Forum: Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Rocno orodje za dom

Odgovori Nova tema
Default avatar spela_cebela 14 Jan 2018 17:05

Pozdravljeni,

Zelo bi bila vesela, ce bi mi kdo uspel malo svetovati. Rada bi si namrec kupila rocno orodje za raznorazna dela doma. Za hobi in kaksna hisna popravila. Trenutno imam zgolj Uniorjev set kriznih in ploscatih izvijacev (7 delni), ki sem ga dobila enkrat za darilo. Sem gledala garniture orodij, pa se res izgubim v vsem tem. Ce bi si kupila kovcek, pa bi verjetno notri dobila polovico stvari, ki mi bodo neuporabne. Katero orodje bi mi predlagali, da bi bilo res potrebno in uporabno?

Hvala! :)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar grezilo 17 Jan 2018 22:42

spela_cebela,
če bi nekoliko konkreteneje napisala, kaj boš doma popravljala in za kakšen namen potrebuješ orodje, bi lažje pokomentirali.
Pišeš, da šraufncegerje imaš; tako ravne kot križne.
Kakšne manjše " rorcange" vedno pridejo prav. (https://www.merkur.si/delavnica/rocno-o ... -2-art-481)
Set klešč : (https://www.euroton.si/avtodeli/hazet-o ... 43832.aspx) vsaj kombinirke, papagajke in E cvikarce.
Kladivo: predlagam tesarskega (https://www.interdiskont.si/vsi-izdelki ... aspx/i6612). Tu v trgovini Interdiskont ( bau..., Merkur, Samdom,....) se najde vse posamezno orodje. Sekira ( se dobi komplet sekir)
Ročna žaga ( fuks šranc) ali locmarka pride v poštev.
Glede električnih orodij: malo kotno brusilko ( fleks); glede vrtalnih mašin ( bor mašince) imaš na razpolago na elektriko ali baterijske. Za manjše vijačenje bo baterijska, za vrtanje v steno ( torna) pa električna do nekje 700 W moči.

lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh