Starševski čvek

delitev premoženja izven zakonska skupnost

Default avatar
Tri desetletji sem bila v izven zakonski skupnosti z bivšim partnerjem. Imava dva otroka,ki sta odrasla Kako je z delitvijo skupnega premoženja. Živeli smo v stanovanju, ki ni bila najina last. V bistvu me je postavil pred vrata z mojo osebno prtljago, Vzela sem samo osebne stvari in šla v podnajem.
Default avatar
Kaj pa bi sploh razdelila?
Default avatar
Stanovanje je last njegove tete, stanovanje sva opremila v celoti,od temeljev naprej,za opremo sem največ dala jaz.
Default avatar
Ne razumem vas žensk, kako že v startu ne naredite,da je kaj vase(napisano),tega si ne predstavljam in otroke imate ,...bodi srečna,da so vsaj otroci odrasli...
Default avatar
V nepremičnino, ki ni moja na papirju ali pa vsaj od partnerja, jaz nebi vložila niti centa. Zakaj? Ravno zaradi tega, ker lahko potem brez vsega ostaneš. Imaš račune koliko si za kakšno stvar plačala? Če ja potem od njega zahtevaj x vsoto denarja. Naj ti pač vrne. Če ne pa...se bojim, da boš brez vsega ostala. Uradno naj bi sicer bila polovica vseeno tvoja, torej boš dobila pol opreme oz. polovico vložka v opremo. Stanovanje ni tvoje in od tega pač nemoreš nič zahtevat. Res ste neumne, da mečete denar za nekaj kar sploh ni vaše.
Default avatar
Pri notarju se zapiše razdelitev premoženja po zzzdr
Default avatar
Če sta opremo stanovanja menjala pred kratkim, potem terjaj od njega povračilo polovce stroškov za opremo, če si ti vse plačala. Če pa je oprema stara več kot deset let, potem pa se za stare mize in omare ne sekiraj.

Če sta zastonj bivala v stanovanju, ki je last njegove tete, je stanovanje še vedno le last njegove tete, tu ni kaj deliti. Če si veliko vlagala v obnovo stanovanja njegove tete, potem lahko od nje terjaš povračilo svojih vlaganj, a ona lahko od tebe terja kaj za uporabnino svojega stanovanja. Bolj enostavno je, da vse skupaj kar odpišeš. Sicer se bosta vlekli deset let po sodišču in plačevali vsaka svoje odvetnike.
Default avatar
A pol le ni čisto vseeno če si poročen ali ne?
Default avatar
Seveda je vseeno.
Ampak tadva nimata ničesar, kar bi delila. Lahko ga tožiš za pol postelje in stol.
Default avatar
Ulala88 je napisal/a:
Ja super, potem pa recimo bivaj v praznem stanovanju.

Pišete neumnosti. Kaj če greš v neprofiten najem v prazno stanovanje, kaj če živiš pri teti, kot ta? Stroškov s stanovanjem ni imela, ni ga kupila, ni plačevala najemnine. Ta denar, ki bi ga sicer porabila za tole, je lahko obdržala. Kupila je opremo, kot bi jo v kakšnem drugem stanovanju. To sicer lahko zahteva nazaj, je pa spet vprašanje, kdaj je bila oprema kupljena in koliko je vredna. Če je to res staro, si kar naj ne nadeja, da bo dobila 20.000 ven od nekih omar.
Default avatar
Glej, 30 let si živela, ne da bi plačevala najemnino. Eno srednje spodobno stanovanje stane vsaj 500 EUR na mesec. Krat 12, krat 30. Lepih 180.000 EUR. Pa vzamemo, da bi partner moral plačati pol, nate odpade še vedno 90.000 EUR.

Toliko si v teh letih prihranila. Ne verjamem, da si v tem času pol toliko vložila v stanovanje.
Default avatar
druga plat medalje je napisal/a:
Nikjer ne piše da niso plačevali najemnine ali imeli kakršenkoli drug dogovor.

Konec koncev - v 30 letih je potrebno v stanovanju marsikaj obnoviti. In četudi ni niti stola kupila je v 30 letih bila gospodinja + intimna partnerica. Veš v gostilni tudi hrana stane. In seks tudi.
Default avatar
ne piše je napisal/a:
Že,ampak onadva skupaj nista v tridesetih letih ustvarila nič, kar bi sploh lahko delila!
Če nič nimaš, ne moreš nič deliti. Lahko zahteva, da si razdelita opremo. Ali pa od te tete, da ji povrne vlaganja v stanovanje.

Ampak iz naslova delitve premoženja ob razvezi pa ne vem, kaj hoče, če nič nimata?!
Default avatar
jaampak je napisal/a:
Po tvojem torej po 30 letih skupnega gospodinjstva ( rojstvu otrok..........................) mora ženska oditi z kufrom, partner pa lahko ostane v stanovanju?
Pa ne morem verjet takemu razmišljanju!!!
Default avatar
Ja pol pa vzami ti dve omari, televizor, sušilc, pol posode stole in kavč...on pa naj ima v stanovanju ostalo. Mislim, ce ni kaj delit, ni kaj delit, sem mislila, da se gre najmanj za par sto jurjev.
Default avatar
prevaranasembila je napisal/a:
Pober vse tisto, kar si sama kupila. najmanj to.
Default avatar
ne pusti se je napisal/a:
Nč ne pusti decu vse mu Pober!
Default avatar
ne piše je napisal/a:
Ne da bi rabil tvoje usluge, ampak kakšna je tvoja tarifa? Če že omenjaš cene storitev...
Default avatar
Badass je napisal/a:
Ma poglej. Kolikor vem je cena gospodinje ( to pomeni vodje gospodinjstva) min.1000€ mesečno + pokojninsko, zdravstveno zavarovanje s nastanitvijo ali kompenzacijo le tega.
Seveda prosti dnevi, prazniki in dopust.

To je zelo cenjena in iskana služba. Zahteva pa odrekanje osebnemu življenju.

Pri nas pa si pa moški z nižjim možganskim potencialom še vedno predstavljajo, da živijo v sužnjelastništvu in da ženski po 30 letih sobivanja ( pa čeprav ni NIČ finančno vlagala ) pripada kovček.

Pa še hlapec pri kmetih je imel več pravic v prejšnjem stoletju kot jih ima sedaj ( po vašem po 30 letih partnerka in mati otrok )

Žal tarife za seks pa ne vem. Glede na denar ki se v tem poslu obrača pa ne verjamem, da si lahko privoščiš vsakodnevno delitev postelje v ta namen - pa četudi ti da količinski, letni, milostni popust.
Default avatar
Vprašanje se je nanašalo na delitev skupnega premoženja in ne na zakasnelo plačilo nikoli zaračunanih uslug. Povsem ste zašli s teme.