Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Se odpravljate na morje ali smučišče? Ali pa ste se od tam že vrnili in bi radi delili svoje vtise?

Kam in kako na poletne počitnice?

Default avatar

oblaček123

Živjo sva mladi par, za poletne počitnice bi odšla nekam drugam ne na hrvaško. Torej želela bi malo vaše pomoči pri izbiri...

Torej, prosila bi vas za ideje, vaše izkušnje o dobri in ugodni organizaciji počitnic.
Najin budget celotnega potovanja je max. 800-1000 evrov na osebo (prevoz, hrana, nastanitev,...).
Oba rada raziskujeva in bi rada obiskala kaj novega. Rada sva aktivna zato bi rada tudi še kaj videla ne samo ležala na plaži. Glede nastanitve nisva ravno izbirčna, važno da je čisto,topla voda in če je ob morju da ni tako daleč od plaže oz. morja.

Malo sva se že informirala gledala sva predvsem Grčijo, Kanarske otoke, Portugalsko, Sicilija, Ciper...
Na dopust bi šla konec julija oz. prva polovica avgusta. Trajanje pa od 10-14dni.

Hvala za pomoč!
Default avatar

ogromno

800-1000 evrov na osebo je lahko ogromno ali pa zelo malo. Midva potujeva večinoma z avtom in šotorom in pride strošek cca 100 evrov na dan, vračunana vožnja, bivanje, hrana in vse ostalo. Je pa res, da potujeva običajno junija/septembra, ko so nižje cene. Pa ni take gneče in vročine kot sredi poletja. Tako sva prepotovala skoraj celo Italijo, precej Francije in Španije - če omenjam samo obmorske destinacije.
Če imaš v mislih letalo v kombinaciji s hotelom, je pa že kar dražje. Sploh je pa odvisno, ali nameravata it na počitnice v lastni režiji ali z agencijo. Če z agencijo, pač pregledaš, kakšna je ponudba. Če imata namen it v lastni režiji, je spet več možnosti. Z avtom, letalom, imata namen biti nastanjena ves čas na istem mestu (hotel/apartma?) ali se malo premikati naokoli?
Skratka, možnosti je na stotine. En kup grških otokov, pa cela Italija, ne samo Sicilija tudi obala pa Sardinija, Elba, tudi Korzika je krasna, pa francoska obala s Provanso, španska obala, Mallorca ...
Če še nič od tega nista videla, je itak čisto vseeno, kam gresta. Povsod je morje, so plaže in marsikaj za videt in počet. Edino konec julija/začetek avgusta je več ali manj povsod gneča, tako da priporočam pravočasne rezervacije, če bosta šla v lastni režiji.
Default avatar

kr_en

Če zdajle malo raziščeta dobita iz Benetk v krčijo letalo za 100-120€/osebo. Dol pa najameš preko Air bnb sobo/ studio...za kakšnih 40/noč. Potem pa skuter in je vsak otok tvoj:)

pa uzivajta