Starševski čvek

Spolno nadlegovanje

Default avatar
Pozdravljeni! Nisem vedela, kam točno naj se obrnem, zato za nasvete prosim vas. Sem še precej mlada, ampak imam že ogromno izkušenj s potrebnimi deci. Nekoč mi je na poti, nekaj metrov pred bolj prometno cesto v dežju ustavil črn avtomobil. Ven je iztopil popolnoma gol moški, tako da sem lahko videla čisto VSE. Vabil me je v avto, ampak sm iz sebe spravila:Ne,hvala. In zbežala proč. Kasneje sem njegov avto videla skritega v gozdu, ko sem po njihi hodila domov. Prestrasila sem se kot se nikoli. Kasneje mi je cez par mesecev ustavil bel kombi, na prometnejsi cesti. Lastnik je imel okoli 30 let, samo odprl je okno, me gledal in čakal. Hitro sem zavila proti križiču, ki je deset minut stran in odpeljal je sele, ko sem izginila proč. Pred letom sem odšla na šmarno goro in neki starejši moški se mi je dobrikal in me pohvalil, da sem zelo lepo razvita. Oziroma je izrazil, da ga spolno privlačim. Slabe izkušnje imam tudi s pijanci, ki me kličejo vsa mogoča sladka imena, me vabijo k sebi ter, ce jih je več stavijo, če bom prišla nazaj k njim. Naj povem, da jih sploh nisem poznala, ter da sem šla za šank samo, da bi naročila pijačo. Prav tako imam slabše izkušnje s sošolcem, ki me šlata. Ima kdo podobne izkušnje in kako se jih lahko izognem? Hvala, ker ste si vzeli čas, da ste prebrali in lep dan še naprej!
Default avatar
Ugotovis, da so moski govedo in jih zasovrazis. Nosis 4x prevelika oblacila,da se ''skrijes''. Potem cez leta zacnes z njimi manipulirati ker jih ne spostujes kot oni niso nikoli tebe. To so navadni gnoji polni nagonov. Najdes enega normalnega in se ga drzis. Dobis otroke in jih zgodaj poducis o kruti realnosti m/z sveta.
Default avatar
Predvidevam, da se bodo vsuli komentarji, da si zmisljuses ali da izzivas, ampak žal imam žal imam sama podobne izkušnje. Ko sem bila majhna, me je nadlegoval pedofil, na koncu srednje šole me je posilil neznanec pa še nekajkrat sem komaj zbežala iztirjencem.
V zrelih letih sem zaradi teh travm šla k psihologu in sva to predelovala. Naj na kratko strnem; v moji pojavi je neka krhkost in ranljivost, ki pritegne to vrsto psihicev.
Drugače sem dokaj uspešna, družabna, s krogom prijateljev, recimo zadovoljna s svojim videzom.
Trenutno samska, morda zaradi preteklih izkušenj nevesca izbire pravega partnerja.
Default avatar
Tud pod razno nisem karakterno krhka pa sem se dvakrat za las izzognila posilstvu (enkrat v HU,drugic v GB). Moski so predatorji. Najhujse je spoznanje ko se razbije ideal in iz male puncke kjer so odrasli moski zaupanja vredni ljudje/gospodje..v pomoc otrokom fizicno prelevis v dekle in ugotovis, da so v resnici predatorske gnide. Ce ne drugace pa vsaj s pogledi. Iluzija o varnem in postenem svetu izgine. Zato pa je treba deklice uciti,da moski so komaj malo vec od simpanzov in da se je potrebno obnasati previdno ter ves cas skrbeti za svojo varnost. Pa sprej/solzilec nabavi in hodi z njim v roki. Glej da pospricas napadalca in ne sebe tj da se hitro umaknes. Srecno!
Default avatar
jaz pa tako je napisal/a:
Se popolnoma strinjam.
Moje izkušnje z moškim spolom v osnovni šoli:
1. Oče moje najboljše prijateljice, je v pričo svoje žene komentiral moje kopalke (na zelo neprimeren način). Pri 10-11 letih.
2. Drug sosed me je pošlatal po bradavici vpričo svoje žene in mojih staršev in zraven komentiral, če me je piknila čebela. Od sramote bi se najrajši vdrla v zemljo.
3. Na bazenu me je nekdo (ne vem kdo) pod vodo zagrabil za nogo in me potegnil pod vodo. Mislila sem da se bom utopila, drug šok sem doživela, ko mi je odmaknil kopalke in na silo potisnil prst v mene (to je bilo preden sem dobila prvo menstruacijo, ki sem jo dobila pri 11-12 letih). Spomnem se grozne bolečine...
4. Spomnem se tudi pokojnega maminega bratranca, ki me je otipaval....

Potem sem se pri 14 začela basati s hrano in oblačiti v zelo široka oblačila, ker sem se na vsak način hotela izogniti moškem spolu. Čeprav sem ironično hrepenela po tistem edinem, "ta pravem za mene".

Potem je tukaj še taksist, ki me je peljal domov iz zabave in me je celo pot otipaval po nogah, jaz pa tako prestrašena in sem samo molila, da bi čimprej prispela domov (stara sem bila 17-18 let).

In še par podobnih primerov je bilo. Ampak! Nikoli se nisem oblačila v oprijeta oblačila in šminkala, niti v osnovni šoli, niti kasneje v življenju. Niti "izzivala" ali kaj podobnega.

Na delu sem bila vsakodnevno deležna otipavanja in opolzkega govorjenja s strani večine sodelavcev, tudi s strani direktoričinega sina.- To se je dogajalo več kot 3 leta (od 16 do 19 leta), na koncu sem imela že takšne psihične težave, da so se pokazale tudi na mojem fizičnem zdravju: hude vsakodnevne vrtoglavice, delovala sem kot da bi bil pijana. Imela sem fizično zelo naporno delo v proizvodnji in nisem več mogla normalno funcionirati, na koncu sem bila že depresivna. Jokala sem se, ko je bilo treba iti na delo in nisem vedela zakaj...

Da skrajšam: pri svojih 40 letih sem še vedno devica, nesposobna fizičnega kontakta z moškim spolom, spolnost se mi gabi.
Default avatar
Jah, so se tega ziher na faceboku naučili, pa v raznih video igrcah... Tam so same lepe stvari za otroke. Še najboljš pa je, če imajo jabolčke... Tam je tudi veliko vzgojnega gor. Starši pa zanje nimajo veliko časa. Jih delodajalci zaposljujejo pozno popoldan oz v noč. Mulci pa jasno vsi besni zaradi tega. Pa vse to sranje naše družbe vidijo. Koga pa bodo spoštovali? Koga pa naj imajo za vzor? Politike? Delodajalce? Odrasle? Saj jim ni mar z otroke te družbe. Mar res mislite, da bo šolski sistem opravil vse? Otrok ni piščanec, ki bi se ga lahko redilo v fabrikah!
Starši bi morali imeti več časa za vzgojo.
Ja, kar se vzgoje tiče, mislim, da človeštvo ni bilo še nikoli tako na dnu kot je danes.
Default avatar
Ja, pred 20, 50, 100 leti so bili moški še hujši, beri npr. Miklavčičevo, pa takrat ni bilo frisbuka in tud služba je dosti drugače zgledala. Daleč od tega, da bi til nek nov pojav.
Default avatar
bi to bil*
Default avatar
ja preds je napisal/a:
Taksni ali se hujsi so bili od teh migrantov zdej. To je stopnja civilizacijskega razvoja.
Default avatar
Po eni strani smo menda sami čudaki, p.edri, sploh mi samski, pod rugi strani pa so menda kr naprej ošlatovane, to celo od inštruktorjev, maserjev, zdravnikov...Eno samo nakladanje tu gor.
Default avatar
Mlade deklice so lahek plen ker se fizicno in umsko se niso sposobne braniti. Primi mene za prsa pa bos videl hudica. Poslala te bom zelo javno in glasno v pm z vsemi oznakami kretena idiota in se te po potrebi se fizicno lotila oz vsaj zelo mocno odrinila. Mlade deklice nepoucene in umsko se otroci /ceprav telesno ze krepko razvite/ pa tega se ne upajo oz znajo zato se slabiska govna spravljajo na punce. Ni druge kot da jih mame dobro poducijo in postavijo primere. Sicer pa menim,da je glede tega vsega z vsako generacijo bolje.
Default avatar
Nehajte z bedarijami. Imam 2 sestrični mlajši od mene, spremljal sem njun razvoj do sedaj, ko sta odrasli, pa se nikoli ni nobena potožila, da je kdaj kaj groznega doživela. Tu pa ste menda vse bile cel lajf nekaj nadlegovane..
Default avatar
nerabs verjet je napisal/a:
Čemu? Kdo pa ima motivacijo...
Default avatar
nerabs verjet je napisal/a:
Zakaj bi pa kdo imel motivacjo to delati?

Ko semalo starejše babe napijete, pa itak sa me v dedce rinete, xe xe..
Default avatar
wertzkl je napisal/a:

Mnogo žensk s svojimi izkušnjami samo potrjuje moje mnenje in sicer, da so moški živali, ki imajo ku.rac tudi v glavi in ne samo med nogami. Ku.rca večina od njih ne zna kontrolirat, zato pač njihov ku.rac kontrolira njihovo obnašanje.

In samo berite, kako se obnašajo!
Default avatar
Taki so je napisal/a:
A bo danes kaj pametnega od tebe a bo samo provociranje?
Default avatar
Tudi sama imam podobne izkusnje. Pri meni je "kriv" moj videz. Pa ne oblacenje, ampak cela pojava. Ze od nekdaj sem zelo drobna, vendar imam obline (ze od 12 leta) po drugi strani pa imam obraz kot nekaksna puncka ( velike oci, licka, majhen nos, velika usta..). Skratka, ce se izrazim z besedami kolega, izgledam kot da bi po meni delali seks lutke :(... In celo zivljenje mi moski tezijo, vsi bi me radi "zascitili", torej dali dol... pecali so me ocetje od prijateljic, sedaj me njhiovi mozje znanci, sosedi, ...skratka, obup.
Default avatar
Razumem je napisal/a:
Bi raje bila grda in debela, ki je nihče ne peca?:)