Forum.Over.Net

Starševski čvek

Nakup pralnega stroja

Default avatar

Se ena

Se ena, ki ti absolutno NE priporoca Gorenja....
Default avatar

Beko ruls

Beko pet let plus deponija je napisal/a:
Imam Beko za 400 ojrov, 8kg, inverter in sto funkcij. Funkcijsko primerljiv Bosh je bil 800+€. Zal tudi Bosh ni za 15-20 let, tako da, ce Beko zamenjam po petih letih za novega spet za 400€, bom imela v desetih letih namesto enega stroja pac dva, a je lazje dati 400€ vsakih 5 let, kot pa naenkrat 800.

Se pomembnejse mi je bilo pa to, da je imel Beko edini ze v osnovi primerno porabo vode plus gumb za vec vode, pa se programi perejo ccca uro.
Default avatar

whitecow

iz izkušnje je napisal/a:

jaz mam njihovega pomivalca in sem u nulo navdušen. Placa v košarah ne prašaj, celo odpiranje vrat je tako da dol padeš. Primerjal s kolegom ki ima miele in je samo rekel "hudo"
so dobri, ni kaj. Ti kar verjamem glede pralca da je špica
__________________________________________________
Default avatar

iz izkušnje

whitecow je napisal/a:
Smeg je zakon, to lahko potrdim zadnja 3 leta.

Imam trenutno Beko pomivalca, cca 6 mesecev, sicer tehnološko najbolj izpopolnjen model, s parnim sušenjem in inverter motorjem, pa nisem zadovoljna,mi je žal ; ker si "izmišljuje" glede pralnega sredstva - kar zaštrajka; nekaj čas je odlično pral samo z gelom, nato s tabletami; na servisu so mi svetovali, da celo sol iz posode ven pobrat, da posoda ne bo lisasta in flekasta. Zdaj trenutno dobro pere s tabletami Finish Quantum, vendar brez soli v posodi . Načeloma pa serviserji pravijo, da sol mora bit za zaščito stroja........ Pa posodo noter dajem popolnoma očiščeno ostankov hrane, ni svinjarije, vetrnice ščiščene, pred prvo pipo v hiši imamo tudi namontiran filter za mehčanje in čiščenje vode ( preprečevanje nastanka vodnega kamna). Monter je tudi očistil mrežice, cevi, vse, predno je povezal ta stroj. Reultati pranja in čiščnja niso OK -posoda je včasih z belimi pikami slabo posušena.

Bo naslednji pomivalc zagotovo Smeg.

Imeli Gorenje, pa Whirlpool in LG ( pralni, sušilni, pečica, kuhalna plošča, dva ameriška hladilnika, pa nismo bili zadovoljni - vedno je bilo še v času garancije sranje in stroji nenehno v popravilu), sedaj pa zaupamo Smeg in Siemensu - vsa tavelika bela tehnika, No, razen hladilnik smo želeli imet s francoskimi vrati ( zgoraj dvokrilni hladilnik, spodaj dva izvlečna ločena zamrzovalna predala, pa smo vzeli od Beka najnovejšega, brez vodo in ledomata, ker se po izkušnjah to izkazalo za zelo neracionalno - je dovolj, če so samo škatlice za led, kar ima tudi Beko sedaj - smo imeli predzadnji hladilnik LG z linearnim kompresorjem, pa je bil zelo neracionalen, tako z razporeditvijo prostora, predvsem v zamrzovalniku, kot požrešnostjo elektrike. Velika požrešna krava :)

Smega ne poznajo slovenski kupci , zato ga ni toliko na voljo po slovenskih tehničnih trgovinah, ker prodajalci nekako "forsirajo" tisto, kar se jim maržno bolj izplača: Gorenje , BEKO, Bosch, LG,....
Default avatar

Beko pomivalc

iz izkušnje je napisal/a:
Koliko hladilnikov ste pa zamenjali???
Mi smo imeli 21 let Gorenjev, ki smo ga 3x selili. Zdaj imamo Beko, ker je bil edini primerne velikosti in sem super zadovoljna.

Glede pomivalca pa, je bil ze v kuhinji nov najosnovnejsi Beko, pa sem rekla, naj mu bo, dokler dela, naj dela. Ze peto leto pere fantasticno, vsak dan, uporabljam program 65 stopinj quick&clean, pere 50 minut, posoda soli traja cca 2 meseca, na pranje dam pol Hoferjeve tablete in posoda je glanc cista, pomivalec pa tudi cist kot solza.
Default avatar

whitecow

iz izkušnje je napisal/a:
tkoel tudi smeg pa beko nekaj skup čarata, samo to je v višjem rangu. Inveretr v pomivalcih ni slab aizbira, je pa potrebno pogledat ,če so kej na ta ralun kaj odvzeli. sploh količina vode in temp znajo bit ina udaru. Smeg je zakon ker goni že 10+ let let iste programe ki porabijo normnalno vode in imajo dokaj visoke temperature

Ko sem kupoval pomivalca 45cm širine so bile zaheteve da so košare čim bolj "luksuzne" in da je nabor programov tak da so tud dokaj kratki na izbiro in da so temperaturno okej. Gledal sem za tistimi s 3 košaro (sploh miele) pa je volumsko vse skup bolj bogo, višji rang pomivalcev nima niti 1 programa ki bi bil pod 50 C (pomembno č epereš npr filtre od nap), vse je visoko temp. pa še nabavt ga ne moreš pri nas, razen če ti ga kdo extra uvozi. POtem sem geldal smeg sta 4526 delan za nem aut trg samo ta bi bil zgolj po redni ceni, zato sem vzel 4525, ki je bil kar fajn znižan. Vzel še front panel vrata (smeg ima to slabost da nima odstranljivie zgornje plošče in posledično ne gre pod pult), vse skup je prišlo ne ravno poceni, malo manj kot 1200€, ampak fajn cenejš kot če bi nabavaljal po redni ceni

programi so špica, edina zamera greda programi krajšani s quicktime nimajo opcije odpiranja vrat. To mi je bad, pa mogoče da bo zgornja košara še na levi polovici imela enake "predale" kot na desni (sploh) za nože, oz ko jih zložiš se ti ne zatikajo v gumo vrat (ko je košara najvišje)

uglavnm mi ga mamo nekje od novembra, top strojza vložen denar. Edino utripajoče lučke znajo biti "nevarne". Mi recimo stroja nimamo do konca pod pultom in če je tema v prostorih se vidi to bliskanje tud na dvorišče. Zgleda nekao kot v Dosjejih X ko pridejo vesolci na obisk. Sicer pa celo moja mati je zadovoljna z njim, tko da če mam areče da je okej, potem ne morš falit
__________________________________________________
Default avatar

iz izkušnje

Beko pomivalc je napisal/a:
Pri nas kušujemo le hladilnike iz segmenta "veliki, amriški, dvokrilni, sedaj francoski


Leta 2003, ko smo kupovali hladilnik za novi dom, Gorenje ni delalo (še) ameriških hladilnikov, pri nas je bil "švohizem" s ponudbo - edinole Whirlpool pa Samsung, ki je bil takrat vodilni v segmentu amerikih dvokrilnih hladilnikov, ni bilo duha ne sluha o LG ali Beko. Danes je e malo več ponudbe, a še vseeno capljamo v tem segmentu za Angleži in Američani.

Whirlpool-u je točno 2 meseca po izteku garancije ( 5 let) šla vsa guma okoli obeh ločenih vrat hladilnika in zamzovalnega dela - preperela.......skupaj se sesedla, stisnila, ni bila več prožna......Je serviser celo nekaj s fenom grel in raztegoval, pa ni nič pomagalo. Butaastno narejeno, ker da bi zadeva funkcionirala, bi bilo treba kupit novi obe kriil vrat - cena je bila pa cca 480 eur :D (!)).

Hladilnik za njim je bil LG amerikanc, s kompresorjem. Še v času garancije se je presenetljivo začel kvarit: mesec dni po nakupu je šla ledomat enota ( zamenjano), 6 mesecev po nakupu je začel zamrzovat tudi v hladilnem delu ..... Zamenjan del elektronike. Pa tudi v zamrzovalnem delu se je izkazalo pri uporabi, da je bil tisti ledomat in vodomat tako brezveze, ker je zasedel tretjino zamrzovalnega dela.

Izvlečni predali v hladilnem delu so bili obešeni na vodila, tračnice v zraku, se je vse polomilo, smo v času garancije lahko še zamenjali, a komaj, saj dve leti po proizvodnji tega modela niso več delali v redni proizvodnji, čeprav je bil ob nakupu popolnoma nov model z izpopolnjeno tehnologijo, pa linearni kompresor, ipd ipd, ( 1400 eur s popustom in doplačano 3 letno podaljšano garancijo), so nam pooblaščeni serviserji našli na Poljskem še rezervne dele od enega drugega modela, da je bilo kompatibilno. ZAdnji vlak so ujeli....

Pri hiši je bil 3 leta, potem smo ga prodali , ker smo se naveličali njegove nefunkcionalnosti ( je bil še v 3-letni dodatni podaljšani garanciji,) skupaj 6 let garancije.

Sedaj pa BEKO hladilnik s francoskimi vrati -to pa je terna od hladilnika. Zgoraj dvojna vrata samo za hladilnik, odpiraš lahko sao polovično, kar je odlično pri prihranku izmenjave temperature zunaj-notri, noter lahko daš zelo dolge stvari, široke pladnje, pride prav, ko imaš kakšno večjo fešto, pa gre vse noter. Od pijače do pripravljenih pladnjev, krožnikov....


Ta hladilnik ima predale za sadje in zelenjavo tako, da drsi po dnu, ni nič obešeno z vso težo na plastičnih vodilih. Nulta cona, tudi dva predala za delikateso ( siri, suhe mesnine, ipd).
In še en stvar je odlična, najboljša pri tem hladilniku - morda svetloba; preprečuje gnitje sadja in zeenjave, mesa; res se ohrani vse sveže, neuvelo, napeto, nezgrbančeno, vse sadje in zelenjavo daš ven iz vrečk, plastike . Modra svetloba zavira/preprečuje razrast bakterij in plesni zato se vse ohrani lahko 1-2x dlje kot pri običajnemu hladilniku. Preizkušeno in primerjano.
Default avatar

iz izkušnje

whitecow je napisal/a:
Naš Beko ( je model DSN 6845FX) ima tretjo košaro zgoraj po celi širini, ni tako ozka, kot jo imajo nekateri - je odlična, tako za nože, lopatke, daljše stvari, cel set jedilnega pribora za 12 oseb lahko celo noter zgoraj zložiš, anmesto v košaro. Tudi niveliranje košar, pa za kozarce, super - ni da ni. samo izbirčen je pri pralnem sredstvu-nikakor noče samo enega :)

Tukaj je opis karakteristik:
http://www.pajntar.si/trgovina/vgradni- ... dsn6845fx/


Si me pa nasmejal s tistim opisom utripanja lučk - amapk poglej si no še tole SIEMENS & BOSCH projekcijo vrste programa in časa pranja na tla kuhinje :))))


https://www.google.si/search?q=bosch+ge ... 40&bih=839

Ali pa Siemens Zeolith serijo IQ 700:

http://www.siemens-home.bsh-group.com/u ... ishwashersPa LP do prihodnjič :)
Default avatar

whitecow

iz izkušnje je napisal/a:
ja ti imaš stroj širin e60 cm, jaz mam 45. mam tegale http://www.smeg.it/prodotto/sta4525/

v 45 je tretja košara res, res velika loterija. Tud za BSh vem da majo eni modeli varianto da kažejo izbran program in čas pranja. Sicer za 45 ne dam roke v ogenj, nekatere 60 pa to majo. jaz mam sam rdečo lučko ki utripa. Utripa ko je nastavljen timer, ko pere in to je to.

Ja lučka z aozbran porgram med samim programom pranja utripa, ko stroj konča s pranjem utripata nekaj časa lučki za lesk+sol, na dipslayu pa piše end. Po nekja minutah gre v varčevalno stanje in te dve lučki +end na dipsleyu utripnejo vsakih nekaj sekund. So pa res nežno modre svetle barve, skoraj prosojne.

Tisto glede dosjejev x je res. Tamali od tete je enkrat vprašal če je nona pozabila izklopiti TV predno je šla k maši, ker da plavo utripa po stanovanju (je bla notri tema). Potem smo ugotovili da to ni TV, ampak pomivalc. Aja lučke utripajo tudi ko naštimaš časovnik. Ker je to v večini primerov čez noč in je takrat svstanovanju in okolici tema, imaš opcijo novoletnih lučk, al p amarsovcev čez celo leto

če se regitriraš ti lahk na ZS pošljem fotke, pa filmčk kako odpira vrata in kako vse žmrka. Da se reč prepričaš da mam lajt šov, oz da me marsovci redno obiskujejo
__________________________________________________
Default avatar

Jaz imam gorenje

Moja mami ima gorenjev pralni stroj ze 30 let. Dvajset let doma, nato v vikendu. Sigurno 10 let je pral po dva do tri krat na dan. Pral je za dve druzini. Jaz imam gorenjev pralni stroj ze petnajst let in pere za pet clanov( po vsakem tusiranju druga brisaca😁). Pri meni je bil serviser enkrat in ne vem tocno kaj je bilo narobe. Strosek je bil nekaj deset evrov. Pri mami podobno.
Pa se to. Stroj je bil med cenejsimi. Jaz sem mnenja, vec kot ima gunkcij in butastih senzorjev, itd, bolj je pokvarljiv.
Default avatar

Beko pomivalc

iz izkušnje je napisal/a:

Ko smo kupovali hladilnik, Beko francoski ni imel vec modela z vecnamenskim predalom, ampak sta bila oba predala zamrzovalna, pa se mi smo samo trije in nam je tak velik hladilnik brez veze. Ima pa Beko hladilnik z zmrzovalnikom sirine 70cm in ta nam je top. Pozneje sem nasla se neka testiranja, kjer je bil ta model na drugem mestu po ucinkovitosti, prakticnosti ipd.
Default avatar

iz izkušnje

Beko pomivalc je napisal/a:
Super, me veseli, da ste našli ustrezni hladilnik za vašo družino.

Nam pa izjemno ustreza ta s francoskimi vrati in dvema izvlečnima zamrzovalnima predaloma spodaj :) Nas je malo več, kot vas :)
Default avatar

sodobno potrošništvo

Jaz imam gorenje je napisal/a:
A pa ti ne razumeš, da je današnje sodobno potroništvo naravnano tako, da ima v belo tehniko vgrajena elektronika točno določeno število ponovitvenih ciklov, da lahko zagotovijo garancijo 5 let, potem pa se začne kvarit? Tudi iz razloga zagotavljanja kupovanja novih,praznjenja skladišč in zagotavljanja polnih proizvodnh trakov...... Ker če bi dandanes ti tanovi delali po trideset let, lahko Gorenje zaprejo čez 5 let :)))). Tega jasno ne bodo javno priznali :))))). Noben prozivajalec bele tehnike - le če jih odkrijejo :)))))

Danes ima Gorenje hudo konkurenco, povozil ga je že turški Beko. Takrat, pred 30imi leti, pa je bil top prozivajalec, praktično v Evropi ni imel toliko konkurence pri izdelkih na policah na voljo, kot sedaj. Korejci, turki,jih šišajo na veliko pri srednje veliki in večji beli tehniki.
Default avatar

Matildika

Jaz imam Candy. 2 leti garancije je bilo, zanj sem dala cez 400€. Takoj po 2.letih se mi je pokvaril, elektronika. Popravilo cca 100€.
Mene zanimajo pa pralni Beko 5 let garancije, vsaj 8kg, lahko tudi 9kg. Cena pa do 500€. Ali kdo kaj svetuje?
Default avatar

whitecow

Matildika je napisal/a:
ja beko zna biti okej izbira v tem segmentu. Gorenje tko tko, candy ne. Mogoče se splača prevert še kakega indesita (preglej dokup garancije), tu bi se tud znalo najt kaj pametnega. Bosch bolj tko tko, mogoče če so kake fajn akcije, odprodaje in podobno. Enako kak aeg. E lux se mi zdi da je majčkn nazadoval
__________________________________________________
Default avatar

bisernica1976

mi smo lani zamenjali , vzeli samsunga, 7 kg, inverter motor, garancija 10 let...tistega, ki ima znotraj vrat še ena manjša, da lahko tekom pranja še kakšno pozabljeno stvar dodaš...zelo zadovoljni,,, cca. 450 eur je bila cena
Default avatar

Dragicaa

Nujno potrebujem nov pralni stroj,prosim lepo se da kaj dobrega dobit _250€ -320€ katerega mi svetujeta pabda bo 5 let gar.
Default avatar

whitecow

Dragicaa je napisal/a:
beko, kak indesit z dokupljeno garancijo..
__________________________________________________
Default avatar

Pinkopalinko

Gorenje wa 1541s,kupljen 2002.
Leta 2018 menjal 2xležaj, semering,jermen,grelec.Strošek 42 EUR.Leta 2019 menjal krtače na motorju(ni mi jih bilo še treba) 27 EUR.Zdaj bom menjal še 3x amortizerji 35 EUR (za ziher.Novi pralni stroji vsi krš,sama plastika,mali ležaji,vse švoh.Miele odličen,litoželezna kad,ohišje emajlirano...,20 let mir minimum,s tem da se ga splača še potem popravljati.
Default avatar

Gospodinja

jzst je napisal/a:
Pri mojem stroju mora biti kvaliteten kratek program-se pravi ,da ti v max 30 min opere barvno perilo in max 60 min belo perilo.

Beko ni slaba izbira.