vseh prej naštetih delih.

Vse to tudi nekaj stane, po mojih izkušnjah, pa je to tudi tega vredno.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh