Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Starejši sodelavci in bolniške

Default avatar

danes zelo utrujena

Delam v kolektivu šestih ljudi, kjer sta tudi sodelavec, star 56 let in sodelavka, ki je leto starejša od njega.
Nisem njun direktor, sem pa do konca sita nadomeščanja in narejenih ter neplačanih nadur, ker ju nikoli ni.
Sodelavka zboli za virozo - in je ni en mesec (razlog: ja, se je malo zapletlo, me je tako bolela glava itd. itd.).
Sodelavec gre na operacijo sive mrene, kar naj bi bila rutina - in evo, ga ni že drugi mesec.
Sodelavki odstranijo slepič in manjka dobra dva meseca, ker - "sem morala čisto okrevati."
Sodelavcu črpajo vodo iz komolca ,rutina 5-tih minut in manjka cel mesec, ker "me je bolelo".

Nikomur ne privoščim bolezni, se pa resno in brez heca vprašam, ali imajo morda nekateri tako neumne/prestrašene zdravnike, ali pa so ti morda samo strašno podkupljivi, ker oba moja sodelavca se pohvalita, da vedno med bolniško lahko prosto hodita naokoli in da jima splošni zdravnik napiše toliko bolniške, kolikor hočeta. Da dokler se ne počutita 100% za v službo, prav gotovo ne bosta hodila.
no, 100% pa itak nista nikoli.

Ne vem, ali je to naključje, ampak neverjetno veliko bolezni imata ali neverjetno veliko število nenavadnih nezgod doživita oba sodelavca. Zaradi bolniških dopustov sta odsotna vsaj 4-5 mesecev na leto.
Jaz sem stara 49 let, tudi malo načeta, a mi v primerjavi z njima pravzaprav nič ne manjka.

In res jima ne privoščim medeničnega popuščanja, krčnih žil, operacije slepiča, sive mrene, zakompliciranih viroz (pri katerih se veselo sprehajaš zunaj in greš po vnuka v vrtec), "slabih izvidov krvi" - očitno se mora človek zaradi slabokrvnosti smučati in sončiti na morju, nenadnih bolečin v roki, ki zahtevajo daljši bolniški stalež in s katerimi lahko okopavaš njivo krompirja ... - a se vam tudi zdi, da se nekateri dejansko delajo norca iz vseh, tudi tistih, ki namesto njih opravljajo delo v službi?
Default avatar

to so taki ljudje

Ne vem, če imajo leta tukaj vezo, taka pač sta in očitno ju šef ali ne vidi ali pa sta že inventar in ju ne more odpustit.
Pri nas je ravno obratno, sem najstarejša, imam pa dva rosno mlada sodelavca, ki sta sicer za določen čas, vendar oba na dolgotrajni bolniški. Ravno zaradi njiju se je vodstvo odločilo, da bo po preizkusni dobi pogodbo spet podaljševalo samo za tri mesece (pač v skladu z zakonom, dokler le gre), ker smo premajhen kolektiv, da bi takele dolgotrajne namišljene bolniške šle skozi.
Aja, nikomur od njiju ni nič otipljivega, eden se izgovarja na depresijo, pa še niti pri psihiatru ni bil, kaj šele v kakšni bolnici. Kako gre pri osebnem skozi tako dolga bolniška, mi pa ni jasno. Očitno je še vedno možno.
Default avatar

ne posplošuj

Če imaš ti dva taka sodelavca, ne posplošuj zdaj tega kar na vse.
Sama imam 57 let, letos sem bila 1 dan na bolniški zaradi manjšega zdravniškega posega, pred tem nazadnje leta 2014 dva dni zaradi vnetja mehurja. Tudi prijateljice približno enakih let podobno. Za dve se sploh ne spomnim, kdaj sta bili na bolniški, ena je bila letos par dni zaradi zvina gležnja par dni, prej tudi leta in leta nič, ena mogoče vsaki dve leti faše kakšno virozo in odleži par dni. Enako naši partnerji, ki so, eni več drugi manj, še starejši od nas.
Imamo pa v firmi eno tridesetletno bejbo, obvezno manjka vsak mesec vsaj enkrat za nekaj dni, enkrat zaradi otroka, drugič zaradi sebe, menda je tudi že zaradi bolnega moža (viroza, gripa - nekaj takega) bila enkrat na bolniški. Pa en možakar cca 40 let je tudi na bolniški nekajkrat letno.
Default avatar

ehhhhhhhh

Taki se najdejo v vseh starostnih skupinah.
Default avatar

kadrovska služba

Par let sem v penziji in moram reči, da sem bila v vseh teh letih malo na bolovanju. Po eni strani zato, ker sem bila relativno zdrava, po drugi strani tudi zato, ker sem večkrat šla tudi bolna delat. Spomnim se obdobja, ko sem skoraj dve leti pila Naklofen, ker me je bolel komolec, razne viroze sem prebolevala z Lekadolom, bilo je tudi obdobje, ko sem imela kri na nuli in sem zelo dolgo pila železo. Če bi hotela, bi bila lahko na bolniškem dopustu.
Avtorica, v prvi vrsti bodi vesela, da si zdrava! Verjamem, da si utrujena in si sita nadomeščanja in nadur. Toda po drugi strani, ne poznam ljudi, ki so radi bolni in radi na bolovanju. Vsaj meni ni bilo nikoli prijetno. Če ne drugega, dobiš manjšo plačo, pa tudi delo te počaka (vsaj mene je), razen, ker je bilo izredno in nujno, so naredili drugi.
Default avatar

mushrooms

Kar tako tudi ne dobiš bolniške, jaz sem bila hudo prehlajena, komaj stala, ampak ker nisem imela vročine, kar nikoli nimam nisem dobila in sem morala taka biti v službi. Od mene itak ni bilo nič.
Default avatar

1raglja

Pozanimaj se katerega osebnega zdravnika imata in prešaltaj. Po več kot en mesec nista glih zaradi lepih oči doma, ker roma dokumentacija na komisijo, katera odloča.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------