Avto.Over.Net

Pomoč voznikom v prometu

Odgovarjajo: Luka Rupnik, vodja šole vožnje AMTK

Kako ravnati v prometni nesreči, kako se obnašati, če vas ustavi policija? Kako pridobiti vozniško dovoljenje? Ste izgubili vozniško dovoljenje, ne veste kakšen je postopek? Vas zanima postopek o prekršku ali potrebujete informacije? Želite vedeti, kaj je opozorilo, plačilni nalog, odločba, sodba ali drug akt izdan v postopku o prekršku.

Luka Rupnik , vodja šole vožnje AMTK

lukarupnik

Odovzem izpita mlademu vozniku

Default avatar

kec996

Pozdravljeni,

Najprej hvala za pomoč in vse odgovore. V ponedeljek 27.11.2017 so me ustavili policaji zaradi prevozene povne črte in mi dodelili tudi hitri test drog ki je bil pozitiven zaradi tega ker sem z kolegi v nedeljo popovne enga skadil. strokovni pregled sem zavrnil ker mi je policaj dejal da mi lahko nanese samo se dodatne stroške. danes 1.12.2017 sem dobil pismo iz sodišča ki ga moram dvigniti v 15 dneh. sedaj me pa zanima kaj bi bilo pametno narediti pred sodiščem in zanima me tudi ce imam kakšno možnos za dodelitev pogojnega vozniškega dovolenja glede na to da sem bil še mlad voznik in bi dopolnil 21 let dne 17.12.2017. izpit bi pa nujno rabil za službo in izredno šolanje ker drugače lahko ostanem brez službe in tudi v šolo nebom mogel iti zaradi relacije Litija-Ljubljana. Vprašal bi tudi ali moram prinesti na sodišče kako pritožbo.

Vnaprej hvala in lep dan!
Default avatar

lukarupnik

Pozdravljeni, če opravite kontrolni zdravniški pregled imate možnost vrnitve začasno odvzetega v.d. in kasneje tudi t.i. pogojno obdržanje v.d. Za oba postopka je pogoj kontrolni zdravniški pregled. Na zaslišanju bodo ugotovili, da ste stroili prekršek in vam izdali sodbo, ki bo govorila o izreku 18 kazenskih točk in min. 1200€ kazni. Po pravnomočnosti sodbe bo prišel sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep se lahko vlaga prdedlog za pogojno obdržanje v.d. Seveda se lahko na vse zadeve ugovarja/pritožuje vendar vam v naprej povem, da ne boste uspešni. Lp
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]