Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

pašta fižol

Default avatar

vaši recepti

Imate kaj posebnega, dodate kakšno posebno sestavino, ali enkstavno kuhate po receptu.? Kateri recepti so vam najboljši? Meni iz kulinarike niso, večkrat popolnoma mimo usekajo.
Gurman, jaz kuham....kaj še?
Default avatar

Rodoš Škrt

Zame edina in najbolj uporabna je kuharska knjiga R.Škrta,hitra-enostavna-domace jedi-vse pride odlicno.
Iz nje kuham tudi minestro,fizolovo,seveda.Njegova razlicica je z buckami,korenckom,testeninami,cesen-cebula,strocnice obcasno mesam,pomembne so pa zacimbe-bazilka,setraj,majeron...Polizemo kroznike,tako odlicna je.In hitra!Hvala za idejo,bo danes za kosilo.
Default avatar

najpraj razčistimo tole

vaši recepti je napisal/a:
Imate kaj posebnega, dodate kakšno posebno sestavino, ali enkstavno kuhate po receptu.? Kateri recepti so vam najboljši? Meni iz kulinarike niso, večkrat popolnoma mimo usekajo.
Gurman, jaz kuham....kaj še?
Fižol iz piksne?
Default avatar

Badass

najpraj razčistimo tole je napisal/a:
vaši recepti je napisal/a:
Imate kaj posebnega, dodate kakšno posebno sestavino, ali enkstavno kuhate po receptu.? Kateri recepti so vam najboljši? Meni iz kulinarike niso, večkrat popolnoma mimo usekajo.
Gurman, jaz kuham....kaj še?
Fižol iz piksne?
Nikakor iz piksne. Pike dobim, ko v receptu med sestavinami vidim pločevinko fižola.
Default avatar

luna med temnimi oblaki

Fižol vedno skuham posebej, običajno ga imam v zamrzovalni skrinji v plastičnih posodicah.
Fižol posebej zmiksam, dodam še dva stroka česna.
Drobno pašto skuham na vodi posebej.
V posebni kozički naredim prežganje - na svinjski masti prepražim malo moke. Nato zmešam vse skupaj: spasiran fižol, vodo, skuhano pašto in prežganje, posolim, popopram, dodam lovorov list , malo vegete in prevrem.
Zadnje čase kuham pašto posebej, zato, ker je samo na vodi prej skuhana, če jo slučajno skuham preveč in se nakuha, preostanek dam psu.
Default avatar

Badass

luna med temnimi oblaki je napisal/a:
Fižol vedno skuham posebej, običajno ga imam v zamrzovalni skrinji v plastičnih posodicah.
Fižol posebej zmiksam, dodam še dva stroka česna.
Drobno pašto skuham na vodi posebej.
V posebni kozički naredim prežganje - na svinjski masti prepražim malo moke. Nato zmešam vse skupaj: spasiran fižol, vodo, skuhano pašto in prežganje, posolim, popopram, dodam lovorov list , malo vegete in prevrem.
Zadnje čase kuham pašto posebej, zato, ker je samo na vodi prej skuhana, če jo slučajno skuham preveč in se nakuha, preostanek dam psu.
To je fižolova juha, ne pa pašta.
Default avatar

najpraj razčistimo tole

Badass je napisal/a:
najpraj razčistimo tole je napisal/a:


Fižol iz piksne?
Nikakor iz piksne. Pike dobim, ko v receptu med sestavinami vidim pločevinko fižola.
Saj glih zato me je zanimalo, ker ta moderne se spoznajo samo na piksne, fižola še skuhati ne znajo. :)))
Default avatar

Bolban

luna med temnimi oblaki je napisal/a:
Fižol vedno skuham posebej, običajno ga imam v zamrzovalni skrinji v plastičnih posodicah.
Fižol posebej zmiksam, dodam še dva stroka česna.
Drobno pašto skuham na vodi posebej.
V posebni kozički naredim prežganje - na svinjski masti prepražim malo moke. Nato zmešam vse skupaj: spasiran fižol, vodo, skuhano pašto in prežganje, posolim, popopram, dodam lovorov list , malo vegete in prevrem.
Zadnje čase kuham pašto posebej, zato, ker je samo na vodi prej skuhana, če jo slučajno skuham preveč in se nakuha, preostanek dam psu.
To je pa en kup loncev za eno jed! Jaz ponavadi poenostavim in naredim vse v enem loncu. Pa je tudi dobro
Default avatar

ja itak

najpraj razčistimo tole je napisal/a:
Badass je napisal/a:

Nikakor iz piksne. Pike dobim, ko v receptu med sestavinami vidim pločevinko fižola.
Saj glih zato me je zanimalo, ker ta moderne se spoznajo samo na piksne, fižola še skuhati ne znajo. :)))
jaz sem tudi med tvojimi ''ta modernimi'', pa kuham doma že od 11 leta in jih še nimam 30. Pa vsi pohvalijo kar skuham, za vsako stvar se potrudim... in ja včasih tudi kupim pločevinko fižola, ker, da ga dam nekaj med solato, ga sigurno ne bom prej kuhala ali pa za v tortilje, kjer rabim dve žlici fižola.. in kaj potem?
Default avatar

stoneh

Jaz skuham fižol, nato na olivnem olju popražim pečeno slanino, dodam čebulo, malo pozneje še česen in svež paradižnik, zalijem s fižolovo vodo.
Fižol dam na cedilo z večjimi luknjami, cedilo pa na lonec s prepraženimi sestavinami.
Z lesenim "jurčkom" pretlačim fižol v lonec pod cedilom, vse skupaj zavrem, dodam makarončke, začinim še s poprom in šetrajem.
Default avatar

začimbe kaj

Od začimb jaz dan poper, sol itak, lovor, malo majarona,petršilj, malo zelene, malo rožmarina. Kaj še? Kaj še daste? Razen Vegete- te ne uporabljam.
Default avatar

Badass

ja itak je napisal/a:
najpraj razčistimo tole je napisal/a:


Saj glih zato me je zanimalo, ker ta moderne se spoznajo samo na piksne, fižola še skuhati ne znajo. :)))
jaz sem tudi med tvojimi ''ta modernimi'', pa kuham doma že od 11 leta in jih še nimam 30. Pa vsi pohvalijo kar skuham, za vsako stvar se potrudim... in ja včasih tudi kupim pločevinko fižola, ker, da ga dam nekaj med solato, ga sigurno ne bom prej kuhala ali pa za v tortilje, kjer rabim dve žlici fižola.. in kaj potem?
Falila si temo. Tu je govora o pašti, ne tortiljah.
Default avatar

preveč je kuhala vmes ni nič brala

Badass je napisal/a:
ja itak je napisal/a:

jaz sem tudi med tvojimi ''ta modernimi'', pa kuham doma že od 11 leta in jih še nimam 30. Pa vsi pohvalijo kar skuham, za vsako stvar se potrudim... in ja včasih tudi kupim pločevinko fižola, ker, da ga dam nekaj med solato, ga sigurno ne bom prej kuhala ali pa za v tortilje, kjer rabim dve žlici fižola.. in kaj potem?
Falila si temo. Tu je govora o pašti, ne tortiljah.
Preveč je kuhala, da bi se vmes naučila razbrati v temi zakaj se gre.
Default avatar

Badass

stoneh je napisal/a:
Jaz skuham fižol, nato na olivnem olju popražim pečeno slanino, dodam čebulo, malo pozneje še česen in svež paradižnik, zalijem s fižolovo vodo.
Fižol dam na cedilo z večjimi luknjami, cedilo pa na lonec s prepraženimi sestavinami.
Z lesenim "jurčkom" pretlačim fižol v lonec pod cedilom, vse skupaj zavrem, dodam makarončke, začinim še s poprom in šetrajem.
Spet ena, ki ne loči med fižolovo juho in pašto.
Default avatar

ja itak

preveč je kuhala vmes ni nič brala je napisal/a:
Badass je napisal/a:

Falila si temo. Tu je govora o pašti, ne tortiljah.
Preveč je kuhala, da bi se vmes naučila razbrati v temi zakaj se gre.
Moj komentar je letel na opazko, da moderne ne znamo več skuhati fižola... Če bi vidva prav prebrala bi to lahko opazila, ne da samo pametujeta.
Default avatar

juha pašta

Badass je napisal/a:
stoneh je napisal/a:
Jaz skuham fižol, nato na olivnem olju popražim pečeno slanino, dodam čebulo, malo pozneje še česen in svež paradižnik, zalijem s fižolovo vodo.
Fižol dam na cedilo z večjimi luknjami, cedilo pa na lonec s prepraženimi sestavinami.
Z lesenim "jurčkom" pretlačim fižol v lonec pod cedilom, vse skupaj zavrem, dodam makarončke, začinim še s poprom in šetrajem.
Spet ena, ki ne loči med fižolovo juho in pašto.
Boš ti razložil?
Default avatar

ti ja itak ja

ja itak je napisal/a:
preveč je kuhala vmes ni nič brala je napisal/a:

Preveč je kuhala, da bi se vmes naučila razbrati v temi zakaj se gre.
Moj komentar je letel na opazko, da moderne ne znamo več skuhati fižola... Če bi vidva prav prebrala bi to lahko opazila, ne da samo pametujeta.
Pejd si hitr usta poplaknit, ker ti strup seka ven na polno.
Default avatar

Badass

juha pašta je napisal/a:
Badass je napisal/a:

Spet ena, ki ne loči med fižolovo juho in pašto.
Boš ti razložil?
Skrajno butasto mi je razlagati osnove od osnov.
Default avatar

ja itak

Badass je napisal/a:
juha pašta je napisal/a:


Boš ti razložil?
Skrajno butasto mi je razlagati osnove od osnov.
Vidim, da si tudi osnove bontona preskočil.
Default avatar

Badass

ja itak je napisal/a:
Badass je napisal/a:

Skrajno butasto mi je razlagati osnove od osnov.
Vidim, da si tudi osnove bontona preskočil.
Ad personam? Ni argumentov, he, he?