pašta fižol
Zame edina in najbolj uporabna je kuharska knjiga R.Škrta,hitra-enostavna-domace jedi-vse pride odlicno.
Iz nje kuham tudi minestro,fizolovo,seveda.Njegova razlicica je z buckami,korenckom,testeninami,cesen-cebula,strocnice obcasno mesam,pomembne so pa zacimbe-bazilka,setraj,majeron…Polizemo kroznike,tako odlicna je.In hitra!Hvala za idejo,bo danes za kosilo.
Fižol vedno skuham posebej, običajno ga imam v zamrzovalni skrinji v plastičnih posodicah.
Fižol posebej zmiksam, dodam še dva stroka česna.
Drobno pašto skuham na vodi posebej.
V posebni kozički naredim prežganje – na svinjski masti prepražim malo moke. Nato zmešam vse skupaj: spasiran fižol, vodo, skuhano pašto in prežganje, posolim, popopram, dodam lovorov list , malo vegete in prevrem.
Zadnje čase kuham pašto posebej, zato, ker je samo na vodi prej skuhana, če jo slučajno skuham preveč in se nakuha, preostanek dam psu.
Saj glih zato me je zanimalo, ker ta moderne se spoznajo samo na piksne, fižola še skuhati ne znajo. :)))
[/quote]
jaz sem tudi med tvojimi ”ta modernimi”, pa kuham doma že od 11 leta in jih še nimam 30. Pa vsi pohvalijo kar skuham, za vsako stvar se potrudim… in ja včasih tudi kupim pločevinko fižola, ker, da ga dam nekaj med solato, ga sigurno ne bom prej kuhala ali pa za v tortilje, kjer rabim dve žlici fižola.. in kaj potem?
Jaz skuham fižol, nato na olivnem olju popražim pečeno slanino, dodam čebulo, malo pozneje še česen in svež paradižnik, zalijem s fižolovo vodo.
Fižol dam na cedilo z večjimi luknjami, cedilo pa na lonec s prepraženimi sestavinami.
Z lesenim “jurčkom” pretlačim fižol v lonec pod cedilom, vse skupaj zavrem, dodam makarončke, začinim še s poprom in šetrajem.
jaz sem tudi med tvojimi ”ta modernimi”, pa kuham doma že od 11 leta in jih še nimam 30. Pa vsi pohvalijo kar skuham, za vsako stvar se potrudim… in ja včasih tudi kupim pločevinko fižola, ker, da ga dam nekaj med solato, ga sigurno ne bom prej kuhala ali pa za v tortilje, kjer rabim dve žlici fižola.. in kaj potem?
[/quote]
Falila si temo. Tu je govora o pašti, ne tortiljah.
No, da se ne boste slovenceljčki pobili med sabo (Badass in podobni revčki, ki so pogumni za računalnikom) – to je italijanska jed, zato je kot prvo pametno delati po njihovem receptu.
http://ricette.giallozafferano.it/Pasta-e-fagioli.html
Revčki so tisti, ki se v eni temi oglašajo pod različnimi niki. Bedniki brez obraza.
In resnično ne vem, zakaj je bolj pametno delati neko jed po italijanskem receptu kot po slovenskem. Pametno? Ne rečem okusno, ampak pametno?
[/quote]
Jaaaaaaaaa….ker ti si pa tako zelo prepoznaven s svojim trapastim nickom…………jaaa, transparentno do amena.
Kaj me briga, kaj ti šeflaš v usta, saj tudi sam nočeš povedati, da se ti ne začnemo smejat :))))