Starševski čvek

Mleko-test ZPS

Default avatar
Bi lahko kdo, ki ima dostop, navedel prvih nekaj zmagovalnih mlek(ov) - joj, kako se to sploh sklanja :) ? Pa še najslabše tri prosim.
Default avatar
Škrtica je napisal/a:

Vi ste banditi. Ko se bo ZPS v celoti financiral sam, ne pa denar prejemal od nas davkoplačevalcev ali pa uporabljal delovna sredstva, ki jih plačujemo davkoplačevalci!

Za 3,5 € dobim že 4 litre mleka.
Če bi bili neodvisni in jim je kaj za potrošnike, bi bilo vse javno objavljeno in pika .
Default avatar
davkoplačevalec je napisal/a:
ZPS se ne bo nikoli financiral sam, od kod le, da ga pa financirajo korporacije si pa ni za želeti kajne. Se pa strinjam, da bi morali podatki analiz biti javno objavljeni.
Default avatar
ZPS kar lepo financirajo korporacije, imajo celo cenik! Toliko o kredibilnosti!
Default avatar
Kar lepo jih financirajo je napisal/a:
Kakšen verodostojen link prosim.
Default avatar
No, a bomo izvedeli, katero mleko je naj in katero ni naj?
Default avatar
bomoizvedeli je napisal/a:
Če boš plačala, boš izvedela.
Default avatar
Saj se navadno prodajalci dobro ocenjenih proizvodov hvalijo na billboardih... ;)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar
bomoizvedeli je napisal/a:
Jaz vem le za test ZPS izpred 7 let. Daleč najboljše je bilo Hoferjevo mleko, potem dolgo nič in ostali, daleč najslabše pa je bllo mleko z Mercatorjevo blagovno znamko iz lj. mlekarn.

Rezultati bi morali bti javno objavljeni, saj ZPD med drugim financiramo tudi vsi davkoplačevalci
<https://erar.si/>
Default avatar
Ker mlek je zdaj na vrhu?
Default avatar
Veste kaj, tok nebuloz kot pišete - ne rabite rezultatov testa.
Ad 1. ZPS se financira (tudi iz moje) članarine!
ad 2. Če jih financirajo korporacije - zakaj vas potem tako zanimajo rezultati
ad 3. če ti je težko 4 evre dat za test - potem ga ne rabiš.

Za mojo članarino dobim več kot plačam. Ti si pa kar obriši za nosom.
Default avatar
Član ZPS je napisal/a:
Ti se obriš pod nosom, ko so te na suh nategnil

A bistvo si pa spregledal, da VSI davkoplačevalci financiramo ZPS?
Ker gre tudi iz moje denarja, bi vsi rezultati morali biti javni.
Default avatar
Član ZPS je napisal/a:
Ti kar financiraj in plačuj članarino, jaz jih financiram z vsakim zasluženim in porabljenim centom in mislim, da je to z moje strani povsem dovolj, zato bi rezultati morali biti javni.
Default avatar
Hvala tudi od mene!
Default avatar
Hvala. Kaj pa pomeni "ustreznost toplotne obdelave"?
Default avatar
Če pogledamo rezultate testa, se lepo vidi, da ZPS ni rezultatov pokazal neodvisno in je test izvedel nestrokovno.

Pri mlekih kot so alpsko mleko ljubljanskih mlekarn, pomursko mleko..., ki jih prodajajo v vseh trgovinah (spar Mercator, leclerc, hofer, tuš...) ne bi smelo biti napisano kje je kupljeno pri ocenjevanju.
Če bi recimo kupili to pomursko mleko recimo v hoferju, je tam pomursko mleko že eno leto cca 20 % cenejše kot v sparu :)
Tako lestvica zavaja in nepoznavalec bi mislil, da je najboljše ocenjeno mleko le v sparu, čeprav ga lahko kupi skoraj povsod tudi v vseh drugih trgovinah. In v nekaterih trgovinah tudi bistveno ceneje, kar pa lestvica ne prikaže, ker so cene istega mleka v raznih trgovskih verigah zelo različne. Tiste zvezdice in € pri mleku bi tako drugače dodajali in bi bila lestvica seveda izgledala drugače.
Tako je lestvica narejena zelo nestrokovno, zavaja kupce in po prikazanem bi rekel da je narejena po meri SPAR-a.

Drugače je seveda za trgovske znamke (spar, milfina, milbona, Mercator...) ki jih prodajajo samo v svojih trgovinah. tukaj je pa OK.
Default avatar
Spoštovani, ZPS je društvo, ki se financira iz članarin članov in z izvajanjem projektov, za izvedbo katerih je uspešna na razpisih. Trenutno rezultate dela na "proračunskih" projektih lahko najdete na www.vemveč.si, www.potrošnikovZOOM.si in na www.veskajjes.si.

Testiranja tako omogočajo izključno naši člani. In glede na to, da testiranja izvajamo v akreditiranih laboratorijih doma in v tujini, ti testi niso poceni. Samo za ilustracijo - test enega samega balzama za ustnice stane 3300 EUR, mi smo objavili rezultate za več kot 18 izdelkov! Test je bil izveden v treh akreditiranih laboratorijih. Več o tem, kako testiramo, lahko preverite na https://www.zps.si/index.php/revija-vip ... -pojasnila.

ZPS ne objavlja oglasov, ne sprejema sponzorskih sredstev itd, saj le tako lahko zagotavljamo našo neodvisnost. Res pa je, da podjetja, ki so uspešna na testiranjih, to informacijo v obliki ZPStesta izpostavijo na testiranem izdelku- pravila zanje najdete na https://www.zps.si/index.php/revija-vip ... a-podjetja.

Kljub temu na ZPS izvajamo številne aktivnosti za vse potrošnike (kampanja oderuški krediti, Zamenjaj in prihrani, PreVWara...), povzemamo rezultate testiranj ipd.

Želimo si konsktruktivnih kritik in predlogov, odločno pa zavračamo domneve in blatenje kar tako, brez dejstev in argumentov.
Srečno, Jasmina Bevc Bahar, ZPS
Default avatar
ssskk je napisal/a:
Tudi mene to zanima. Kupujem bio mleko v hoferju in tu je bil slabse ocenjen.
Default avatar
Spoštovani član, članica, hvala za vaše zaupanje. Vas pa prosimo za spoštovanje avtorskih pravic Zveze potrošnikov Slovenije.

Spodaj je izsek iz Pravnega obvestila na www.zps.si:
Vse vsebine, ki so objavljene v reviji ZPStest ter na spletni strani www.zps.si ali kateri koli njenih podstrani ter na kateremkoli nosilcu vsebin (npr. aplikacija ZPStest), so neodvisno od prenosne poti, prek katere uporabnik dostopa do vsebin, in neodvisno od platforme, na kateri je vsebina, zaščitene in se smejo uporabljati zgolj v obsegu in na način, kot ju določa Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) in v skladu s Pravnim obvestilom - pogoji uporabe vsebin, kot so opredeljeni v nadaljevanju. Imetnik vseh navedenih avtorskih pravic je Zveza potrošnikov Slovenije – društvo, Frankopanska 5, 1000 Ljubljana.

Pogoji uporabe vsebin
Kakršnokoli reproduciranje, distribuiranje, dajanje na voljo javnosti, dajanje v najem, predelovanje ali povzemanje vsebine revije ZPStest, spletne strani www.zps.si in vseh njenih podstrani je dovoljeno le z izrecnim dovoljenjem Zveze potrošnikov Slovenije.

Prav tako ni dovoljeno reproduciranje, distribuiranje, dajanje na voljo javnosti, dajanje v najem, predelovanje ali kakršnakoli druga uporaba znaka ali imena Zveze potrošnikov Slovenije brez izrecnega dovoljenja Zveze potrošnikov Slovenije.

Kakršnakoli in vsaka uporaba navedb, vsebin, dela vsebin v komercialne namene je v celoti prepovedana! Izjema pri tem so Sporočila za javnost v obsegu, kot so bila pripravljena in posredovana medijem.

Za pridobitev soglasja ali seznanitev s pogoji uporabe nam pišite na naslov [email protected].

Uporaba spletne strani www.zps.si v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, organizacija ali podjetje, ki uporablja spletno stran www.zps.si na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovorna...

Srečno, Jasmina Bevc Bahar ZPS