Med.Over.Net

Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Pri ženskah so srednja leta neizbežno povezana s hormonskimi spremembami menopavze, prehoda iz rodne v nerodno dobo. Spremljajo jo spremembe na telesnem nivoju, pa tudi v čustvovanju, razmišljanju in doživljanju sveta. Lahko prinesejo nepričakovane težave, pa tudi nove priložnosti, da dolgoročno poskrbimo zase. V tem forumu je mesto za oba - njo, ki doživlja menopavzo in njega, ki jo želi na tej poti razumeti in podpreti.

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

Magdalena Fabčič

menstrualna migrena

Default avatar

migrenca

Pozdravljeni,

Stara sem 43 let in zadnjih nekaj let dobim migreno točno dva dni pred nastopom menstruacije. Prej sploh nisem imela nobenih nevšečnosti niti z glavoboli. Glede na moj skrbno voden migrenski dnevnik in simptome, je moja nevrologinja podala diagnozo menstrualna migrena. V zadnjem obdobju dobim napad migrene nekje v času ovulacije. Hormonske kontracepcije ravno zaradi migren nimam.
Ker so več kot očitno sprožilci moje migrene hormoni, me zanima kaj lahko ukrenem glede tega. Razmišljam o samoplačniškem pregledu krvi in potem nadalje po vašem nasvetu.

Naj še omenim, da je moj ginekolog je bolj pristaš tega, da blažim simptome npr. z zdravili in akupuknturo, kot, da bi mogoče uredila tole hormonsko neravnovesje.

Prosim za vaše mnenje

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič