Starševski čvek

Bozicni sejem v zagrebu

Default avatar
Z druzino bi sli danes v zagreb na bozicni sejem. Pa me zanima, tisti, ki ste ze bili ali pa bolje poznate zagreb. Kako pridemo do tja. Trenutno smo v catezkih toplicah in vem, da imamo do zagreba le nekaj kilometrov. Vendar pa ne vem tocno kako sploh prit do sejma. Kje parkirat? Hvala za pomoc
Default avatar
2381 je napisal/a:
Ne samo njihovo okrašeno mesto, ampak ves ta pomp, pa bog ne daj samo v Zagrebu (tudi LJ, Graz....) povsod, ni nič drugega kot kičasto seljačko podjebavanje tebi sličnih!
Default avatar
Premislite, ali je smiselno tja iti z avtom. Mislim, da je bolje iti z vlakom, vkrcate se v Dobovi in izkrcate na Zagreb, glavni kolodvor. Sejem je namreč v centru mesta in v neposredni bližini. To pa ni daleč od glavne železniške postaje. Spodaj je link, čisto na dnu prispevka pa je karta tega dela Zagreba z označenimi atraktivnimi lokacijami. Če na karti poiščeš "Glavni kolodvor", boš videla, da se zlahka peš sprehodite do vsega dogajanja:


https://www.tportal.hr/lifestyle/clanak ... 1116/print
Default avatar
Extrasonce je napisal/a:
Nisem prosila za mnenje o samem sejmu Sploh pa za nesramno. Ampak sprasujem za pot. Nekaterim nam je pac vsec bozic in vse kar je z njim povezano.
Default avatar
antilopa je napisal/a:
Antilopa super si. Najlepsa hvala.
Default avatar
en euro je cestnina do zagreba....potem po moje poglejte kak park anr ride ( in to bo to)..nasvet
Default avatar
Priti morate do glavne želežniške postaje in nasproti nje je center dogajanja. Če se ne motim pa oni nimajo cel dan odprtih stojnic temveč jih odprejo (glavnina) po 16 uri. Morda je to veljalo samo lani 26 december.
Default avatar
Na Zagreb se ne spoznam veliko, imam pa tole sprobano rešitev izpred 3 dni: z avtom do Doma sportova na Trešnjevki. Pogjete si plan mesta! Tam je veliko parkirišče, ura parkiranja je 3 kune, Na parkomatu kupiš listek, vzemite 2 po 3 ure. Zelo preverjajo! Takoj zraven mestni avtobus št. 118 do Mažuranićevega trga, to je poleg Narodnog kazališta (karta 4 kune, lahko plačaš na avtobusu). In si že v centru, se že vidijo stojnice in lučke. do Trga bana Jelačića in katedrale je 200 metrov, tam okoli je pa res kot v pravljici. Nazaj do Doma sportova je komot iti s taksijem - kakih 40 kun. Taksi pride bolj komot, posebno če imaš kake vrečke z nakupi in utrujene otroke. Imejte se lepo ...:))) se splača videt.
Default avatar
zorica53 je napisal/a:
Hvala ti za ta podatek tudi od mene. :))
Default avatar
zorica53 je napisal/a:
Mene pa zanima zakaj 2 po 3 ure. V cem je fora? Hvala
Default avatar
V Zagrebu imajo med adventnimi vikendi zastonj vožje s tramvaji, tako da lahko parkirate tudi kje izven centra in se s tramvajem odpeljete do centra. Bo cenejše parkiranje (lahko tudi zastonj).
Default avatar
In če greste z avtom cez mejo v Slovenski vasi pa potem na avtocesto, ne rabite placat niti tistega evra tja in nazaj.
Default avatar
Zagreb je letos še lepši kot kdajkoli. Taka okrasitev je privlačna za vsakega obiskovalca. Res je trend na tem, da se človek vsaj za nekaj časa počuti kot v pravljici.
Otroci bodo hvaležni obiska adventnega Zagreba.
Lepo, veličastno.....
Default avatar
Udeležil se ga bo tudi ISIL. Tako, da lahko pričakuješ zelo divjo zabavo.
Default avatar
Mene pa zanima zakaj 2 po 3 ure. V cem je fora? Hvala (citat)

Parkomat da listek največ za 3 ure (jemlje samo kovance). Nam se je zgodilo, da smo plačali te tri ure in zamudili 20 minut, pa smo dobili za brisalcem položnico za 60 kun. Dva dneva zapovrstjo, in tam sta se res obakrat motala dva redarja. Pridna fanta :((( Saj ni tako grozen denar, v Ljubljani smo vajeni česa hujšega ...
Default avatar
Hvala, Južna, naslednjič bom šla po tvojih napotkih. Super si.