Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

MedvedVišnjar estetska klinika

MedvedVišnjar estetska klinika

Na forumu svetujeta Nevio Medved in Igor Višnjar iz MedvedVišnjar estetske klinike. Nevio Medved je dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu. Igor Višnjar je dr. med., specialist kirurg. Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim pilingom.

Povesene prsi- resitev kaj razen silikonov?

Default avatar

Povesenazalost

Celo najstnistvo sem imela tezavo z tezo in sicer z rejenjem in hujsanjem. Na leto sem se lahko zredila in shujsala za 20kg, kar je za moje prsi pomenilo iz kosarice D na kosarico slaba A, potem spet na kosarico C, mogoce D, spet shujsala itd. In sem zato imela ze pri 18ih prsi povesene skoraj do popka, nekaj je kriva gravitacija(velikost D kosarica), nekaj raztegnjena koza na prsih in stoji vse skupaj ca.15cm prenizko. Obliko prsi imam sicer meni lepo, ampak so vseeno veliko prenizko.

Je pa res, da nimam nobenih misic. Ce bi zacela trenirat(s poudarkom na prsnih misicah), bi lahko kaj spremenila? Stara sem 25, se nimam otrok, ampak me je ze zdaj groza, kje jih bom imela, ko bom enkrat dojila. To mi strasno vpliva na samozavest in med seksom si modrcka nikoli ne snamem. Nimam pa denarja za silikone ali kaksne operacije. Bo pomagali kaksni hormoni, karkoli(vsi vemo da se dobi marsikaj)? Ali naj shujsam(da si zmanjsam sedanjo velikost prsi, sedaj mam ca.5kg viska kil) in potem treniram prsne misice? Ali kaj bi lahko naredila? Drugace sem sinpaticna punca z ok postavo, a ce se gledam v ogledalo brez modrcka, samo z kaksno majcko, imam prsi tako povesene da se za vsak skoraj zjokam. Ce si zataknem kuli pod njih ga lahko nosim cel dan okrog. Tudi modrcek dobim zelo tezko taksen da mi to drzi gor. Da mam prsi na ustrezni visini si morem naramnice fakn skrajsati, da je vse napeto, potem pa me reze v ramena, zuli... Zadnjic sem imela sporten modrcek pod majico oblecen, pa me je nekdo vprasal ce dans mam pa dan brez modrcka..to je verjetno mislil, ker imam z sportnim modrckom tako povesene kot jih imajo punce mojih let brez modrcka. Zato pa imam same podlozene push up modrcke, da ne zgledam poveseno, saj sportni modrcek ni dovolj. Vcasih nosim sportni modrcek plus podlozen, da vse drzi na mestu... Sem sprasevala ze tudi svojo zdravnico, pa je rekla da tako pac je, da razen operativno tega ne morem popravit..na morje sploh ne hodim ali na bazene, ker ne dobim kopalk, da bi to drzale skupaj :(
Default avatar

k.bozikov

pozdravljeni, telovadba ali krepitev prsnih mišic nimajo nobenega vpliva na videz vaših dojk. Glede na to, da pravite, da so košarica C/D, je tudi velikost kar primerna, tako da silikoni mogoče sploh niso prava izbira. Potrebovali bi le dvig dojk, kar pomeni brazgotine okoli bradavic in navpično navzdol do gube. Brez tega pa vašega stanja ni moč spremeniti.

Več o oblikovanju in dvigu prsi sem napisal tudi na https://bozikov.com/prsi/ in https://bozikov.com/prsi/zmanjsanje-doj ... aplastika/

lp
********************************
Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med.
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
http://www.bozikov.com
https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/

Moderatorji

MedvedVišnjar estetska klinika
MedvedVišnjar estetska klinika