Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kako pripravite sardele ali sardine?

Default avatar

Zdrave ribe

Rada bi kdaj pripravila sardele ali sardine, nisem jih še nikoli, poznam le take iz konzerv.

Prosim za kak nasvet pa po moznosti jih ne bi cvrla.
Hvala.
Default avatar

najboljše

Lahko ji enostavno spečeš v ponvi na malce olja ali pa v pečici. Tudi na žaru so dobre.

Drugače pa ribe so sardele, se pravi sardele na žaru, ocvrte sardele , sardine postanejo, ko jih vložijo v konzerve.
Default avatar

Zanimivo_prvič čujem to

najboljše je napisal/a:
Lahko ji enostavno spečeš v ponvi na malce olja ali pa v pečici. Tudi na žaru so dobre.

Drugače pa ribe so sardele, se pravi sardele na žaru, ocvrte sardele , sardine postanejo, ko jih vložijo v konzerve.
Default avatar

sveže sardele

Sveže sardele kupi v ribarnici, jih očisti, posoli, povaljaj v moki in speci na olju. Odlične so tudi na žaru (poleti). Lahko jih tudi spaniraš in narediš pohane sardele;).
Default avatar

hhm

sardin ni treba cvrt, samo odpreš in poješ s kruhom, zraven pa narezano čebulo ali česen, lahko vložene kumarice, gobe, feferone, sardele so pa najboljše pečene na žaru ali pa ocvrte...
Default avatar

Badass

Kot prvo pozimi pozabi na sardele. Dobre so od maja do septembra.
Na olivnem olju na brzino popraži malo česna, vrzi gor očiščene sardele, nasekljan peteršilj, malo soli in sok ene limone na kilo sardel. Pokriješ in ko začne izhajati para ugasneš. Počakaš deset minut brez odkrivanja in pomažeš s slastjo in francosko štruco.
Default avatar

pečica in žar

Kako jih spečete v pečici i na žaru?

Kupila bi zmrznjene, ribarnica mi je predaleč. Kaj jih dobro odtajam, dobro obrišem in vržem na žar? Kako pa v pečici?

Kuham vse in svašta, ampak pri ribah sem pa mrzla. Še najbolje mi gre kak ribji file na hitro na žaru
Default avatar

Badass

pečica in žar je napisal/a:
Kako jih spečete v pečici i na žaru?

Kupila bi zmrznjene, ribarnica mi je predaleč. Kaj jih dobro odtajam, dobro obrišem in vržem na žar? Kako pa v pečici?

Kuham vse in svašta, ampak pri ribah sem pa mrzla. Še najbolje mi gre kak ribji file na hitro na žaru
Zmrznjene sardele so odlične za v kanto.
Default avatar

podvprašanje

Kako očistite sardele? Prerežeš trebuh, ven spraviš čreve, opereš... Kaj pa se naredi z glavo? A se stran odreže ali kako? Prosim, za pojasnilo...
Default avatar

PismoRosno

Odstranis creve. Cisto na rahlo s prsti podrgnes dol luske. Glavo in rep pustis. Odrezes samo, ce jih imas namen odpirati "na metuljcka", npr za panirat ali se zafrkavat s kakimi zvitki.
Default avatar

Velik dela

Tole s čiščenjem je pa velik dela - saj so majhne - se kje da dobiti že očiščene?
Koliko g se jih rabi za odraslo osebo? A se jih je kot glavna jed ali bolj kot malica?
Default avatar

Velik dela

najboljše je napisal/a:
Lahko ji enostavno spečeš v ponvi na malce olja ali pa v pečici. Tudi na žaru so dobre.

Drugače pa ribe so sardele, se pravi sardele na žaru, ocvrte sardele , sardine postanejo, ko jih vložijo v konzerve.
U spet nekaj novega: Zakaj pa tako? Kaj se z ribo zgodi, da se ji spremeni ime?
Ker npr tuna je tuna, losos je losos ne glede na to ali sta v konzervi ali sveža
Default avatar

Badass

Glava gre stran, razen če pečeš ravnokar ulovljene. Take se pečejo neočiščene z luskami vred.
Default avatar

PismoRosno

Jaz glave pustim, se mi zdi manj nevarno, da bi riba razpadla. Damo glave stran pri ze pecenih.