Forum.Over.Net

Starševski čvek

A je to glede podnajemnikov v denarni stiski res?

Default avatar

podnajemniki zaščiteni

render.jpg
(31.04 KiB)

Da se jim ni treba izseliti, če nimajo denarja za najemnino, da jih najemodajalec lahko toži, položnice jim mora pa vseeno plačevati? Se pravi, da jih mora vzdrževati, dokler jih ne iztoži?

Kaj pa če imajo pogodbo za določen čas, za eno leto na primer? Je potem izselitev lažja? Ima lastnik po izteku pogodbe pravico, da jih izseli, zamenja ključavnico?

Ne morem verjeti! Če pa lastnik lastnega stanovanja ali hiše ne bo imel denarja za položnice in davke na hišo, mu jih ne bo nihče plačeval, ampak ga bo država kmalu deložirala.
Default avatar

takoooo

podnajemniki zaščiteni je napisal/a:
ko oddaš najemnikom, ne podnajemnikom, položnice prepišeš na njihovo ime, da se zavaruješ. Če ne plačajo, npr. Elektro rubi njih, ne tebe. Če ne plačujejo najemnine, jih seveda na silo ne moreš izselti, lahko jih s sodno odločbo o izselitvi. Pametno je skleniti najemno pogodbo pri notarju, ker je le v tem primeru takoj izvršljiva - in ne rabiš toziti na sodišču.
Default avatar

podnajemniki zaščiteni

takoooo je napisal/a:
Kako pa je z izselitvijo, če pogodba datumsko poteče?
Default avatar

čegevara

Kaj se greste usranci nek (mikro) kapitalistični biznis, če ne zmorete tveganja? Prodaj čim prej nepremičnino in denar v štunfe.Ti bo mirnejše spanje. Niti ne ločiš najemnika od podnajemnika.
Default avatar

zato se pe

čegevara je napisal/a:
Zato se pa vedno več oddaja turistom za par dni. Najemniška stanovanja kopnijo.
Turisti pridejo za največ 10 dni in gredo nazaj domov.
Default avatar

čegevara

zato se pe je napisal/a:

In z oddajanjem stanovanja pardnevnim turistom je zagotovo manj stroškov kot z rednim najemnikom. Se vidi, da nikoli nisi bil v nobenem poslu.
Default avatar

lastnik odgovarja

takoooo je napisal/a:
že že, najprej se toži najemnika, če ni izterljiv, lastnik odgovarja subsidiarno....največkrat pa če že najemnine ne plačujejo verjtno tudi niso izterljivi preko trr ali plače, izvršitelj bo pa itak po lastnikove premičnine prišel in potem kolobocije in ugovori tretjega...mah zna bit kar sranje.
Default avatar

čegevara

lastnik odgovarja je napisal/a:
Ti tudi bolje, da se ne greš najemodajalca. To ni za prpe. Denar v Štunfe in čakat na deflacijo.
Default avatar

lastnik odgovarja

čegevara je napisal/a:
ne opletaj preveč, oddajam 2 fleta, sem že plačevala za najemniki, jih metala ven, se borila za svoje premičnine...prekleto dobro razmislim koga dam not.
Default avatar

Yo_

takoooo je napisal/a:
Ti pa si model :))))
Default avatar

napaka in to huda

takoooo je napisal/a:

Števec glasi na ime lastnika stanovanja in ko pride do neplačevanja, distributer odklopi dobavo. Ne priklopi, dokler ni poravnano, tožite se pa sami z najemniki.
To, da je družine, ki so socialno ogrožene, zelo težko postaviti pod most, ni nič novega. Od najemnikov sem do sedaj jemala izključno zaposlene v stabilnih podjetjih, z dobrimi in rednimi plačami, v pogodbi pa je klavzula, da stanovanje ni namenjeno oddajanju družinam z otroci, zato ob nosečnosti vedo, da si morajo iskati nov dom. Stanovanje oddajam izključno zaposlenim parom, opremljeno je luksuzno, praktično novo in z vsem osnovnim za življenje, od brisalk do vzglavnikov, odej, brisač, hišnih copat, celotno garnituro čistil za začetek (novo za vsak nov najem), pa do televizorja, računalnika, malih gospodinjskih aparatov, sušilca za lase, pridejo samo s kovčki. Oddajam prijavljeno, z urejenimi notarskimi pogodbami, ki vsebujejo direktno izvršljivost deložiranja brez sodnega postopka. Ni poceni, ampak tudi predrago ne, tako da nisem imela težav niti z iskanjem najemnikov in nikoli z nikakršnimi kršitvami dogovorjenih pravil, ne z njihove in tudi ne z moje strani. Dokler je tako, je za čas najema stanovanje kot njihovo, brez vsakega poseganja v zasebnost. Enkrat letno pridem najavljeno opravit nujna vzdrževalna dela, ob katerih mora biti prisoten najemnik ali njegov zastopnik.
To je edini kolikor toliko varen način poslovanja z nepremičninami. Na kraj pameti mi ne pade jemati mamic samohranilk, tistih z občinskimi subvencijami, takšnih, ki z videzom ne dajejo zaupanja,.... ker edina zaščita moje lastnine sem jaz sama. Sistem te nategne ko majmuna.
Default avatar

in ce pride do delozacije

napaka in to huda je napisal/a:
Kako v praksi izvrsis delozacijo, ce imas pogodbo pri notarju, a najemnilki nocejo ven?
Default avatar

kitttyyy

napaka in to huda je napisal/a:
Default avatar

enanko

podnajemniki zaščiteni je napisal/a:
Nima veze. Na silo ne smeš, bog ne daj menjat ključavnice. Edina pot je sodna pot.
Default avatar

čegevara

lastnik odgovarja je napisal/a:

Očitno ti je to sranje glavni hobi v življenju. Borit se za svoje nepremičnine, hahaha, nevrotiki.
Default avatar

lahko kaj več

napaka in to huda je napisal/a:
Kako pa zveš vse te podatke o kandidatih?
Recimo oddajaš v najem, pridejo kandidati. Zahtevaš podatke o zaposlitvi, ti morajo kake papirje pokazat? Če samo vprašaš kje delajo, bi se znali tudi zlagati?
Se ti je že zgodilo, da kdo ni hotel ven, čeprav je kršil pogodbo? Recimo, da zanosi in potem otrok ...
Default avatar

Splošna izobrazba

Lastnik > najemnik > podnajemnik
Default avatar

neprofitne

samo najemnikov neprofitnih stanovanj ni mogoče izselit.