Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Kaj izbrati Hyundai i30 Wagon, Fiat station wagon ali Kia cee`d Sportswagon?

Default avatar
Čim manjši stroški vzdrževanja, a se čim manj kvarijo, poceni rezervni deli... itd.
Default avatar
Če imaš srečo se noben ne kvari, drugače pa imajo korejci dražje servise
Default avatar
Definitivno izbiraj med korejcem, saj imata precej daljšo garancijo. Hyundai 5 let, Kia pa celo 7 let. Cene servisov pa niso nič dražje, za normalen servis odšteje cca 150 do 230 eurov - toliko plačujem jaz za ceeda na uradnem servisu. Ključno je tudi to, da korejec precej manj izgubi na vrednosti. Sicer pa ti lahko o tem povedo že na lizingu, kjer je obrok pri Fiatu prav zaradi tega višji. Tehnološko sta pa Kia in hyundai itak vsaj eno generacijo pred Fiatom, kjer gre v osnovi za precej star avto, ki je namenjen v osnovi bolj revnim trgom - če se ne motim ga zato delajo v Turčiji.
Default avatar
Tole pove vse o kakovosti avtov...Iz nemškega Autobilda..
Slika
Default avatar
Jaz sem svoj avto narocil tu http://www.avtoklik.si/ in dobil ponudbe za razlicne ponudbe za sestavljene modele in se potem odlocil.
Default avatar
A je to res? Jaz sem pa mislila, da so nemški najboljši. Zgleda, da se na drugem koncu lestvice nič ne spreminja....italijani....ojojoj
Default avatar
Jaz sem s ceedom zelo zadovoljna. Če bi kupovala še enkrat, bi izbrala isto. Povsem neproblematičen avto. Hyundai mi je sicer tudi všečen, a je oblikovno malce preveč resen.
Default avatar
31petra je napisal/a:
Hyundai. Je pred desetletjem kupil Kio.. posledično so vozila sestavljena iz podobnih ali celo enakih delov, kot tudi v VAG - Volkswagen Auto Group: Audi, VW, Seat, Škoda..

Korejski deli bodo običajno veliko dražji, ker ni lokalnih dobaviteljev le teh. Pri evropskih proizvajalcih namreč lahko kupiš originalen del, isti, ki ga proizvajalec vgrajuje v originalne avtomobile, za veliko nižjo ceno kot pri originaln servisu.
Večji del vozila namreč ne izdelujejo proizvajalci, katerih logotip se kiti na vozilu, temveč specializirani proizvjalci kot so: Delphi, Magna, Mahle, Luk, Hella, Magneti Marelli itd.

Bogatejši pa je tudi trg ne-originalnihi delov, kjer proizvajalci naredijo alternativne dele za vozila. Te so običajno še za eno stopnjo cenejši.

Toda, ker TUV/Dekra, Auto Bild, Auto Moto Sport, JD Powers, Top Gear, ADAC.. delajo letne lestvice zanesljivosti ter zadovoljstva uporabnikov, se je primerno držati tudi teh lestvic.. dasiravno so tako AutoBild, kot ADAC že ujeli pri poneverjanju le teh.

Vsekakor bo Fiat manj zanesljiv avto, glede na pretekle analize in ankete. Lahko imaš pa srečo in naletiš na italijana, ki mu na elektronskem področju ne vladajo Gremlini.
De omnibus disputandum..
Default avatar
fsv je napisal/a:
Ni tako preprosto, ker ima vsak model oz. določena serija (letnik) vozila svojo zgodbo Auto-Bild/TUV report:
https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q= ... pbrDwVMUpH

J.D. Powers
Kia prva, Hyundai prvi v Nemčiji:
http://www.jdpower.com/press-releases/j ... lity-study

Kia in Volvo prva v VB:
http://europe.jdpower.com/press-release ... lity-study

In še ADACova statistika okvar:
https://www.adac.de/infotestrat/unfall- ... 5X3xLE4HeE_

In Britanska lista zanesljivosti avtomobilov:
http://www.reliabilityindex.com/top-100

Auto-Exporess (angleška verzija Auto-Bilda) seznam zanesljivosti (KIa na 5. mestu):
http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/ ... 17-results
De omnibus disputandum..
Default avatar
Sodeč po statistikah res ni dvoma, da so Korejci res dobri, ko gre za morebitne okvare. Po mojem so po tej plati trenutno najboljši, podobno kot so bili Japonci pred desetletjem, ko je bila Toyota vedno najboljša po zanesljivosti. Pa tudi sicer se zdi, da se percepcija korejskih avtomobilov precej spreminja, saj še Nemci odkrito povedo, da so nekateri pač precej boljši za manj denarja.
Tale primerjava med VW Arteonom in Kio Stinger je že takšna in se mi zdi kar zelo realistična:
Default avatar
Skoraj 30 let sem do sedaj imel vozila evropskih proizvajalcev. Zadnje leto pa imam Hyundai Elantro. Sedaj šele vidim kaj sem zamujal. Definitivno nikoli več "evropskih" avtomobilov. Na kratko, z Elantro sem izjemno zadovoljen.
Default avatar
V bistvu ista zgodba kot pri telefonih .... Korejci so tudi pri avtomobilih očitno našli najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Še 10 let nazaj bi se zdela ta statistika kot znanstvena fantastika

J.D. Powers - Kia prva, Hyundai prvi v Nemčiji:
http://www.jdpower.com/press-releases/j ... lity-study

Kia in Volvo prva v VB:
http://europe.jdpower.com/press-release ... lity-study
Default avatar
Sem lastnik Hyundai i30 karavan, dieselska izvedba, l. 2013, oprema Travel edition. Moram kar na začetku povedat, da sem pred njim imel več avtomobilov, v glavnem evropskih znamk. Pri vsakem sem imel večje ali manjše probleme. Tako sem pri izbiri tega korejskega model imel kar nekaj predsodkov, vendar sem se kljub temu odločil za omenjeno znamko. Sedaj ga vozim že dobrih pet let in sem z njim zelo zadovoljen. Z avto sem naredil dobrih 90.000 km, poraba pa je povprečno 6l /100 km. Po naravi sem bolj umirjen voznik (z družino), ki si občasno da tudi duška (vendar brez pretiravanj). Avto je dovolj velik za pet oseb in kopico prtljage. Ko gremo na morje polno obremenjeni (2 odrasla, 3 otroci, poln prtljažnik in še prtljažni kovček na strehi), z avtom brez problema vozim po avtocesti, tako da tudi v klancu ni čutiti zmanjšanja moči.
Avto sem redno servisiral, tako da sem uredil vse, kar je potrebno po servisni knjigi, z njim res nisem do sedaj imel nobenih problemov, saj v petih letih nisem zamenjal razen gum (letnih) in brisalcev še ničesar (niti žarnice, kar je na moje presenečenje res pozitivna izkušnja), ampak to je moja osebna izkušnja s to znamko in modelom avta. Glede Kie sicer nimam izkušenj, imam pa sodelavca, ki ima Kio ceed karavana (bencinarja) in ima z njo podobne izkušnje.
In v kolikor avta še niste kupili, vam želim dober nakup.
Default avatar
Kot jaz vem gre pri Kiji ceed in Hyundaiju i30 za tehnično enaka avtomobila, z enakimi motorji. Mi imamo sicer po novem ceeda in je dejansko res tako kot je napisal moj predhodnik. Nobenih problemov...do sedaj smo že srečno prevozili 100k km. Imamo pa dizla

Moderatorji