Starševski čvek

Za katero stvar se vam zdi čudno, da ljudje to sploh kupujejo?

Default avatar
Včasih ko listam reklame, se vprašam, pa kdo to sploh kupuje in zakaj?
Recimo že ocvrta čebula, zakaj bi kdo to kupil?
Ali pa predpripravljena masa za marmorni kolač, ko pa je to maso res enostavno narediti.
Pa mislim, da prodajajo celo vakuumsko pakirano kuhano polento in vakuumsko pakiran olupljen kuhan krompir.

Saj se lahko spomnim kakšne situacije, ko bi to morda komu res lahko koristilo (npr. odprava na južni tečaj) ampak tega se očitno proizvede v tolikšnih količinah, da se jim splača. Če bi prodali en sam paklc mesečno, se jim ne bi splačalo...
Default avatar
Fižol v konzervi.

Krompir v prahu.

Česen v prahu.

Juhe iz vrečk.
Default avatar
Obstajajo ljudje, ki ocvrto čebulo grickajo tako kot čips. Sicer ne vem, kako jim je lahko dobra, tudi čebulni obročki, ki jih ponekod strežejo k hrani, so meni zanič, ampak tako pač je.
Pripravljene jedi so pa po moje namenjene tistim, ki nimajo možnosti kuhanja, torej kakšnim delavcem, ki se stiskajo v sobicah s tremi pogradi in imajo na voljo samo eno kuhalno ploščo. Ali pa kakšnim študentom s podobnimi pogoji, ali pa kakšnim ženskam, ki ne znajo ali nočejo kuhati.
Default avatar
Cvrtje čebule meni ogabno smrdi in že leta na pripravljam ničesar, kjer bi najprej morala popražit čebulo. Če bi jo pogrešala v prehrani, bi kupila že predpripravljeno.

Od tega, kar me v trgovini zmeraj znova preseneti, so barvne kuhane jajce čez vse leto. Ok, da so barvne zato, da jih kupci ne mešajo s surovimi, še nekako razumem, ampak kdo za boga kupi tri ali štiri tedne kuhana jajca, pa nikakor ne?!
Default avatar
Ampak zmaga pa nariban sir.

Sicer se mi pa zdi, da glede tega ni nekega splošnega konsenza, zato se pa vse to prodaja.

Recimo, pri nas kupujemo fižol v konzervi, ga redko uporabljamo in nikoli ga ne kuham.

Česen v prahu pa tudi pride prav pri raznih marinadah za pečeno meso. Če daš sesekljan oz. iztisnjen česen, koščki česna ostanejo na mesu in se zažgejo. Tudi v kakšnih pomakah, ki se ne kuhajo je česen v prahu boljši od surovega.
Default avatar
Recimo pripravljena masa za palacinke, pripravljena zmes za mafine, barvasta kuhana jajca me vsako leto znova presenetijo, kuhana rdeca pesa vakumsko pakirana, čokoladno mleko, pripravljen biskvit za torte..
Default avatar
Meni je čudna že vnaprej narezana solata :(
Enako masa za palačinke, fižol v konzervi razumem, ker ti prihrani konkretno nekaj časa.
Default avatar
Cas prihrani tudi ocvrta cebula. :))) Pa tudi predkuhana pesa ali krompir. Narezana solata pa je prakticna, kadar rabis samo eno porcijo mesane solate. Npr samska oseba za malico v sluzbi. Kaj bo s celo glavo ledenke, glavo radica in glavo zelja?
Ce kuhas za vec ljudi in imas dovolj casa oz si pripravis kaj vnaprej, tega pac ne kupis. Ne pomeni pa, da nekomu drugemu ne bi prislo prav.
Default avatar
Ne nazadnje, tudi cips imas doma ocvrt v par minutah, pa se na veliko kupuje ze pripravljen in se nihce ne zgraza nad ponudbo. :)))
Default avatar
Oooooo, kaj bi jaz brez pripravljene ocvrte oz. pražene čebule! Jaz sem kupec le-tega artikla. Meni je zakon!
Namreč praženje (tenstanje) čebule mi pa res grozljivo smrdi!!!
Zato surovo čebulo pražim (tenstam) mogoče 2x/letno. Ko pripravljam kako mesno polivko. Torej tam, kjer rabiš konkretne količine čebule v razmerju z mesom.

Sem tudi uporabnik že predpripravljene solate; vsaj občasen. Ravno tako fižol v pixni.
Res pa ne kupujem raznih predpripravljenih, že kuhanih jedi (ki jih imajo po navadi v hladilnikih) - ala lasagne, mesni polpeti, pizze, ipd. Torej živila, ki jih samo pogreješ.
Default avatar
Meni je ena najbolj čudnih zadev mobitel za več kot 200 eur. Pa da še stojiš v vrsti za telefon, katerega preplačaš 15x.
Ali pa fidget spinner in podobne pogruntavščine. Popolnoma nekoristna zadeva, ki jo kao vsi morajo imet. Zakaj že?
Default avatar
jaz pa se čudim nad množično uporabo mikrovalovne in priprave vsega mogočega od kave dalje, to mi je največja grozljivka (zato ker ni zdravo)

Drugo me ne moti, naj kupujejo kar hočejo, od mene bi bolj slabo preživeli, nimam šopingiranih navad, zame je v samopostrežni že korpica preveč, vozičkov in tistih korp na kolesih ne maram, to je samo, da bi več kupil. Kupim toliko, da lahko iz trgovine nesem peš domov v roki brez problema.
Default avatar
Že pripravljena ocvrta čebula se potrese npr. na sendvič, v solato, na krompirjevo solato, veliko je take uporabe. Doma nikoli ne moreš naredit tako hrustljave. Kuhana pesa vakumsko pakirana ti podobno kot fižol prihrani precej časa in packarije. Tudi kuhan vakumsko pakiran krompir sem že kupila, ker sem bila v majhni kuhinjici z malo posode in mi je bilo kupit tak krompir bolj praktično. Kadar se mudi s kosilom je kupljena očiščena in narezana solata prav tako zakon. Nariban sir - jaz to skoz kupujem.

Mogoče pač niste vajeni takih stvari ampak čudit se temu je tako, kot bi se čudili narezani zmrznjeni zelenjavi v vrečkah (ja kaj pa to rabiš, kupiš svežo zelenjavo in narežeš), ali koruzi v konzervi (saj lahko kupiš storž sveže, skuhaš in pripraviš), ali celo kruhu (ja kaj pa je to takega, doma spečeš memgrede), pakiranemu testu, zmrznjenemu ali v hladilniku za štrudel. Tako da se jaz bolj čudim takim vašim pogledom na stvari, ki jih prodajajo v trgovini. Saj ne obstajate samo vi na svetu. Ljudje imamo različne urnike, različne prehrambene navade, različne stvari radi jemo, različne možnosti imamo za pripravo hrane. Nekateri nimajo prostora (ali pa veselja za to, kot npr jaz) za valjanje vlečnega testa za štrudl, drugi ne mikserjev ali vseh sestavin za pripravo peciva, ali pa ne receptov, ki bi jim zaupali.
Default avatar
Meni se pa najbolj čudno zdi, da ljudje dajejo denar za razne trač cajtenge ala Lady, Nova ... in po moje je še en kup takih, ko gledam kdaj, kaj vse imajo razstavljeno po policah v Mercatorjevih trafikah pa na pošti in še kje. Ampak zgleda, da se prodaja, glede na to, koliko je tega.
Kar se hrane tiče, pa tudi sama občasno kupim fižol ali čičeriko v konzervi, pa Etin prebranac, ko smo ravno že pri fižolu, mi je super in še kakšne njihove jedi, pride prav za kdaj pa kdaj, ko sem sama doma in se mi ne da kuhat. Tudi očiščeno in narezano solato kdaj kupim, pa zmeraj imam doma dr.oetkerjev mlečni riž v vrečki, ga jem samo jaz in je priprava bolj simpl. Občasno kupim tudi kakšne predpripravljene zamrznjene zadeve, ki jih najbolj pravoverne kuharice seveda ne kupujete, ampak meni precej olajšajo kuho.
Default avatar
Odgovori za par začudenih: jaz pijem čokoladno mleko po treningih in si ne predstavljam, da bi s sabo v avtu vozila mleko, cokolado v prahu pa sladkor in to potem mesala skupaj. Lahko bi to pripravila doma, ampak bi me potem skrbela svežina že odprtega mleka.

Kuhana polenta je uporabna za večdnevne hribovske ture, ker je hranljiva, ni nič narobe, če je mrzla pa ni treba nosit še kuhalnika s sabo.

Očiščeno solato tudi jaz občasno kupim, ko potrebujem samo porcijo ali dve.
Isto velja za juho iz vrečke, za dva krožnika juhe ne bom kupovala pet vrst zelenjave in zapravila pol ure za kuhanje.

Jaz pa ne razumem samo, kdo in zakaj kupuje kuhana jajca.
Default avatar
prav nič se mi ne zdi čudno je napisal/a:
Se kar strinjam s tabo.
Vedno znova me preseneti, kako zelo ozkogledi so ljudje. Če je njim nekaj tuje, mislijo, da bi tako moralo biti vsem. Zakaj že?

HB da imajo trgovine veliko tega, kar njihovi kupci iščejo in rabijo, zato jih pa imamo.
Default avatar
nakup je napisal/a:
Pa zakaj se takoj čutite osebno napadene in o kakšni ozkoglednosti je govora. Saj pa vsak pri sebi ve, zakaj določene izdelke kupuje in zakaj so mu določeni izdelki, ki se prodajajo čudni in jih ne razume.

In nikjer ni bilo zapisano, da bi tako moralo biti vsem, samo eni takoj začnete v luft skakat, čim nekdo ne razume vaših navad. Zakaj že?
Default avatar
Nariban sir ima primešan škrob, mislim, da koruzni ... da se ne sprijema. Že samo zato ga ne bi kupila.
Čebulo jaz doma spražim večjo količino in zamrznem po porcijah.
Kuhan krompir stane pol kg en evro in pol, že samo zato ga ne bi kupila. To je pa potem res luksuz. Sem prav pogledala zadnjič nekje, mislim da v Šparu, prav tako ob misli, kdo le to kupi.
Ampak okej, pokupijo tudi vse sorte pisane sladkarije, ki sploh ne vem točno, kaj so, tako da me kuhana jajca niti ne presenečajo - ampak meni doma kuhana jajca že tretji dan ne dišijo več, tako da si absolutno ne predstavljam, kako je s temi, ki se par tednov valjajo v trgovini.

Čudi me pa ogromna ponudba tračarskih revij in kdo to pokupi. Res me čudi. Saj skoraj ni ženskega imena, ki ne bi krasilo kakšno revijo.
Default avatar
meni se zdi skrajno čudno, da ženske kupujejo recimo kozmetične adventne koledarje, ker so
1. dragi ko pes
2. je verjetnost, da bodo v njem stvari, ki bi jih dejansko kupile, zelo majhna.

ali da imajo kao naročnino za neke kozmetične izdelke presenečenja, in potem vsak mesec dajo 20 eurov za kup neuporabnih stvari, ki jih same nikoli ne bi kupile.