Med.Over.Net

Pediatrija

Odgovarjajo: Tatjana Grmek Martinjaš, dr. med., spec. pediatrije in šolske medicine

Zdravstveni nasveti, e-svetovanje, podpora in izmenjava mnenj o naših najmlajših.

Tatjana Grmek Martinjaš , dr. med., spec. pediatrije in šolske medicine

Tanč

8 letnica in spanje

Default avatar

anna34

Pozdravljeni
Že vec kot 1 teden se ukvarjamo s spanjem oz.nespanjem 8 letnice.Zvecer postane nervozna,ves cas hodi na wc,se obraca,goviri ne morem spati,kasneje že joka,skratka vse se samo stopnjuje.Uvedli smo mirno glasbo za uspavanje,z mozem se menjava in sediva v sobi,da zaspi,v soboto sem tako sedela do 24 ure.Vceraj je celo zaspala,vendar je ze cez 5 min.prisla za mano,da ne mire spati.S pogovorom ne pridemo nikamor,pravi,da jo nic ne skrbi,da se ni nic zgodilo oz.spremenilo,da bi rada samo zvecer zaspala pa ne more.Eno noc sem jo potem dala k nama v spalnico in je takoj zaspala.Vendar ne vem ce je spanje 8 letnice v spalnici resitev,glede na to,da ze od nekdaj spi v sobi s svojo sestrico.Vsi smo ze neprespani in nervozni.Kaj svetujete?
Default avatar

Tanč

Morda počakajte še kakšen teden ali dva. Ocenite, koliko je aktivnosti čez dan, koliko počitka, jemanje kakšnih zdravil, ki bi povzročala motnje uspavanja, uživanje kakšnih skritih poživilcev (tudi čokolada in kakav). Če vse to izključite, motnje pa bi se nadaljevale, se posvetujte z otrokovim pediatrom.
lp
(še vedno) TančPediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISKALNIK JE ZAKON!!!

http://med.over.net/forum5/search.php?46