Med.Over.Net

Psihoterapija

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize • Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt

Psihična stiska, odvisnosti, čustvene motnje, depresija, anksiozna motnja, OKM, motnje prehranjevanja, zlorabe, telesni simptomi (hitro bitje srca, bolečine, nihanje teže..., mejna osebnostna motnja, psihoze, vzgoja otrok in dileme, večji dogodki kot so poroke, rojstvo otroka, ločitve, smrti, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

Miha Štrukelj , psihoanalitični psihoterapevt

Miha_Strukelj

Smrt

Default avatar

sovica_3

Pozdravljeni,

Slab mesec je minil, od kar mi je umrla mama. Čeprav je bila bolana že nekaj časa, je do tega prišlo naenkrat. Od takrat se sploh ne spravim k sebi, v službi ne funkcioniram, ne morem ne brat ne učit, ne spim, ni mi do ničesar, vsakič preden zaspim, se zjočem.... Z mislimi sem ves čas pri njej. Moji bližnji so mi v teh težkih trenutkih dobra podpora, ampak se mi vedno bolj dozdeva, da pa morda potrebujem neko neodvisno, strokovno pomoč. Kakšne izkušnje imate Vi, se človek lažje prebija skozi te težke trenutke ob neki strokovni pomoči?
Še drugo vprašanje: ali bi sploh kaj koristilo, če bi šla na nek pogovor/terapijo zgolj parkrat? Ker bi si poiskala samoplačniško pomoč, mi ne bi zneslo da bi naslednjih nekaj mesecev hodila redno npr tedensko na terapije?
Lp
Default avatar

Miha_Strukelj

Pozdravljeni,

vsaka smrt bližnjega je zahtevna in normalno je, da vam je težko. Ste opazili pri sebi kaj vam pomaga do boljšega počutja?

Proces žalovanja lahko traja dlje časa - tudi eno leto ali več. Če čutite, da bi vam strokovna pomoč pomagala, potem si jo le poiščite. Po mojih izkušnjah lahko psihoterapija ob takih stresnih dogodkih koristi.

Ni nujno, da greste na psihoterapijo z namenom dolgotrajne obravnave in spremembe osebnosti, ampak si lahko zadate krakoročnejše cilje, npr. odžalovati izgubo mame.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj, psihoanalitični psihoterapevt
---------------------------------------------------------------
Psihoterapija Štrukelj
Psihoanaliza in psihoanalitična psihoterapija v Ljubljani

http://www.psihoterapija-strukelj.si