Forum.Over.Net

Starševski čvek

parkiranje v Ljubljani čez praznike

Default avatar

neljubljančanka

Od 29. do 2. smo v tujini in med tem časom bi želeli pustiti osebni avtomobil v Ljubljani. Zanima me kje je možno parkirat ugodno in hkrati varno.
Default avatar

Najboljša možnost

Če poznate koga v lj, da vam uredi parkirišče pred blokom, bo najbolj varno. Čez praznike ni take gužve v naseljih, se kar najde prostor. Ugodno -zastonj - pa na kakem parkirišču nakupnih centrov, kjer ni ramp ali v garažah centrov. Recimo city park, hm mercator siska, leklerk.
Default avatar

Nkralj

Haha ja pred leclerc kjer ni nobenga cez noc tko da ti lahko avto razstavjo u prafaktorje :)

jst bi ga na vasem mestu parkiral pred spar na vicu kjer je policija cez cesto in predvidevam da nepridipravi ravno niso aktivni :)
Default avatar

LJubljana ni zastonjkarski parkirni raj

Nkralj je napisal/a:
Brez skrbi, romunski cigani "operirajo" tudi na parkirišču viškega Špara....znajo. Ker je obvoznica blizu.

Eden predlaga BTC - zastonjkarske duše, a še niste vidl, da s trakovi zapirajo parkirišča in zjutrajmalo pred deveto spet odprejo ravno zaradi tega, da zastonjkarji ne parkirate, če vidijo en avto dva dni na istem mestu, pa varnostniki pajka pokličejo?

Gled eparkiranja na parkiriščih pred blokovskmi naselji - se je že zgodilo prijateljičini hčerki, da so ji z ostrim predmegom porajsalieno stran vozila. Ker ni ila domačinka in je pač drzno parkirala na parkirišču od stanovalcev.. Pa kaj vam ni jasno, da so stanovalci solatniki teh parcel, n akterih so parkirna mesta narisana?

Vi bi pa še kar zastonj svoja avto kukavičja jajca v parkirne bokse drugih tlačili....
Default avatar

plačaš taksi pa je

Glede na visoko ceno parkiranja in tveganja zaradi avta se mi zdi vseeno bolje, če greste z najetim prevozom do LJ. Če si lahko privoščite izlet, si boste pa menda še dodatnih 15 evrov na glavo za prevoz do LJ. Šparate tam, kjer lahko zelo veliko tvegate.
Default avatar

zala01

S katere strani prihajaš? Nasproti stadiona za Bežigradom je velik brezplačen pakirni prostor, lahko ga pustiš cel teden pa ne bo nihče nič rekel.
Default avatar

Rok-1

Ne vem za niti eno lokacijo v Lj, ki bi si jo upal imenovati "zelo varno". Verjetno je še najbolj varno kje, kjer je veliko ljudi.
Default avatar

za vse naivneže

zala01 je napisal/a:
Hehehe, rekel res ne verjetno nič, oraubal pa lahko komot :)

AVto, ki stoji par dni na nekem nezavarovanem parkirišču, je vaba.
Default avatar

zala01

Ja, seveda, v Ljubljani na veliko ravbajo, eni tukaj ste res za na luno.
Default avatar

trnovski bloki

Rok-1 je napisal/a:
Za trnovske bloke bi si upala rečt, da bi avto ostal na svojem mestu nepodrsan, mogoče bi mu ukradli kak rezervni del, ampak to naredijo tudi stanovalcem. Ne verjamem pa, da ima tam kdo pregled nad "domačimi" avtomobili, da bi ga zato kak stanovalec poškodoval.

Na letališču si avto upam pustit in sem ga že, v Benetke sem pa vseeno raje šla z go opti, ker sem izračunala, da je razlika med plačilom kombija za tri in bencinom ter parkirnino vseeno premajhna, da bi bilo vredno tvegati. Šofer mi je povedal, da je enkrat peljal ljudi, ki so po vrnitvi z dopusta ugotovili, da sta bili dve gumi na avtomobilu prazni ... Podobno se je zgodilo tudi mojim kolegom, ena guma prazna (avto brez rezervnega kolesa). Pristanek je bil pa sredi noči.
Default avatar

miss

niti slučajno ne pred blokom, . puščamo gume..
Default avatar

Badass

miss je napisal/a:
In ko menjate avto najprej obvestite vse sosede, da se ne bi kdo zmotil?
Default avatar

za vse naivneže

zala01 je napisal/a:
Če nimaš izkušnje, ne klamftraj v prazno- meni so sredi belega dne na delovnik poizkušali na parkiriščiu Leclerca v LJ vlomit v avto - ključavnica - pokrovček dol snet in ključavnica zjahana. Pa zadnja, dvinih vrat tudi. Na vidnem mestu avto postavljen ni bil skrit nikjer, notri ni bilo popolnoma nič nastavljenega, da bi bil "mamac". Verjetno so hoteli avto pajsnt.
Default avatar

lilika5

Trnovska parkirišča so čisto zapoljnena. V kratkem bodo zapornice in bo konc zastonjkarskega parkiranja. Stanovalci trnovskih blokov prežijo nad nestanovalce teh blokov. Večkrat popraskani avti, sploh če se opazi, da so parkirani več dni. Janlkovič je za da se omeji parkiranje na term mestu
Default avatar

kaj pa na

Kaj pa na dolgem mostu na viču ,je varno.
Default avatar

Nkralj

Jaz ti odprem rampo v centru za 40e. Parkiras in imas mir :) Ko prides te spustim ven :) imamo daljinca vendar ne uporabljamo ker imamo dovolilnico za parkiranje zunaj.
Default avatar

zala01

Meni ni v 40 letih nihče poškodoval avto, očitno sem pač imela srečo, pred našim blokom tudi parkirajo in gredo na bus, a smo tako kulturni, da ne spuščamo gum.
Default avatar

za zalo

zala01 je napisal/a:
In kje je ta bloki, da bomo tudi mi brezplačno parkirali tam? Povej še nam? Ker pred našim blokom tega ne dovolimo, mogoče pa bomo lahko parkirali pred vašim in šli na bus. Pa tam pustili avto ene 14 dni! Bo šlo?