Forum: Fizioterapija in masaže

Specialist Ortopedske medicine in Manualne terapije svetuje o diagnostiki in terapiji športnih poškodb ter odpravljanju bolečin s trigger point masažo, masažo stopal in drugimi fizioterapevtskimi tehnikami.

Bolečina zadnja stegenska mišica

Odgovori Nova tema
Default avatar rs1975 29 Nov 2017 18:05

Pred skoraj dvema mesecema sem imel manjši padec s kolesom. Ni zgledalo nič resnega. Tisti dan po padcu sem še normalno lahko odpeljal cca. 150 km.
Bolečine pa so se začele pojavljati naslednjič, ko sem šel na kolo, par dni kasneje. Po ravnem sem kolo lahko še normalno vozil, ne morem pa voziti v klanec, takrat je bolj obremenjena zadnja stegenska mišica. Bolečina se širi od riti navzdol nekje po zadnji in notranji strani stegna. Problem je, ker nikakor na otip ne morem najti točnega mesta izvora bolečine. Glede na vremenske razmere se namesto s kolesarstvom ukvarjam s tekom, pri katerem teh težav ne čutim. Drugače je sedaj še najbolj prisotna, ko ležim na boku in pokrčeno nogo bočno dvignem, takrat je prisotna ista bolečina kot na kolesu.
Kot kaže se tole samo od sebe ne bo pozdravilo. A je smiselno iti na UZ pregled stegenske mišice ali naj raje grem kar takoj k fizioterapevtu?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Barbara Purkart 3 Dec 2017 22:01

Pozdravljeni!

Najprej bi bilo smiselno s pregledom (https://www.fizioterapija.net/ortopedsk ... -ljubljana) ugotoviti ali gre za lokalno težavo - se pravi za poškodbo mišice, ali pa gre morda za prenešeno bolečino zaradi okvare ledvene medvretenčne ploščice... saj v temu primeru ne bo ultrazvok nič pokazal... še posebej sumim, da gre za to slednjo zadevo, ker niste nikakor mogli zatipati bolečega mesta... seveda pa brez pregleda ne morem točno povedati.

Lep pozdrav!

mag. kinez. Barbara Purkart, spec.Ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapevt


Fizioterapevtski center Barbara Purkart k.d.

(http://www.fizioterapija.net)

telefon: 041 35 33 66

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh