Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Nasvet za pomivalni stroj

Default avatar

Firepoipika

Živjo. Potrebujem nasvet v zvezi s pokvarjenim pomivalnim strojem. Sicer me zanima ali se bolj splača kupiti novega, ali popraviti starega. V najemniškem stanovanju se je že drugič pokvaril pomivalec, že drugič ista napaka - na enkrat se noče več prižgati. Nazadnje je serviser nekaj popravil z varovalkami, sedaj pa ta "fora" ne deluje. Ali se da takšne elektronske napake enostavno odpraviti, ali priporočate kakšnega serviserja, ki to počne? Ali je bolje kupiti nov stroj? Stroj je Candy star okoli 10 let.
Lepo prosim za nasvet. Sama se vedno zafrknem, če kar pokličem serviserja me ponavadi "obere" za vsaj polovico novega stroja :/.
Default avatar

cveto

kupiš si novega-svojega
starega v klet, ko greš vun- zamenjaš...
(popravilo odvisno od napake-)