Forum.Over.Net

Starševski čvek

sladko se nam je

Default avatar

kaj bi spekla

Jedli bi sladkarije, pa ne vem, kaj naj spečem... Kakšen predlog? Lahko tudi kaj takega, da se mora hladit in se poje šele jutri...

V trgovino ne bi šla, smetane nimam, imam nekaj jajc, malo mleka, malo putra, sladkor, moko, čokolado, kakav, nekaj zmrznjenega sadja in še kup drobnarij za peko...
Kaj bi ve spekle?
(piškotov se mi ne da delat oziroma bi jih delala z mastjo, ki je pa trenutno nimam)
Default avatar

milaa

Jaz sem danes spekla biskvit s sadjem, narejen v 15 minutah: 1 jajce, 3 skodelice sladkorja, 1 skodelice olja, 2 skodelice mleka, 4 skodelice moke, pol pecilnega praška, sadje ( sveže ali zamrznjeno).
Skodelica je dva decilitra.
Štejemo jajce in sladkor, dodamo olje, mleko, moko in plačilni prašek. Vmesamo sadje, zlijemo v pekač, pečemo 45 min na 180 (odvisno od velikosti pekača).
Meni je dobro!
Default avatar

milaa

milaa je napisal/a:
Mi telefon piše v tri krasne... ne štejemo jajca in sladkor AMPAK stepemo ☺
Default avatar

Alpase

Lahk pa sam biskvit speces
Pol pa navlazis mlek sok karkoli.
In pol sadje pogrejes zmuckas cukras cimet bilo kej in polijes po biskvitu.prej biskvit se mal prerez sem pa ke da bo sadje not zlezl no sok od sadja..jutr pa lahk se smetano cez.
Default avatar

Srečko5

Jaz sem naredil rižev narastek.
_______________________________________________
https://greenbalkan.org/

Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami.
_______________________________________________
Default avatar

kaj bi spekla

milaa je napisal/a:
To sem imela tudi jaz v mislih, a sem upala na še kakšno drugo idejo velikokrat naredim tak kolač, nam je vsem dober :)
Default avatar

kaj bi spekla

Srečko5 je napisal/a:
Pri nas se eni zmrdujejo in ne jedo riža. čeprav meni bi bil rižev narastek top :)
Default avatar

Srečko5

Če ga razliješ v silikonski model, 2 cm visoko, uporabiš burbonsko vanilijo in po vrhu sladkor v prahu. Teško, da se bodo zmrdovali.
_______________________________________________
https://greenbalkan.org/

Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami.
_______________________________________________
Default avatar

Tonček

milaa je napisal/a:
Čakaj ti malo, 6 deci cukra????

Reci da si se zatipkala, prosim!
Default avatar

kaj bi spekla

Tonček je napisal/a:
haha, to tudi jaz sanjam že nekaj časa in prejšnji vikend so bili buhtli, ta vikend bodo pa tile kvašeni rogljički in to z mamelado :))
Default avatar

Tonček

kaj bi spekla je napisal/a:
;-))) joj ne delaj mi skomin prosim te! Sem tik nad tem da prevrnem cel flet da bi našel recept od babice in jih naredil.

Ko začneš enkrat cuker jest ni ne konca ne kraja, vsaj pr men. Sem zadnič marmelado kupil za palačinke in ker ostaja, se mi skor meša od teh rogljičkov. ;-))))

Stara mat je rekla; kiflčki.
Default avatar

PismoRosno

Ce rabis na hitro, poglej na netu recepte za "mug cake". Sestavine zmesas v skodelici (ta vecji, za caj ali belo kavo) in speces/skuhas v mikrovalovki.
Default avatar

PismoRosno

Aja. Delas lahko po 2 hkrati, pac toliko skodelic, kolikor rabis porcij, za vsako rundo pa gre s pecenjem vred kakih 5 minut.
Default avatar

milaa

Tonček je napisal/a:
Bo kar držalo! Meni ni presladko. Sem šla pa še enkrat original recept gledat. Pecivo mora bit sladko!
Default avatar

Tonček

milaa je napisal/a:
To pa zlo žalostno, da še take matere obstajate.
Default avatar

milaa

Tonček je napisal/a:
Saj poješ košček, ne cel pleh.
Bolje domače kot pa kupljeno pecivo pa coca cola.
Pa nobeden od naju z otrokom nima težav s težo.
Default avatar

domače in zdravo hehe

Tonček je napisal/a:
Tudi meni se je stemnilo. 6 deci (več kot pol kilskega zavitka!!) sladkorja in 2 deci olja zmeša z enim jajcem, moko in pecilnim, ampak not vrže sadje, zato je zadeva domača in zdrava, kajpada. :-))))
Default avatar

pečene baklave

milaa je napisal/a:
A so to neke vrste baklav?
Default avatar

kaj bi spekla

PismoRosno je napisal/a:
To poznam! Uf, nismo delali tega že leta in leta, ko so bili otroci majhni, jim je ful dogajalo, da so zmiksali sestavine v skodelici in smo pekli v MW :)))
Če se dobro spomnim, pride to pecivo malo zbito, smo ga vedno jedli s smetano. Imaš kak nasvet, kako bi bilo lahko bolj rahlo?