Style.Over.Net

Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenBrigita PotočkiMartina RazingerAna Ziherl Mali, Shape Salon Ljubljana • Ljubinka Đokić, Shape Salon Ljubljana

Forum za ženske in moške, ki si želijo izvedeti več o modi, trendih, lepoti, ličenju ter negi telesa in obraza. To je kotiček, namenjen izmenjavi mnenj in lastnih izkušenj ter vprašanjem modnim in lepotnim strokovnjakom.

Anja Cajhen

AnjaCajhen

Brigita Potočki

mjzfashion

Martina Razinger

martinarazinger

Ana Ziherl Mali , Shape Salon Ljubljana

Ana Ziherl Mali

Je zelo strastna glede lepote in nege, praktično že od otroških let. Vedno je spremljala trende in se izobraževala. Več kot 10 let se poklicno ukvarja z nego kože. Je tudi lastnica Shape salona, distributer za znamko Intraceuticals za Slovenijo in države bivše Jugoslavije. Obožuje svoj poklic, delo s strankami in dejstvo, da jim s svojim znanjem lahko pomaga.

Ljubinka Đokić , Shape Salon Ljubljana

Ljubinka

Ljubinka je vizažistka, specialist kozmetične in medicinske mikropigmentacije (pigmentistka), specialist odstranjevanja tetovaže in permanentnega make up-a, strokovnjakinja za urejanje nohtov z brendom Gelish in za keratinsko vihanje trepalnic z Elleebana Lash Lift. S čopiči in ličili je odraščala in je v svetu mode že od 15. leta. Lepota je njeno poslanstvo in se v njej tudi najbolje znajde. Ugled izkušene umetnice ličenja je dobila z dolgoletnimi izkušnjami na področju ličenja v TV showih (Top model, X Faktor, Znan obraz ima svoj glas…), časopisih (Story, Playboy…), video spotih (Hannah Mancini, Manca Špik…), prireditvah in pri delu s strankami. Je velika zagovornica naravne lepote in se drži pravila "manj je več". Ženski populaciji je želela ponuditi še več in odločitev za izobraževanje o kozmetični in medicinski mikropigmentaciji pri Goldeneye micropigmentation company (Nemčija) je bila absolutno prava odločitev. S tem je začela pisati novo zgodbo, ki jo osrečuje in izpolnjuje. V delu uživa in njeno največje zadovoljstvo so zadovoljni in nasmejani obrazi strank.

permanentni make up

Default avatar

judita41

Pozdravljene, zanima me, če si je katera tu že delala permanentno črto okrog oči? jaz sem se mogoče malo brezglavo podala v to, pa mi je sedaj malo žal. Bila sem enkrat, videti ni še nič, zato me čaka še nekaj korektur. Že prvič je bilo zelo boleče, oči imam pa že en teden vnete in solzne. Ne morem nositi kontaktnih leč in ne smem se ličiti, kar pomeni da že en teden hodim naokrog zabuhla, nenaličena in objokana. Ali je to normalno? Kozmetičarka pravi, da je to vse normalno, da se morajo oči pomiriti in da bo po korekturi bolje. Toda jaz si ne upam več iti pod tisto iglo. Pravzaprav me je zelo strah, da ni kaj narobe. Prosim za kakšno mnenje.
Default avatar

Marija_Šuštar

Draga Judita, telo ti sporoča da ni srečno, prisluhni mu in ne počni več tega. To vseekakor ne more biti normalna reakcija, kot pravi kozmetičarka. Polagam ti na srce, zamenjaj kozmetičarko. Mogoče ni njena napaka, pa imaš reakcijo, vsekakor pa ni poštena da ti pove, da ni prav da s tem nadaljuješ. To je dober razlog da jo zamenjaš, kozmetičark je pa ja dovolj. Bi te pa rada vprašala zakaj si se odločila za permanentni makeup? Ta ostane za stalno, kajne? Se ti ne zdi bolj koristno da ta denar recimo nameniš rajši za nego, za dobro kozmetiko da ustvariš lepoto z zdravim tenom, ne pa z ličilom? Želim vam vse dobro, Marija
Default avatar

Ljubinka

Spoštovana Judita,

Zelo mi je žal, da ste imela slabo izkušnjo s permanentnim make up-om. Kot pigmentist, ki se ukvarja z Goldeneye mikropigmentacijo (medicinsko in kozmetično) moram komentirati, da še nisem imela takega odziva strank. Normalna je "zabuhlost" oz. natečena veka (kot da bi celo noč jokala), ki je posledica tretiranja na določenem območju. V dveh dneh so oči zopet v normalnem stanju. Ali morda veste s katerimi pigmenti so bile oči tretirane in kaj od anestetika vam je gospa namazala? Morda ste na kaj od substanc alergična in vam draži oči. Sta naredili vsaj 3 dni pred tretmajem alergo test? Jaz vsaki stranki naredim test ne glede na to da so Goldeneye pigmenti najvišje kakovosti in z vsemi certifikati in dovoljenji, ki jih Ministrstvo za zdravje predpisuje.
Na žalost je pri nas v Sloveniji veliko takih, k delajo s kitajskimi in ameriškimi pigmenti, ki so polni težkih kovin in nedovoljenih substanc.
Upam, da pozitivno rešite vašo težavo.

Vse lepo.

Ljubinka
Shape salon lepote