Forum.Over.Net

Starševski čvek

Keri butelj nam pise zakon - zaseg avtomobila

Default avatar

Keributeljjj

Nic hudega slutec peljem danes babico z njenim avtom v trgovino. Na poti iz trgovine, naju ustavijo policisti. Avto je registiriran na njo in ima tudi voznisko, ampak ker gre vse skupaj hitreje, ce jo peljem jaz, sem peljala jaz. Policisti ugotovijo, da mi je 22.1. poteklo voznisko dovoljenje - po opravljeni varni voznji so mi ga ocitno dali za 10 let, ceprav nimam zdr.omejitev. Jaz se najprej nic hudega sluteca obljubljam policistu da grem se danes to uredit , da sem preprosto spregledala in da bo pac babica peljala se ta 2km do doma...NE!
AVTO in TABLICE so zasegli! Z babico sva stale zraven avta, po katerega je prisla vleka kot najvecji zlocinki, vsi ki so se vozili mimo naju so mislili da imava najmanj truplo ali bombo v prtljazniku :(, vrecke iz trgovine imele tam na kupu zraven avta in eno uro cakale, da je prisla moja mama po naju, za kar je mogla iz sluzbe. Kaksno sranje bo sedaj dobiti avto nazaj in da placam se kazen, sama pa brezposelna od decembra... Kateri debil si je to zmislil in kateri debil forsira policiste, da nam povzrocajo taksne tezave in stroske zaradi banalnosti??? Policista sem prosila, da naj mi napise kazen in da avto odpelje babica domov, da naj ima malo razumevanja za tako neljubo situacijo...ne...zaseg brez odstopanja. Sedaj grem na UE urediti podaljsanje, pa z tem direkt na sodisce, da vidim kaj bodo rekli glede vracila avtomobila.

Ampak meni se zdi to popolna lopovscina. Vedela sem da ce ponavljas prekrske, da ti zasezejo avto, kar se mi zdi cisto prav, ampak sama nimam niti enega odkar imam vozniski izpit, sedaj pa kar zaseg avtomobila, ker sem pozabila pogledati do kdaj mi velja kurceva izkaznica??? Da ne omenjam, v kaksnem soku je bila babica, sploh je nisem mogla potolazit - njen avto ji je ostal za pokojnim dedkom, ampak ga je sama malo uporabljala, raje je imela da jo je peljal kdo drug. Potem pa nama kot najvecjima zlocinkama zasezejo avto sredi domacega mesta. In policista nista imela nobenega usmiljenja ali razumevanja. Se zdi se komu pretirano, da so naredili tako sceno?? Je sploh zakonsko prav, da to naredijo? Z policistoma sva sodelovale in sta videla, da sva obe v soku, ker res nisem vedela, da mi je izkaznica potekla. Kdo forsira taksen teror nad drzavljani? Prej sem podpirala policiste, njihove stavke, pravice, danes se mi je pa vse skupaj tako zagabilo, da jih videt vec ne morem. Policista sta bila prav ponosna na zaseg, kot da bi resila nek kriminalni primer, ne pa vzela babici in vnucki avtomobil zaradi potekle vozniske! Me zanima, koliko tock dobijo za nagrado policaji na postaji za zaseg avtomobila...

Besna sem in se mi vse skupaj ne zdi prav! Ali se res spreminjamo v drzavo, kjer bodo policisti v imenu "zakona" izvajali teror nad nami?
Default avatar

Roder

Res mi je žal za tale neljubi dogodek , vendar se moraš zavedati , da bo ta kretenski policaj dobil orden za zasluge , ki se nanašajo na zaseg avtomobila. S tem dokazuje da ima večina policojkotov v glavi slamo in to bedo moramo mi plačevati.
Default avatar

tvoj poslanec

Preberi si zakon, kdo je spodaj podpisan. Če se ne motim je bil sprejet leta 2012. Piši ali pokliči tistega ki je spodaj podpisan, najbrž takratni predsednik parlamenta. Predstavi mu svojo zgodbo, kot si nam tu. Isto pa naredi tudi svojemu poslancu, ki si ga volila na prejšnjih volitvah(če si volila). Seznani ga s svojo zgodbo, povej da si mu dala svoj glas in naj se zavzame v parlamentu za spremembo zakona , drugače ga naslednjič ne boš več volila.
Default avatar

Papageno

Če se prav spomnim, na tem forumu ni bil nihče proti zakonu, takrat ko se je sprejemal. Takrat je bil mišljen samo za cigane.
Seveda se strinjam, da je kazen nesorazmerna. Ampak tako se zgodi, če hočemo s pretirano represijo zatreti nekaj drugega.
Default avatar

zelo pretirano

Zakaj točno pa so te ustavili?

Če nisi divjala ali napihala, je bil ta ukrep pretiran. Verjetno je po zakonu možen, ampak odvzem avta je res skrajni ukrep za tiste, ki ogrožajo sebe in druge. Jaz bi napisala vsaj dopis komandirju, če že ne kakega uradnega dopisa oziroma pritožbe.
Default avatar

tvoj poslanec

Pa še to. Lahko tu gor napišeš koga si volila, da bomo vedeli. Jaz ga sigurno ne bom volil tistega , tako da sva že dva. Morda ga pa tudi ostali ne bodo, zato kar napiši komu si dala glas.
Default avatar

Barca

Meni se zdi, da tule še kaj manjka...
Default avatar

mikic007

Isto se je zgodilo kolegu. Povsem nesorazmerno ukrepi. Prej si lahko malodane pijan povzročil nesrečo in peljal naprej, danes pa povsem človeško pozabiš na obskuren datum (le kdo preverja vsako leto vse dokumente?) in te oberejo za 800€ (toliko bodo skupni stroški). Pa gre izključno za birokracijo. Medtem si povratniki kupujejo avte za 50€ in delajo še hujše stvari, brez registracije, zavarovanj.. In policaji jim ne morejo nič! Še dobro, da so babici zasegli..
Default avatar

mikic007

Barca je napisal/a:
Verjemi, nič ne manjka. Pretečen izpit je direkten odvzem, sodnik za prekrške, avtovleka, prisilna parkirnina in kazen. Ta je v bistvu nizka, a vse ostalo nanese skoraj na kurja, odvisno kako hitro ti uspe dobiti avto nazaj.
Default avatar

Pravila so taka

Policist te lahko ustavi čisto bv - pač redna kontrola - ne rabi posebnega razloga. In s tem ni nič narobe.

Gospodična je vozila z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. In kršila zakon. Zdaj ji kazen ni všeč.

V času pametnih telefonov, opomnikov in možnih elektronskih naprav, si je z njihovo pomočjo mogoče nastaviti opomnike za vse dokumente - opozorilo pred potekom roka.
To da je pozabila, pač ni razlog.

http://www.indigonovice.si/voznja-brez- ... em-vozila/
Default avatar

jaz bi

napiši, kaj se ti je zgodilo in pošlji v vednost vsem po hierarhični lestvici dotičnega policista navzgor do ministrice.

In v medije.

Enkrat je bil celo nek poziv, da nja ljudje prijavljajo take zgodbe, ko gre dobesedno za izživljanje, ker zakoni niso bili pisani za take.

Šlo je se je takrat za en primer, ko so nekomu na kolesu sredi noči zaračunali vraga in pol, sicer vse po zakonu, ampak totalno nepotrebno.
Default avatar

naa naa

Ne verjamem ti, da je šlo samo za potek vozniške za par dni. Nikakor ne.

Zakon gor ali dol, policaji so človeški in razumevajoči, če gre za tako malo stvar, kot je pozabljivost.

Česa nam nisi povedala? Te imajo na piki od prej? Si skakala vanje kot stekel pes? No, kaj?

Redno kršiš vse možno? Pogledala v kozarec?
če boš rekla, da je to vse, kar si naredila narobe, da je za par dni potekla vozniška, lažeš ko pes teče in ti bo mogoče verjel samo totalen naivnež ali pa tisti, ki ima tudi sam zaradi sranja, ki ga dela, "slabe izkušnje" s policaji.
Default avatar

mikic007

Pravila so taka je napisal/a:
Kaj če bi jih kar na licu mesta streljali v tilnik? Ker si niso opomnika naredili 10 let nazaj? Ker vmes itak niso 4 telefonov zamenjali.. Zakon je res tak, a se ga lahko vedno prilagaja. Če policaj presodi, komot spusti takšno osebo z opozorilom. Težava je v tem, da se ocenjuje delovno uspešnost in najuspešneje je zaseči avto iz nič. Zaradi povsem tehnične napake.. Ko bi se vsaj ločilo med tistimi, ki pozabijo in tistimi, ki namerno kršijo ta del zakona, pa se ne. Zakon, ki nima preventivne funkcije in ki predvideva povsem nesorazmerno kazen bi moral pasti na US, a to se ne zgodi, ker se kaznuje folk, ki plača brez besede.. Mah, brezveze govorit...
Default avatar

Lahko pa

Lahko pa, da je imel policist s sabo nadrejenega in se je bal za svojo službo in je naredil vse po predpisih.


Ti si jih kršila, on te je po predpisih kaznoval. Zakaj bi zaradi tebe, ki si dokazano kršila, on tvegal svojo službo?
Default avatar

pa še to za povrhu

Ker avto sploh ni od avtorice, so v bistvu kaznovali tudi babico - ji odvzeli možnost uporabe lastnega avtomobila.
Me zanima, koliko od vas bi vprašalo, ali imaš veljaven izpit, da ti ni datum potekel, če bi komu posodili avto?
Okej, kazen za pretečeni izpit, ampak zakaj odvzem vozila, če ne ogrožaš nikogar in če se avtorica ne bi peljala naprej?
Kolega je izgubil izpit, ker je toliko napihal, pa mu avta niso odvzeli.
Default avatar

mikic007

naa naa je napisal/a:
Takšnega kretena pa še ne, kako zabit moraš biti, da tako počez obtožiš človeka? Dovolj je bila rutinska kontrola in pretečeno dovoljenje. Ne vem, kakšne izkušnje imaš s policaji ti, ampak večina jih kaznuje po zakonu, ne pa šele, če si kršil zakon v 5. točkah ali te imajo na piki..

In še dobro, da je avtorica opozorila, bo vsak pogledal veljavnost, jaz sem že...
Default avatar

naa naa

"Okej, kazen za pretečeni izpit, ampak zakaj odvzem vozila, če ne ogrožaš nikogar in če se avtorica ne bi peljala naprej? "

Ker laže.
Default avatar

pa še to za povrhu

Če si prav razlagam zakon, je poleg hujše kršitve zakonov (vožnja brez izpita to je) nujno, da je izpolnjen še en pogoj, in sicer:

http://www.pravnitelefon.si/pravne-novi ... policije_2

To pa, kot pravi avtorica, ni bilo. Edina kršitev je bila ta, da ni imela izpita. Torej avtomobila ne bi smeli zaseči.
Default avatar

po mojem

Avtorica ni povedala vsega.
Zakaj babica ni peljala naprej?
Default avatar

ena tecka

Jaz sem tudi mnenja, da je bilo še kaj, kar nam avtorica ni povedala... Samo zaradi tega avta ne bi zasegli.