Forum: Pediatrija

Zdravstveni nasveti, e-svetovanje, podpora in izmenjava mnenj o naših najmlajših.

Netipična angina

Odgovori Nova tema
Default avatar AnicaHudelja 18 Jan 2018 22:17

Pozdravljeni.

Prosim za vaše mnenje in nasvet, ker sem resnično zaskrbljena.
Hčerka stara 1.5 let je zbolela za angino. Tako je potrdila zdravnica. Prvi in edini znak, zaradi katerega sem jo peljala na pregled, je bil ta, da se je hčerka prijemala in držala za grlo, vrat....bolj za grlo. Zdravnica je določila angino, brez laboratorija in predpisala Ospen. Danes je točno 7.dan, ko hčerka še vedno jé Ospen in se še vedno prijemlje za grlo oz. pritiska roke na levo ali desno stran vrata. Nasplošno je dobro razpoložena, normalno jé in funkcionira, tudi spi kot običajno, je brez vročine od prvega dne...nasplošno vedno odreagira brez vročine, v bistvu je sploh še ni imela.
Zanima me sledeče. Zdravnica je ocenila, da gre za gnojno angino in določila antibiotik...po enem tednu jemanja, bi moralo biti zdaj že vse bp. Resnično me pa moti in skrbi to hčerkino prijemanje ali dotikanje/pristiskanje dlani na grlo ali ob strani grla...to počne skozi cel dan...vsake toliko zasledim. Najbolj pa kadar se umiri in gre spat. To počne brez joka ali stokanja... Skrbi me, če je to prijemanje povezano s čim drugim, kot z angino?? Tega ni počela nikoli prej. Zdr. jo je zaradi moje zaskrbljenosti pregledala, povedala, da je grlo čisto, da je ab prijel in da ne vidi nobenega problema, tudi laboratorij ni pokazal ničesar posebnega (sicer na 6.dan jemanja ab). Dejala je, da ne ve, kaj mi naj pove, odgovori.
Razmišljam čisto laično, povejte mi prosim, če se motim...ali je možno, da je hčerka imela virusno angino in antibiotik po temtakem sploh ni bil potreben, in jo še vedno preboleva ter se zato še vedno prijemlje za grlo, vrat?? To počne od prvega dne obolelosti za angino, vsak dan enako... Hrano požira normalno, tako kot običajno...nobenih znakov prizadetosti ne kaže, niti jih ni kazala.
Zdr. je povedala, če ne bo nehala s prijemanjem za vrat, nas bo poslala na orl.
Prosim vas za mnenje, ker sem resnično zaskrbljena.

Hvala!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Tanč 19 Jan 2018 10:27

najverjetneje je bila angina res virusna, saj Ospen, če je res potreben, pokaže svoje učinke najkasneje v 48 urah. če se to ne zgodi, je prva misel, da angina ni bila bakterijska.
Se strinjam tudi s predlogom napotitve k specialistu ORL, če se stanje v nekaj dneh ne bi izboljšalo.

lp
(še vedno) TančPediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISKALNIK JE ZAKON!!!

http://med.over.net/forum5/search.php?46

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh