Forum.Over.Net

Starševski čvek

Socialna omrežja me spravljajo v žalost..

Default avatar

20dvajsetletnik

Vedno ko odprem FB ali kaj drugega me spravi vse kar vidim v žalost. Jaz nimam kaj za pokazat, ko pa gledam vse moje prijatelje, kolege, pa bivše sošolce kaj vse počnejo, potujejo, žurajo, divjajo gor pa dol me vse to spravi v deproo.
V srednji šoli je še blo ok, sm bil tudi kar popularn, odkar pa sem začel delat si mislim kako sem zavozil lajff? Punco sicer mam že 2 leti, tudi ona še ne dela ampak ne počneva kaj veliko, privoščit si ne moreva nič, pa tudi nisva za takšne stvari nevem.
Zdi se mi kot da nisem odrasel in ne počnem tistega kar bi moral, bi res mogel it na fax verjetno nvem..
Nevem čisto nič več ne počnem, samo še šiht pa s punco doma, ko pa gledam ostale vsi že imajo neke dosežke v lajfu nekateri športne drugi že služijo velike denarje, pa potujejo ...
Default avatar

naj ti pomagam

20dvajsetletnik je napisal/a:


poglej še mal profil bilzeriana se boš bolje počutil..
Default avatar

Študentaraj

Ne sekiraj se. Glede na nalisano imaš mnogo več kot vsi skupaj, ki se bohotijo po socialnih omrežjih. Verjemi da se za veliko kuliso lahko skriva beda.

Kdor resno jemlje stvari in res študira ali dela ne pa da se vleče po žurih, ta ni nič zavozil. Ti delaš za lepšo prihodnost, po petih letih bosta s lunco imela nekaj našparanega, tisti ki resno študira bo lahko imel ok službo. Vsi ti luftarji pa na koncu ko bota ate pa mama zaprla pipco ne bodo imeli za burek. In ti se bodo nato vračali na ta forum ter jadikkvali da pri 30ih nimajo ničesar.

Glavo gor. Kaj pa še ti pojdi sposodit mercedesa za testno vožnjo, se slikaj v njem in se pokaži na FB. Tako enostavno je. Folk je itak zabit in vse verjame. Tako se to dela. Samopromocija in nič drugega.

Če te pa teži da bi imel faks pa le pojdi. Lahklo tudi izredno ob delu. Na faks greš zaradi sebe da boš imel pogoje za napredovanje v službi. Ne pa zato da boš izkusil študentski lajf ki je v resnici precej neprespanih noči učenja, socializacija z kolegi in občasno kak žur če ostane kaj časa.
Default avatar

nisi kretiven

Namesto da te starši vodijo v življenju, je čas, da začneš vodit samega sebe, za to boš pa potreboval malo kreativnosti, e, ko boš pa našel to kreativnost v sebi, boš pa car.

Glede teh omrežij, moj sin je tvojih let in z družbo se delajo norca iz trendov na socialnih omrežjih, pa niso edini, so pa zabavni, predvsem pa kreativni.
Default avatar

če nista za to

V čem je problem? Praviš da nista za take stvari. Ni vama do potovanj ipd.. V čem je potem problem?
Ok če bi si želel, pa si ne moreš privoščit je sranje. Ma da paničariš zato ker ne počneš nekaj kar itak nočeš počet pa....ne razumem oprosti. Bedasto. Če te tako matra si pač izbriši račune. Če ne moreš dojet da imamo vsi različna življenja, javnost običajno vidi samo zabaven del. Če pa nisi zadovoljen s svojim življenjem (zaradi sebe, ne zaradi drugih), ga spremeni. Če pa ti odgovarja takšen način življenja ki ga imaš pa resno nehaj komplicirat in uživaj.
Default avatar

654321

Nehaj uporabljati facebook. Bo takoj boljše.
Default avatar

Klikklik

Meni je blo isto... Poleg tega pa mi ni glih za miljon slik objavlati pa gledati pa lajke nabirati...
Resitev je enostavna....
ZBRISI PROFIL :)

Prijatelji itak vejo kaj se dogaja... Za ostale pa mi dol visi :)
Default avatar

Oujeeee

Naj te razsvetlim : nikoli ni tisto kar objavijo na omrežjih dejansko stanje ! To spoznaš s časom. Vse je en ssm napihnjen blef, predstava za kvazifrende. Manj se primerjaj z drugimi in boš lrpše živel. Prosim.
Default avatar

Pomisli malo

Nisi edini, ki se mu nič ne dogaja. Vse tiste zabavne in estetsko popolne fotke na facebooku, instagramu itd. se moraš zavedat, da so iluzija. Ljudje si tako dvigujejo samozavest in ego, samo oni in njihovi najbližji zares vejo, kakšni so v resnici. Tebe spravlja v depresijo nekaj, kar je v bistvu brez pomena, samo izgled, šov. Nehaj se obremenjevati z drugimi in si zastavi svoje cilje, ki jih ne rabiš razkazovati drugim, ampak sebi :)
Default avatar

rasa z vzhoda

Pac potrebujes notranji mir.
Imas punco. Načrtuj skromno zivljenje. Druzino. In boš bolj bogat kot velika večina folka okoli sebe.
Beri ali pa se začni učit kakšen jezik, da ti bo zivljenje bolj zanimivo.

Kot rad pravim : matematično ne moremo biti vsi bogati ... lahko pa smo vsi ljudje z veliko črko.
Kdo pa ne pravi, da obstajaš, da čustveno razvajaš svojo žensko?
Problem so napačne vrednote, ki se vsadijo v človeka skozi šolanje (vsi poznamo tisto, ko se vrneš z počitnic in je prvo vprašanje s strani sošolcev : Kje si bil na morju?) in potem tudi tv.

In ni važno koliko ljudi ti kaj lajka, važno je kako se sam počutiš. Si dober človek? Bi šel s sabo na kavo? Potem furaj to naprej ...
Živiš v času kjer je denar sveta vlada in karakter človeka ne pomeni nič ampak to ne pomeni, da se moraš predati temu ...

Bodi razumno in miselno bitje ...
Default avatar

20dvajsetletnik

Hvala vsem za nasvete, ste me spravili prav v dobro voljo :) Pa tista z Bilzerianom me je nasmejala :D
Default avatar

MonaCoin

socialna omrežja še nikoli niso bila merilo za resnično življenje in vsi, ki imajo potrebo po razkazovanju, kaj vse se jim dogaja, bi se morali resno vprašat od kje in zakaj ta potreba, predvsem pa koliko je resnice v vsem skupaj.

ti pa pišeš kaj vse se drugim dogaja, tebi pa nič. Čas je, da razmisliš, kaj bi si želel, kaj bi te osrečilo in izpopolnilo, pa potem delaš v tej smeri počasi ampak vztrajno. Če sta s punco podobnih misli, toliko bolje, načrtujta skupaj, pa srečno :)
__________________________________________________
°°° Stay Hungry, Stay Foolish °°°
https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Default avatar

Zartrose

Joj, pa ti si čisto odvisen od mnenja drugih.. še dolgo boš tako žalosten, zelo dolgo..
Pogled fokusiraj iz zunanjosti v notranjost- zna delat čudeže. :)
Default avatar

amadeya

20dvajsetletnik je napisal/a:
Daj no, ne nasedaj temu. Izklopi omrežja, če te spravljajo v depresijo. Pojdi v naravo, tam ne rabiš denarja, bodi zadovoljen sam s sabo. Ali ni največje bogastvo spet zdravje?
Default avatar

Lejtako

Daje te tipicna facebook foušija. Potolazis se lahko s facebookovim paradoksom: bolj ko ima nekdo zanimivo zivljenje, manj casa ima viseti na facebooku.
Default avatar

hahaja

Lejtako je napisal/a:


Moram se nasmejat tvojemu postu! Res je lahko to le facebook faušija, tudi jaz sem tak primer , da se mi poleg dolgočasne službe za trakom prav nič ne dogaja, nimam družbe, zato gledam druge profile uspešnejših ljudi.

Zartrose, ti pa ne ponižuj mladeniča, sam si očitno tako nesrečen, da si fauš tistim z upanjem in mladostjo, češ da bodo še oni, a si bedak!

Avtor, tebi ni treba delat za 700 eur plače in se počutit luzerja, ker ne moreš nič privarčevat in nič ustvarjat ob brezposelni punci. Glej da imaš vsaj 1 jurja neto plače, če pa to nimaš, pa se redno vpiši v študij, prijave so to 8. marca, ki ti leži. Saj delaš lahko kot študent še vedno, vsaj poleti. Vidi se ti pomanjkanje samozavesti, ker se z drugimi "srečnimi" primerjaš, ampak to ni njihova realna slika, mogoče da jih starši financirajo, kaj pa jih čaka kasneje, je pa drugo. Ti pa sam poskrbi za tvojo uspešnost in lepo življenje, vse je na tvojih rokah, odvisno od tvoje odločitve.
Default avatar

Njanja

“The reason we struggle with insecurity is because we compare our behind-the-scenes with everyone else's highlight reel.” (Steve Furtick)

-->v prevodu, ne primerjajte svojega dogajanja v zakulisju z naborom najboljših scen ostalih. Nimate pojma koliko truda gre v tiste fotke na socialnih omrežjih. Vi vidite "fotošopane" najsvetlejše točke meseca ljudi, ki se za te svetle točke izjemno potrudijo, pri sebi pa vidite vse - tudi vsakodnevno rutino. To je nerealna primerjava.
Default avatar

ni primerjave

Z drugimi se itak ne moremo primerjati, ker živimo vsak svoje živjenje.
Samo primerjava s samim seboj nekaj šteje. Z zorenjem ustvarjamo širši pogled na svet. Širina, ki jo pridobivamo, je edina vredna primerjave.
Za hvalisavce z družabnih omrežij ali v reali - je pa škoda besed.