Med.Over.Net

Oftalmologija

Odgovarjajo: prof. dr. Gorazd Kolar, dr. med., oftalmolog

keratokonus prepozno

Default avatar

keratokonus

Pozdravljeni,

zanima me kaj se zgodi, če je pri pregledu ugotovljeno, da je keratokonus napredoval do te mere da crosslinking ni več primeren poseg?
Ali lahko keratokonus povzroči slepoto?

Hvala in lep pozdrav.
Default avatar

gorazdkolar

Spoštovani, slepote ne more povzročiti, lahko pa je ostrina vida zelo oslabljena in oko močno slabovidno in le z nekaj procenti vida. Obstajajo tudi radikalnejše operacije, vendar o tej odločitvi mora biti podano mnenje po natančnem pregledu na Očesni kliniki.
Lep pozdrav, dr Gorazd Kolar.
*******************************************

Moderatorji

prof. dr. Gorazd Kolar , dr. med., oftalmolog
gorazdkolar