Na burger
Meni je bil hood burger prve pol leta po odprtju res top. Potem so se pa pokvarili. Krompirček ni več hrustljav, omake so manj bogate, kvaliteta mesa pa zelo variira.
Če govorim za Ljubljano, grem najraje k Larsu in Svenu na Rudnik.
Zgornji predlog v Kranju sem tudi že preizkusil, pa nisem bil navdušen, sem pa vesel predloga za Kamnik. Ga bom šel testirat.
No, to je to, ko hodijo na burgerje ljudje, ki poznajo samo mcdonalds in potem mislijo, da je to eno in isto. Niti slučajno! Gurmanski burger je slow food, goveje meso pa se peče na medium!
[/quote]
Pa dobro no – za mlajše otroke, še nenajstnike, zagotovo ni medium rare , za njim je medium well – za otroke mora bit meso bolj pečeno, ne rožnato, ne tako kot je pravi ameriški stil burgerja.
Sorry Kralj žara se spoglduje z balkanskim načinom priprave. Tale bruger na sliki je že tak:
https://www.google.si/search?q=kralj+{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}BEara&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjkoL3CkuzXAhXF6qQKHSM-Bl0Q_AUICigB&biw=1196&bih=766#imgrc=9_oP0T4lxJcDmM:
“ni šans!” da poseka Lars & Svenovega:
https://www.google.si/search?q=lars{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}26Sven&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiW6dHikuzXAhVCy6QKHbPRBywQ_AUICigB&biw=1196&bih=766#imgrc=lbizhBdS7bHd3M:
Sorry Kralj žara se spoglduje z balkanskim načinom priprave. Tale bruger na sliki je že tak:
https://www.google.si/search?q=kralj+{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}BEara&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjkoL3CkuzXAhXF6qQKHSM-Bl0Q_AUICigB&biw=1196&bih=766#imgrc=9_oP0T4lxJcDmM:
“ni šans!” da poseka Lars & Svenovega:
https://www.google.si/search?q=lars{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}26Sven&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiW6dHikuzXAhVCy6QKHbPRBywQ_AUICigB&biw=1196&bih=766#imgrc=lbizhBdS7bHd3M:
[/quote]
Balkanski način priprave? A si ti že sploh od blizu videl pripravo burgerja? To je svetove narazen ob balkanskega roštilja…
In ja, Kralj žara je bistveno boljši. Kar malo poglej kaj pravijo poznavalci in kritiki. Pa ne samo burger, pri njih je tudi ostala hrana, ki jo ponujajo, noro dobra. Še nisem šel nezadovoljen iz njihove gostilne!
Razmišljanje zblojene mamice. A otroci in najstniki imajo kaj drugačen okus, kot odrasli?
[/quote]
Ja, imajo.
Glede na standarde higienskega minimuma oz. upoštevanje le-teh, pa je sploh bolje, da ljudje naročajo pečeno meso. Ti pa kar verjemi in papcaj napol surove polpete, ki se dneve valjajo po hladilnikih, nato po skrinjah – pa nato napol razpadli spet po hladilnikih, dokler ne uspejo prileteti na žar ploščo (mnogokrat neočiščeno) in pristati med šnitama neke stare bombete.
Če verjameš, da so tile hohštaplerski prodajalci burgerjev kaj bolj snažni kot šipci, ki ordinirajo s svojimi bureki in kebabi, si res butast.
Jaz se kar strinjam z avtorico posta, ki pravi, naj (vsaj) otroci jedo pečeno meso, ti pa pač sanjaj o neki high kvaliteti – kakor hočeš 😉
Ja, imajo.
Glede na standarde higienskega minimuma oz. upoštevanje le-teh, pa je sploh bolje, da ljudje naročajo pečeno meso. Ti pa kar verjemi in papcaj napol surove polpete, ki se dneve valjajo po hladilnikih, nato po skrinjah – pa nato napol razpadli spet po hladilnikih, dokler ne uspejo prileteti na žar ploščo (mnogokrat neočiščeno) in pristati med šnitama neke stare bombete.
Če verjameš, da so tile hohštaplerski prodajalci burgerjev kaj bolj snažni kot šipci, ki ordinirajo s svojimi bureki in kebabi, si res butast.
Jaz se kar strinjam z avtorico posta, ki pravi, naj (vsaj) otroci jedo pečeno meso, ti pa pač sanjaj o neki high kvaliteti – kakor hočeš 😉
[/quote]
Pri raznih Lars&Svenih, Hood burgerjih, horsih in podobnih kioskih, je najbrž res boljše, da se zadeva prepeče čez in čez. Al pa mogoče še najboljša opcija, da drekači tvojega tipa zavijete v mcdonalds. Tam res ni bojazni, da bi kdo pojedel kakšen surov košček mesa…