Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!
Z žitaricami (kvinoja, ajda, riž, ješprenj, lahko tudi vse 4 skupaj), s krompirjem, z naribanim korenčkom in fižolom, z lečo, s popečeno čičeriko, z mini falafli, popečenimi kruhovimi kockami in prelivom iz indijskih oreščkov z začimbami (Ceasar salad), z ostanki kuhane zelenjave in tortiljami ....
Obvezno mora biti še čebula, česen, dobro bučno olje, kak drug preliv (s tahinijem, avokadom, iz sladkega krompirja....)
Uh, si mi kar lušte naredila :))
notri nribam raznorazno zelenjavo, obvezno svež hren ali črno redkev, popražim semena sezama, buče in sončnic, kakšno kašo ali lečo ali kaj podobnega, včasih jogurtov preliv, ali pa skuto ... zelo različno in odvisno kaj imam v hladilniku
S vilicami, z čebulo, z tuno, z krompirjem, s nožem, z kamenjem, z prstom, z fižolom, z česnom, s jabolkom, s avokadom, s otroki, s možem, s ženo, s mamo itn.
Kot pač skledo zelene solate ob kateremkoli obroku, edino če je ta obrok s kislim zeljem ali repo mi ravno ne paše, sicer pa je obvezen del ali kosila ali večerje, če ne obeh. Lahko je pa tudi motovilec ali radič, samo da je zeleno in surovo.
Zakaj pa mora biti z nečim?
Meni je super zelena solata (kis, bučno olje, sol).
Ali radič. Ali kitajsko zelje. Ali iz zeljne glave. In ne razumem, zakaj bi to mešala še z nekim rižem, kašo...
Meni je najboljše kosilo čista juha (ali z malo zelenjave, najbolj mi sede koromač), (topla) ajdova kaša in zraven skleda motovilca. Ne pa motovilec s kašo...
Zakaj pa mora biti z nečim?
Meni je super zelena solata (kis, bučno olje, sol).
Ali radič. Ali kitajsko zelje. Ali iz zeljne glave. In ne razumem, zakaj bi to mešala še z nekim rižem, kašo...
Meni je najboljše kosilo čista juha (ali z malo zelenjave, najbolj mi sede koromač), (topla) ajdova kaša in zraven skleda motovilca. Ne pa motovilec s kašo...
če je solata edini obrok, potem dam zraven še kaj zato, da se najem.
__________________________________________________
°°° Think Like A Proton, Always Positive°°° https://www.youtube.com/watch?v=oe_Tfa_4Zc8
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Zeleno solato vedno samo s soljo, domačim jabolčnim kisom in bučnim oljem. Nič drugega.
jaz tudi tako, ampak če je solata kar edina oz. glavna jed, je pa fajn, če je kaj obogatena:-) jaz včasih namečem notri tudi riž ali kuskus ali testenine (svedrčke, polžke) in potem, če že ne piščanca ali tune, vsaj kakšen kos šunke, pancete ali pršuta.
v zeleno solato lahko daš tudi krompir ali fižol.
kadar pa zeleno solato jem kot prilogo k zrezku in krompirju, potem je tudi moja začinjena samo s kisom, soljo in bučnim oljem, no, pogosto narežem noter tudi nekaj česna.
Zeleno solato vedno samo s soljo, domačim jabolčnim kisom in bučnim oljem. Nič drugega.
jaz tudi tako, ampak če je solata kar edina oz. glavna jed, je pa fajn, če je kaj obogatena:-) jaz včasih namečem notri tudi riž ali kuskus ali testenine (svedrčke, polžke) in potem, če že ne piščanca ali tune, vsaj kakšen kos šunke, pancete ali pršuta.
v zeleno solato lahko daš tudi krompir ali fižol.
kadar pa zeleno solato jem kot prilogo k zrezku in krompirju, potem je tudi moja začinjena samo s kisom, soljo in bučnim oljem, no, pogosto narežem noter tudi nekaj česna.
Jaz bom danes naredila solato kot glavno jed. Malo endivje, malo rdečega radiča, malo češnjevega paradižnika. Ne vem še, ali bom dala riž, ali majhne makarončke. Pa malo kaper, malo naribanega sira.... Kaj bi še pasalo?
Zeleno solato vedno samo s soljo, domačim jabolčnim kisom in bučnim oljem. Nič drugega.
jaz tudi tako, ampak če je solata kar edina oz. glavna jed, je pa fajn, če je kaj obogatena:-) jaz včasih namečem notri tudi riž ali kuskus ali testenine (svedrčke, polžke) in potem, če že ne piščanca ali tune, vsaj kakšen kos šunke, pancete ali pršuta.
v zeleno solato lahko daš tudi krompir ali fižol.
kadar pa zeleno solato jem kot prilogo k zrezku in krompirju, potem je tudi moja začinjena samo s kisom, soljo in bučnim oljem, no, pogosto narežem noter tudi nekaj česna.
Ne maram fižola v nobeni obliki in ne maram krompirja v solati, na česen sem pa prejle res pozabila.
Če pa je solata glavna jed, pa je to npr.riževa, testeninska...solata in je nekaj zelene solate ali pa radiča samo ena izmed sestavin.
Ampak glede na nick avtorice sklepam, da jo zanima, kaj dajemo v zeleno solato.
jaz tudi tako, ampak če je solata kar edina oz. glavna jed, je pa fajn, če je kaj obogatena:-) jaz včasih namečem notri tudi riž ali kuskus ali testenine (svedrčke, polžke) in potem, če že ne piščanca ali tune, vsaj kakšen kos šunke, pancete ali pršuta.
v zeleno solato lahko daš tudi krompir ali fižol.
kadar pa zeleno solato jem kot prilogo k zrezku in krompirju, potem je tudi moja začinjena samo s kisom, soljo in bučnim oljem, no, pogosto narežem noter tudi nekaj česna.
Jaz bom danes naredila solato kot glavno jed. Malo endivje, malo rdečega radiča, malo češnjevega paradižnika. Ne vem še, ali bom dala riž, ali majhne makarončke. Pa malo kaper, malo naribanega sira.... Kaj bi še pasalo?
Meni z endivjo zelo paše kuskus pa preliv iz olivca, limone, česna, malo senfa in soli.
jaz tudi tako, ampak če je solata kar edina oz. glavna jed, je pa fajn, če je kaj obogatena:-) jaz včasih namečem notri tudi riž ali kuskus ali testenine (svedrčke, polžke) in potem, če že ne piščanca ali tune, vsaj kakšen kos šunke, pancete ali pršuta.
v zeleno solato lahko daš tudi krompir ali fižol.
kadar pa zeleno solato jem kot prilogo k zrezku in krompirju, potem je tudi moja začinjena samo s kisom, soljo in bučnim oljem, no, pogosto narežem noter tudi nekaj česna.
Jaz bom danes naredila solato kot glavno jed. Malo endivje, malo rdečega radiča, malo češnjevega paradižnika. Ne vem še, ali bom dala riž, ali majhne makarončke. Pa malo kaper, malo naribanega sira.... Kaj bi še pasalo?
Solatne liste temeljito operemo pod tekočo vodo in jih dobro osušimo. Natrgamo jih na manjše kose. Tudi korenje in papriko operemo, nato pa jih očistimo (papriki odstranimo semena) in zrežemo na tanjše trakove (korenček lahko tudi na grobo naribamo). Vodno krešo operemo in osušimo, rdečo peso naribamo, dodamo, koruzo ali fižol. Vso zelenjavo razporedimo po večjih krožnikih.
Tofu zrežemo na za grižljaj velike kocke, nato pa pripravimo ponev, v katero vlijemo oljčno olje (dve žlici). Ko se olje segreje, v ponev stresemo tofu in ga med mešanjem ali stresanjem ponve popečemo z vseh strani - dokler ne dobi zlato rjave barve. Med praženjem ga posolimo in popopramo. Popražen tofu razporedimo po krožnikih.
Solate po želji in okusu začinimo z olivnim oljem, soljo in limoninim sokom ter postrežemo.