Finance in kripto valute

Odgovarjajo: Janez Tomc, mag., dipl. ekon. • Primož Cimerman, www.Atrix.io

Napovedi za coine

Default avatar
Živijo.
Zanima me kakšne so napovedi za prihodnost oziroma konkretno v katere coine vlagati po nasvetu strokovnjakov?
Rada bi vložila kaj denarja s katerim bi si, če se vse posreči, v neki bližnji prihodnjosti (5 let npr) privoščila kakšen skromen domek. To bi bilo res najboljše kar se mi je v življenju zgodilo.

Hvala za informacije in lep pozdrav vsem!
Default avatar
Laiki se lahko najbolj zanesemo na ocene tistih, ki so v kripto svetu bolj doma. Tole je kopiran zapis enega izmed njih:

Uglavnem, nekje sem napisal da nimam steklene krogle, a moje mnenje je, da bo xrp v 2018 prilezel med 5-10 Eur. Prav tako menim, da bo Nr.1 Coin po marketcapu. ( če hočete pa over optimistično napoved pa: do 1.4.2018 nekje do 15 Eur, do konca leta 2018 pa malo pod 100 Eur). Vse odvisno od smart moneya o katerem sem že veliko govoril. Oni so playerji, mi smo samo kmeti na šahovnici.

Dodajam: Po dosedaj videnem je XRP (Ripple) ena najbolj stabilnih kripto valut, z najmanjšimi padci, obenem pa še zmeraj veliko obetajoča. Za osnovo tako predlagam ravno Ripple, potem pa lahko počasi delaš (za začetek manjše) izlete še v druge valute.
Default avatar
O Ripplu se na veliko govori. Upajmo, da bo še naprej lezel gor.

Kaj pa kakšen Ignis kateri je zrasel za 400%?

Ali pa kateri od teh ki so še čisto na začetku?
Default avatar
Ignis je res samo danes poskočil za 400%. Vendar se ga je ravno v izogib pretresom zato bolje izogibati. Sunkovitim dvigom ponavadi sledi korekcija navzdol. Obstaja precejšnja verjetnost, da v takem primeru opraviš nakup ravno na vrhu hriba.

V ilustracijo, kakšni neverjetni skoki se dogajajo v kripto svetu:
https://coinmarketcap.com/gainers-losers/

Vendar ko se skok začne dogajati, ga je kot prvo težko prepoznati, vse skupaj pa se lahko odvije v samo nekaj urah. Bolje se je z neko količino oskrbeti že prej in potem potrpežljivo čakati na morebiten skok.

Jaz sem pred kakšnim mesecem nakupil nekaj QSP in LEND in res sta od takrat zrasla že za kakšnih 50%. Še posebej pred QSPjem je lahko lepa prihodnost, ker dosedaj ni naredil še nobenega kvantnega skoka navzgor, cena pa je v rangu 20 centov. Drug kovanček, v katerem čakam, pa je DBC. Trenutna cena je 9 centov in v nekaj mesecih utegne poskočiti za nek faktor.
Default avatar
Predvsem pa po pameti. Čeprav je rast usodno privlačna, ne iti noter z vsem, kar premorete. Vsak naj si pusti dovolj prostora, da v primeru zloma zmore bolj ali manj normalno živeti naprej.
Default avatar
Po mojem mnenju so trenutno najbolj varne valute ripple in cardano pa stellar. Sploh cardano je valuta prihodnosti, trenutno pa še zelo poceni. Zdaj je trenutek za nakup, ker bo do 5. januarja še rasla. Misel, da si boš z vložkom čez nekaj let lahko kupil nepremičnino, sploh ni tako za lase privlečena. Vse ostalo je bolj za igranje, preprodajo, to pa držim.
Default avatar
Glede višine vložka pa se strinjam z vsemi - je treba biti realen in previden. Če že gemblaš, pa pol gemblaj s prisluženim denarjem. Osnovni vložek pa naj bo toliko da ti nikoli ne bo žal.

Ja, moja ideja in cilj bibil, da se s tem ukvarjam toliko časa, da v nekaj letih zaslužim za eno solidno stanovanjce. To bi bilo res naj naj kar bi se mi v življenju zgodilo. In ko bi imela stanovanjski problem rešen, pol pa naj bo kar bo, tut če nimam nobenih kovancev več. Mislim, da bi se kaj takšnega lahko uresničilo....
Default avatar
če nimaš časa sama brskat po WP raznih projektov, potem ti preostane samo še sledenje nasvetov tistih, ki se recimo da spoznajo na te reči

na YT imaš kar nekaj takih frikov, ki vedo kaj govorijo, ne zadenejo pa vedno, ker je vrednost določenih valut odvisna predvsem od velikih playerjev, ki se odločajo, kot pač se.

moraš pa pazit, ker alt coini so "na sceni " res šele zadnjih nekaj mesecev in vsak, ki o njih govori, še ni avtomatično strokovnjak zanje :) slovenski članki pa v večini bazirajo na teh tujih mnenjih, pa še mal po svoje so prirejeni, tako da na slovenske informacije jaz ne dam kaj dosti.

xrp napovedujejo lepo prihodnost, ampak mislim, da ni primeren čas za nakup, sigurno bo korekcija in takrat kupi, danes res ne :)

kolikor sem jaz zadnje čase študirala alt coine, lepo prihodnost napovedujejo telim, ampak sama še preveri kako in kaj: iota, trx, steem, cnd, pivx, vjtc, enj, xvg, wabi, sub, ark, vtc, omg, pay, link, nav, nebl, cvc, sc, dgb, lfin, vib, eos, strat, bay, xspec ...

pa vloži v več njih, ne vse v enega :)
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar
MonaCoin je napisal/a:
Steem bi jaz izločila. Sem včlanjena in stran ima ogromne probleme sama s sabo. Z glasovi se da namreč zelo manipulirat in uporabniki so nezadovoljni. Zato tudi od napovedane rasti coina ni nič. Zdajle bi po napovedih moral imeti že 15 dolarjev, pa še do tri ni prilezel.
Za par teh prvič slišim. Pa sem mislila, da sem na tekočem. :)
Do večje korekcije rippla sploh ni nujno, da bo prišlo. Razen mogoče zaradi praznikov. Saj je bilo že prek 2,9 dolarja, zdaj pa je 1,7. Napovedujejo pa tja do 4, 5. Jaz ne bi čakala.
Default avatar
Pardon, govorim seveda v evrih.
Default avatar
ogfdš je napisal/a:
ja, sej sem napisala, da je treba naredit domačo nalogo, preden se vloži.
alt coini, ki sem jih izpisala, se večkrat ponavljajo v napovedih za 2018, večina so na bittrexu in kot sem gledala, jim gre kar ok + zadaj so dobri projekti in kar nekaj sem jih tudi sama nabavila, jih držim, ker rastejo.
sicer bom jaz v 2018 vstopila s celim kupom kovancev in upam, da bo šlo vsem ok :)

dej napiši še ti svoje favorite in kaj te dni kupuješ.
jaz ob prvi priliki kupim xvg, link, nav, bay.
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar
dtirgts je napisal/a:
Tvoja izbrira kolikor hočeš, samo pohiteti je treba. To je trenutno najboljša opcija.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
MonaCoin je napisal/a:
Največ imam v cardanih in ripplih. Nekaj v CND in TRX, pa FLDC in CPC.
Default avatar
Primož je napisal/a:
Nobene potrebe po naglici, ker večina teh coinov po prihodu na borze doživi hud vzpon, potem pa tudi padec pod ceno ICO-ja. Tako da bom počakala. Dobrih projektov je zdaj kot listja in trave.
Default avatar
Primož je napisal/a:
Se strinjam s Primožem. Sam sem vložil kar precej ETH-jev notri (je pa res, da sem jih pred 3 leti kupil kar precej za drobiž), ampak samo zato, ker je nekaj ljudi v timu mojih dobrih prijateljev in si upam trditi, da so najboljši v Sloveniji kar se tiče blockchaina.

Je pa treba vedeti, da so ICO izjemno riskantne naložbe, še oni sami so mi rekli, da je možnost da projekt uspe od 10%-20%. Če jim uspe, je pa spet od 10%-20% možnosti, da se zadeva postoteri (potisočeri).

Če bi danes začenjal v kriptosvetu, bi za začetek kupil ETH in XRP, ker sta popolnoma različni valuti, potem pa 12 ur študiral kripto svet (kar počnem tako ali tako:)) in poiskal zmagovalne coine - aka projekte in time z vizijami in možnosjo več 1000% rasti.

Je pa tako - jaz sem šel kar na polno v kripto svet leta 2014, danes bi moral vsaj podeseteriti vložek, da bi si recimo čez 1 leto kupil z dobičkom nepremičnino. Rasti ne bodo več take in možnost počenega balona večja. Meni ni bil cilj postati miljonar, ampak samo uživati v igri in to počnem še danes:))
Default avatar
ogfdš je napisal/a:
ja, tudi jaz imam nekaj od teh.
še kakšne ideje za kovance?
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar
A še nimaš dost? :)

Moderatorji

Janez Tomc , mag., dipl. ekon.
Janez Tomc
Primož Cimerman , www.Atrix.io
Primož