Forum.Over.Net

Domače živali in veterina

Odgovarjajo: Vice Zaninović, veterinar • Lena Gregorčič, ZHP

Naši hišni ljubljenčki - naša sreča. Včasih povzročajo skrbi, včasih prave težave. Zapišite vaše dragocene izkušnje ali povprašajte za nasvet veterinarja. Vse o vaših hišnih ljubljencih, razvoju, prehrani in težavah.

Vice Zaninović , veterinar

vice.zaninovic

Lena Gregorčič, ZHP

Lena Gregorčič

Mali mucek bruha

Default avatar

Muca s skednja

Pozdravljeni,

imam mucico, ki mi zadnje 2 dni bruha, fant mi na vsak način pravi, da ima gliste. In me zanima, če se res pozna to tudi pri bruhanju ali se samo pozna na blatu. Prosim za pomoč, mucka bruha neko krvave barve tekočino (meni se zdi da bi bilo to lahko od jetrc, ki sem jih kupila) ali ima kdo podobne izkusnje in mi pove, če lahko sama kako pozdravim mucka (da grem samo v lekarno) ali more muca nujno k veterinarju. Hvala za odgovor!
Default avatar

Tigerček

Pozdrav!
Žival, ki je obolela z glistami je ponavadi omotična in nekoliko bolj utrujena, v kakcu se pa vidijo tanke in dolge kot vrvica bele stvarce, včasih jih tudi izbruha, mladički imajo tudi napet trebušček in malce večji apetit, pozna se tudi na dlaki. Poznamo tudi jetrne gliste, naselijo se povsod, ne vem če je tokrat bruhanje povezano z glistami ampak to vsekakor ni edina bolezen mačjih mladičev zato NUJNO OBIŠČITE VETERINARJA, v vsakem primeru ni normalno da mucka bruha in to 2 dni. Tam vam bodo svetovali kako naprej.
Lp in veliko sreče.