Forum: Farmacevt svetuje

Vas zanimajo lastnosti zdravil in ostalih izdelkov v lekarnah? Se želite seznaniti z njihovo uporabo, delovanjem in neželenimi učinki? Vprašajte za nasvet farmacevta Lekarne Ljubljana.
Pokrovitelj foruma: Lekarna Ljubljana – zaupajte strokovnjakom!

Konoplja

Odgovori Nova tema
Default avatar Juve91 7 Dec 2017 10:32

Pozdravljeni, sem star 25 let, imam diagnozo spondiloartritis in probleme in bolecine s sklepi(predvsem levo stopalo - ahilova tetiva in pri palcu). Zanimajo me izdelki iz konoplje(olje, smola..) ki bi mi lajsali bolecine in zdravile bolezen. Kaj naj izberem? Ker obstaja vec vrst koliko sem zasledil. Na kaj morem biti pozoren, na vsebnost cbdja ali kaj?

Trenutno imam sulfasalazin in naprosyn proti bolecinam. Ker sem se mlad me zanima tudi, ce se alkohol (tu ne mislim na pijancevanje, ampak na kaksno pivo ob kaksnem praznovanju) lahko uziva ob uporabi sulfasalazina?

Hvala in lep pozdrav!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Nada-Irgolič 15 Dec 2017 08:52

Pozdravljeni!
Če kliknete spodaj pod vašim besedilom na "Sorodne teme", boste dobili odgovor na vaše vprašanje, kot si verjetno tudi želite. Jaz vam lahko povem le to, da je za uporabo konoplje kot zdravila proti bolečinam premalo znanstvenih dokazov. Glede učinkovitega lajšanja bolečin v sklepih, se raje posvetujte z vašim revmatologom.
Glede pitja piva pa vam svetujem, da se ga izognete, ker pivo poslabša vnetje sklepov,
Nada Irgolič, mag. farm., spec.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh