Bitconnect se je sesul
Ljudi je zgrabila panika, vsi prodajajo, borze delajo kot zmešane. Ravno gledam na GDAX skaka cena gor pa dol kot zmešana Jaz sem kar pričakoval da bo potop, sicer ne še tako hitro ampak ko sem videl ostale altcoine kako jim je zrasla cena sem vedel da daleč ne bo več šlo. Evo ko pade cena pa spet priložnost za nakup. Jaz sem svoje coine že prodal za eure tko da je vse na varnem
pa ti veš, kaj je piramida?
pri piramidi od tvojih aktivnosti služi del tudi tisti, ki te je v sistem pripeljal …
[/quote]
piramide imajo več pojavnih oblik. bistvo piramide je, da vplačila novih vstopnih članov uporabijo za donose starih. ni nujno, da točno tisti, ki te je pripeljal not. in bitconnect je delal točno tako, ker so uporabniki imeli neke donose v zameno za to, da so posodili kriptovaluto in tiste donose so financirali s prodajo novih kriptokovancev.
https://cointelegraph.com/news/bitconnect-closes-virtually-its-entire-operation-bcc-token-drops-87
Kdor vsaj malo sledi dogajanju, ni mogel preslišati vseh opozoril, razen, če je hotel.
piramide imajo več pojavnih oblik. bistvo piramide je, da vplačila novih vstopnih članov uporabijo za donose starih. ni nujno, da točno tisti, ki te je pripeljal not. in bitconnect je delal točno tako, ker so uporabniki imeli neke donose v zameno za to, da so posodili kriptovaluto in tiste donose so financirali s prodajo novih kriptokovancev.
[/quote]
drži kar si napisal, če je šlo za donose odvisne od vlaganj.
Večina kript daje dobičke / izgube na osnovi ponudbe / povpraševanja. Nobenih dodatnih cukrov od lastnika platforme, kripte … so pa stroški v {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za izvajanje transakcij, ki jih zaračuna platforma.
drži kar si napisal, če je šlo za donose odvisne od vlaganj.
Večina kript daje dobičke / izgube na osnovi ponudbe / povpraševanja. Nobenih dodatnih cukrov od lastnika platforme, kripte … so pa stroški v {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za izvajanje transakcij, ki jih zaračuna platforma.
[/quote]
Kot razlog za zaprtje so navedli negativno poročanje v medijih, opozorili, ki so jih dobili od regulatorjev v Teksasu in Severni Karolini, ter več spletnih napadov. Poleg regulatorjev so vlagatelje glede Bitconnecta v zadnjem času opozarjali tudi mnogi v kriptosvetu, ustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin ga je recimo označil za ponzijevo shemo, poroča TechCrunch.
ponzijeva shema je drugo ime za piramido