Potovanja.Over.Net

Popotniški nasveti

Odgovarjajo:

Praktični nasveti za popotnike, da se potovanje ne bo sprevrglo v nočno moro. Kaj je pametno vedeti preden odrinemo novim dogodivščinam naproti?

Egipt-Tunizija- katera agencija?

Default avatar

malo pomoči

Že kar nekaj let je minilo od kar sem nazadnje potovala dlje od Hrvaške :) Zato bi prosila tiste ki imate izkušnje iz zadnjih 2-3 let.... kaj mi priporočate. Drugo leto bi radi potovali v Egipt ali Tunizijo z 2 otrokoma. Tam sem že bila 2x vendar brez otrok. Katero agencijo mi svetujete. Seveda bi rada čim cenejšo ceno za dobro ponudbo. Da je nekje vsaj 4 zvezdice hotel ter pavšali za otroke. Bolj se nagibam h Sharm el sheiku in Djerbi. Sem si že ogledala nekaj first minute ponudb...nekje hotel 3-4 zvezdice ...1400 eur za 7 dni. Je to veliko, malo? se bolj splača počakat na last minute?
Prosim za nasvete tistih ki mi dejansko lahko svetujete in prve roke.
hvala
Default avatar

Uporabljaj pamet

V Egipt bi šla? Ali v Tunizijo? Bi rada videla, da se nek idi.ot razstreli v bližini tebe? In še otroke bi rada vlekla v tiste zabačene kraje???
Res nimaš denarja za kakšno drugo destinacijo?
Default avatar

malo pomoči

V Egipt bi šla? Ali v Tunizijo? Bi rada videla, da se nek idi.ot razstreli v bližini tebe? In še otroke bi rada vlekla v tiste zabačene kraje???
Res nimaš denarja za kakšno drugo destinacijo?
Ok, se ti zdi da me je to zanimalo? Me ni,.... torej .... obvoz.
hvala
Default avatar

naprimer

Ena od agencij z veliko akcije je Isis.
Default avatar

ja itak

Lej, vse agencije imajo svojo ponudbo na spletu. Si je pa treba vzet čas in preklikat, pregledat, kaj sploh bi, pa za koliko denarja. Iskanje lahko razširiš še na tuje (avstrijske-nemške) agencije, ki letijo recimo iz Gradca, Münchna, z Dunaja ...
Me sicer tisti konci čisto nič ne zanimajo, ampak kolikor sem spotoma kje slišala/prebrala, je tam dol 3* bolj kot ne žalost, še 4* je lahko bolj tako-tako. Za Tunizijo vem da so bile super ugodne ponudbe, odkar se je zgodilo tisto streljanje, ne vem, če so še.
Skratka, malo se je treba potrudit za kakšno ugodno varianto.
Kar se tiče hotelov, imaš pa na kupe komentarjev in ocen "iz prve roke" na portalih booking, holidaycheck, tripadvisor ... Booking je zame še najbolj merodajen, ker lahko oceno poda samo tisti, ki je v hotelu dejansko bival.
Default avatar

qtszzz

Bila lani v Hurgadi na pocitnicah in smo leteli z Gradca, ker je bilo cenejse za 150 eur kot z Brnika. Svetujem ti, da pogledas na agenciji Eti potovanja, ki je Avstrijska agencija in ima tudi poslovalnice v Slo. Mi smo bili v hotelu Grand resort, ki ima 5 zvezdic in smo bili zelo zadovoljni in se pot z letalisca je trajala z avtobusom samo 15 minut. Na Djerbi sem bila pa predlani zaradi zelo ugodne cene, ampak se z Egiptom ne more primerjati in tja me ne spravijo vec in tudi v Tunizijo ne grem vec.
Default avatar

sultan

Šarm ti odsvetujem zaradi Sinaja. Lansko leto in predlani smo bili v Hurgadi (iz Lj.), letos (Nov.) pa v Egiptu, Marsa Alamu, iz Gradca. Povsod je bilo uredu. V Hurgadi se sicer več dogaja, je pa malo bolj rizično. V Marsa Alamu je bolj mirno za pravi počitek. Načeloma imajo vse agencije enake ponudbe in cene.
Default avatar

no-ja

Glede na tole, kar namerava danes narediti Trump (selitev veleposlaništva), jaz na tiste konce ne bi šla niti pod razno. Ja, vem, da je drugo leto, ampak kot tam zakuha, kuha....
Default avatar

Dajte se zresnit

Kok ste smešni z komentarji.

Vse to teroristično sranje je samo slabo zrežirana igra.

Bil 3 x oziroma 2x v zadnjih 3 letih na Đerbi in v Egiptu,pa nobenega sranja,nobenih težav.

In ja,junija 2018 grem na nadaljno izobraževanje brez kakršnega koli strahu.
Default avatar

abcdefghijklmnoprstuvz

Z možem sva tudi gledala Egipt križarjenje po Nilu, vendar za januar 2018 ni nobenega prijavljenega... Zgleda, da se vsi bojijo potovati v te konce :(
Default avatar

Lucas99

Bili lani junija v Tuniziji, dva odrasla, otrok star 11 let in 17 let, cena za vse stiri - 1500 eur, let z Brnika, hotel 5 zvezdic.. Samo je bil po nasih standardih hotel za 3 zvezdice..
Vse je bilo ok. Rezervirali preko M Holidays, placevali na dvojne pike in s tem pridobili bonus za 100 eur