Forum: Fizioterapija in masaže

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

ATROFIJA KVADRICEPSA

Odgovori Nova tema
Default avatar Nvrcek 29 Dec 2017 18:28

Pozdravljeni,

Po operaciji kolena imam hudo atrofijo kvadricepsa desne noge. Kupil sem si ems stimulator in me zanima kako ga nastaviti ( hz, cas, interval on, interval off, da bi bil ucinkovit za atrofijo misic? Prosim vas za pomoc. Hvala. Lp,Nejc

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Barbara Purkart 1 Jan 2018 14:48

Pozdravljeni!

Vsi stimulatorji stimulirajo aktivacijo mišice preko draženja kože. Normalno pa pride do aktivacije mišice zaradi naše zavestne ali nezavedne aktivacije iz naših možgan. In to je naravna, fiziološka aktivacija mišice. Zato je moje mnenje, da vam bo vsaka zavestna vaja pomagala bistveno bolj, ker bo krepila živčno-mišično povezavo iz možgan do kvadricepsa, kot pa uporaba stimulatorja.

Poleg tega, ko delamo naravno krčenje mišice, se ne aktivirajo vsa vlakna hkrati, ampak se aktivirajo vlakna postopno, glede na debelino živčnih vlaken: recimo najprej vlakna 1, potem 2 in potem 3. Ko pa se aktivira mišica preko kože s stimulatorjem je vrstni red aktivacije ravno obraten, napačen: najprej se aktivirajo vlakna 3, nato vlakna 2 in nazadnje vlakna 3. A se vam zdi potemtakem še vedno smiselna uporaba stimulatorja, če ni naravnega vrstnega reda?

Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(http://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh