Forum: Psihoterapija

Psihična stiska, odvisnosti, čustvene motnje, depresija, anksiozna motnja, OKM, motnje prehranjevanja, zlorabe, telesni simptomi (hitro bitje srca, bolečine, nihanje teže..., mejna osebnostna motnja, psihoze, vzgoja otrok in dileme, večji dogodki kot so poroke, rojstvo otroka, ločitve, smrti, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Smrt

Odgovori Nova tema
Default avatar sovica_3 8 Dec 2017 01:12

Pozdravljeni,

Slab mesec je minil, od kar mi je umrla mama. Čeprav je bila bolana že nekaj časa, je do tega prišlo naenkrat. Od takrat se sploh ne spravim k sebi, v službi ne funkcioniram, ne morem ne brat ne učit, ne spim, ni mi do ničesar, vsakič preden zaspim, se zjočem.... Z mislimi sem ves čas pri njej. Moji bližnji so mi v teh težkih trenutkih dobra podpora, ampak se mi vedno bolj dozdeva, da pa morda potrebujem neko neodvisno, strokovno pomoč. Kakšne izkušnje imate Vi, se človek lažje prebija skozi te težke trenutke ob neki strokovni pomoči?
Še drugo vprašanje: ali bi sploh kaj koristilo, če bi šla na nek pogovor/terapijo zgolj parkrat? Ker bi si poiskala samoplačniško pomoč, mi ne bi zneslo da bi naslednjih nekaj mesecev hodila redno npr tedensko na terapije?
Lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Miha_Strukelj 15 Dec 2017 09:42

Pozdravljeni,

vsaka smrt bližnjega je zahtevna in normalno je, da vam je težko. Ste opazili pri sebi kaj vam pomaga do boljšega počutja?

Proces žalovanja lahko traja dlje časa - tudi eno leto ali več. Če čutite, da bi vam strokovna pomoč pomagala, potem si jo le poiščite. Po mojih izkušnjah lahko psihoterapija ob takih stresnih dogodkih koristi.

Ni nujno, da greste na psihoterapijo z namenom dolgotrajne obravnave in spremembe osebnosti, ampak si lahko zadate krakoročnejše cilje, npr. odžalovati izgubo mame.

S prijaznimi pozdravi,

Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt
---------------------------------------------------------------
Psihoterapija Štrukelj
Psihoanaliza in psihoanalitična psihoterapija v Ljubljani

http://www.psihoterapija-strukelj.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh