Med.Over.Net

Astma in druge pljučne bolezni

Odgovarjajo: Prof. dr. Mitja Košnik, dr. med.

Astma je ena izmed najbolj pogostih kroničnih bolezni po vsem svetu. Danes jo lahko učinkovito zdravimo in večina bolnikov lahko doseže dobro urejenost svoje bolezni. Ocenite urejenost svoje bolezni in se pogovorite z zdravnikom.

Prof. dr. Mitja Košnik , dr. med.

Mitja_Kosnik

bolečina pod desnim rebrnim lokom

Default avatar

Andrej S

Močno zaboli pod desnim rebrnim lokom kadar le malo zakašljam, ali se premaknem oz. dvignem iz sedečega položaja. Prvič sem to začutil na silvestrovo, sedaj pa se stvar močno poslabšuje. Težje tudi hodim po stopnicah. Sicer pa v stoječem stanju ni nikakršnih težav.
Ali bi to lahko bilo kakšno vnetje; temperatura je ves čas normalna prebava tudi.

Za vaše mnenje se vam zahvaljujem in lepo pozdravljam. Andrej
Default avatar

Mitja_Kosnik

Spoštovani,
moje mnenje je zelo preprosto. Vaš osebni zdravnik vas mora videti.
LP
Default avatar

Mitja_Kosnik

Spoštovani,
opis je najbolj podoben bolečini, ki izhaja iz hrbtenice. Seveda, če je bolečina dolgotrajna in močna, bi bilo za stopiti do osebnega zdravnika
LP
MK
Default avatar

Kingoos

Pozdrav, jaz sem se odlocil ce v tednu dni ne bo bolse grem k os. zdravniku, saj danes v fitnesu ko sem hotel delati benč/zize in to na stangi in ne prevec kil in ko sem dvignil spustil in ponovil me je res mocno zabolelo na desni strani tocno pri 3tjem rebru od spodaj, tako da 10min nisem mogel prav veliko, malo sem se raztegnil in bol je bila bolecina konstantna, dokler nisem pojedo lekadol in je pomago, res se sprasujem kaj to je??
Hvala
Lp
Default avatar

Kingoos

Res pa da pred okoli 6-7 leti sem imel na desni strani plevmatoraks, ki sem v mariboru bil na posegu, vendar do sedaj je vse ok, tudi bolecina ni ista, kar pa tudi diham normalno..
cron