Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Rocno orodje za dom

Default avatar

spela_cebela

Pozdravljeni,

Zelo bi bila vesela, ce bi mi kdo uspel malo svetovati. Rada bi si namrec kupila rocno orodje za raznorazna dela doma. Za hobi in kaksna hisna popravila. Trenutno imam zgolj Uniorjev set kriznih in ploscatih izvijacev (7 delni), ki sem ga dobila enkrat za darilo. Sem gledala garniture orodij, pa se res izgubim v vsem tem. Ce bi si kupila kovcek, pa bi verjetno notri dobila polovico stvari, ki mi bodo neuporabne. Katero orodje bi mi predlagali, da bi bilo res potrebno in uporabno?

Hvala! :)
Default avatar

grezilo

spela_cebela,
če bi nekoliko konkreteneje napisala, kaj boš doma popravljala in za kakšen namen potrebuješ orodje, bi lažje pokomentirali.
Pišeš, da šraufncegerje imaš; tako ravne kot križne.
Kakšne manjše " rorcange" vedno pridejo prav. (https://www.merkur.si/delavnica/rocno-o ... -2-art-481)
Set klešč : (https://www.euroton.si/avtodeli/hazet-o ... 43832.aspx) vsaj kombinirke, papagajke in E cvikarce.
Kladivo: predlagam tesarskega (https://www.interdiskont.si/vsi-izdelki ... aspx/i6612). Tu v trgovini Interdiskont ( bau..., Merkur, Samdom,....) se najde vse posamezno orodje. Sekira ( se dobi komplet sekir)
Ročna žaga ( fuks šranc) ali locmarka pride v poštev.
Glede električnih orodij: malo kotno brusilko ( fleks); glede vrtalnih mašin ( bor mašince) imaš na razpolago na elektriko ali baterijske. Za manjše vijačenje bo baterijska, za vrtanje v steno ( torna) pa električna do nekje 700 W moči.

lp