Forum: Prehrana in varnost živil

Kako pripraviti, obdelati, shranjevati živila in pripravljeno hrano? Kako kombinirati živila glede na posebne prehranske zahteve, dietno prehrano in zdravilne vplive? Vse o HACCP standardu in alternativnih načinih prehranjevanja.

Vegetarijanstvo

Odgovori Nova tema
Default avatar Wackie 30 Nov 2017 16:52

Pozdravljeni!
Sem najstnica in sem že 2 leti vegetarijanka. Veliko ljudi mi pravi, da sem se prezgodaj odločila za to in da se moje telo še razvija in bi potrebovalo hrano živalskega izvora. Kaj pa vi menite o tem?
Lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar iva verbnik 1 Dec 2017 13:31

Pozdravljeni,
Če ste se opredelili za vegetarijanko to pomeni, da še uživate hrano živalskega izvora (mleko, jajca) ne pa tudi mesa. Je tako? Ali ste morda veganka?
Vegetarijanska prehrana je lahko povsem zadostna, seveda pa je potrebo posvetiti večjo pozornost obroku, ker to ne more biti samo "odsotnost mesa iz obroka". Prehrana mora vsebovati zadostno količino vseh hranilnih snovi potrebnih za zdrav razvoj, zato morate namesto mesa vključevati drug vir beljakovin kot so na primer stročnice. Če uživate tudi jajca in mlečne izdelke potem osebno ne vidim težave. Jajca so zelo bogat vir tako beljakovin kot tudi kot pomembnih esencialnih snovi.
Uživajte polnovredna živila, čim manj prečiščena in raznoliko hrano.

mag. Iva Verbnik

Svetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.
[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh