Starševski čvek

Spol otroka

Default avatar
Pozdravljene.
Lahko me zasipate z žalivkami takšnimi in drugačnimi.. :) naj izrazim svoje mnenje, morda je na tem planetu še kakšna "grda" mamica, ki me bo razumela..
In sicer se nikoli nisem videla v vlogi mame to mi je preprosto predstavljalo preveliko obveznost + ogromen strošek. No pa sva se le "odločila" za otroka. (Bil je planiran) ko je test pokazal + sem si v glavo ubila, da je punčka, prav tako partner. In neboste vrjeli vse do 27t smo imeli punčko.. dokler ni gin. na pregledu pokazala jasno veliko "premoženje" čelo sliko mi je natisnila! Fuj! Prosim? Fant? Ne nemogoče! Popkovina je, noga? In da neboste mislile vse stvari sva kupovala v nevtralnih barvah, pastelih saj nemarava ne modre in prav tako ne roza..
Sedaj sm v 35t in ne, nisem se "sprijaznila" ne neželim fanta!.. In ja je zdrav, spočet brez kakeršnega trda(kar povejte mi da se nekatere borijo leta da zanosijo, ker tega pa res nevem!) In dvomim da ga bom uzljubila. Ker je moja srečna nosečnost od 27tedna dalje postala popolnoma nesrečna. Pa me zanima če se je katera mamica spopadla z podobno rečjo. :)
Default avatar
Želela sem si punčko, rodila sem fantka, bila sem neizmerno srečna, ko sem ga stisnila k sebi, takoj je bilo pozabljeno, da bi morala imeti punčko. Druga je bila pa res punčka.
Srečno!
Default avatar
Če še nisi/nista vedela, si spola podmladka zaenkrat še ne moremo izbirati.
Zakaj pa je tako strašansko važno, katerega spola je?
Imata že vse splanirano, kaj naj bi v življenju postal/a? Slaba strategija, obsojena na propad, kakor tudi na propad otroka.
Get real...Default avatar
Ne obsojam vaju! Verjamem, da imajo nekateri s tem velik problem...
Kakšen nasvet??
Ko boš po parih urah rodila, boš z neizmernim veseljem stisnila k sebi malega sinčka, ko bo zajokal te bo kar stisnilo, vesela, da je poroda konec.
Ko ti bo pediater odvzel otroka,boš z nestrpnostjo čakala na novice, ali je vse v najlepšjem redu! Ko boste v porodnišnici zjutraj ob 5.00 čakale (Postojna) da vam pripeljejo lačne kričače ga boš z neverjetno ljubeznijo podojila in umirila samo ti! Ko boš opazovala v sobi druge novorojenčke bo tvoj daleč najlepšji,..
Zdaj si mati! To je tvoj otrok! Vzljubila ga boš tako močno, da ti bo nerodno, da si sploh pomislila, da si to javno spregovorila, pa čeprav anonimno..
Default avatar
Avtorica ocitno ne ves kaj je pomembno v realnem zivljenju! Upaj, da bo otrok rojen zdrav in brez kaksnih deformacij. Ubogi se nerojeni fantek ima mamo s slamo v glavi...

Mogoce bo pa gej in ga bos lahko oblacila v punckaste cunje. Pateticno res.
Default avatar
Precej razumem. Jaz, če bi šla kupit otroka v trgovino /naročila/ bi imela dve punčki. Kar se mene tiče, so sinovi kazen ali lekcija za feministke.
Vendar pa: če se odločiš za otroka, s tem pride odgovornost do kakršnegakoli otroka že, ki nastane. In če je vse, kar mu fali, to, da mu manjka pol kromosoma, da ni XX ampak XY, je to še precej majhna pomanjkljivost. Sprijazni se. Zdaj imaš možnost, vplivati na to, da bo nastal moški, ki se bo spoštljivo obnašal do žensk, ne bo mamin sinko, bo povedal, ko mu kaj ne bo všeč, bo znal voditi a tudi sodelovati... in vse to, kar se danes pogreša pri moških. Tako bo imel obilo izbire, ko bo čas, da si izbira punce in kasneje ženske.
Zate je pa možnost, da se kaj novega naučiš. Jaz sem se v osnovni šoli vedno spraševala, kaj naredi mama od mojega sošolca, ki je počel same neumnosti, zdaj sem pa jaz ta mama.... Zdaj imaš možnost opazovati, kako nastaja moški. Moram reči, da se vedno bolj sprašujem, od kod ideja, da so fantje kakorkoli večvredni, v primerjavi z dekleti, ki jih šišajo za vsaj dve leti v večini sposobnosti. Po drugi strani, so pa kar nezahtevni. Družba jim postavlja precej manj parametrov glede primernega vedenja, jih pa omejuje pri dejavnostih. Sem se s težavo zmenila s sinom, da ne sme nositi nakita in da je puder in vse ostale barve za obraz samo za pusta. Igre imajo fantje čisto drugačne... gradijo in podirajo, medve s sestro sva se pa vedno igrali igre vlog. Rušenja, podiranja in razbijanja ali valjanja v blatu ni bilo nikoli na sporedu. Mojadva delata najraje to.
Glavno je, da poskrbiš, da iz tvojega otroka nastane spodoben človek, ki se bo znašel v življenju. To je pa lahko fant ali dekle.
Srečno! In pogum... in veliko potrpljenja...
Default avatar
Obsojanju... ampak v resen razmislek, da ti ne bo kdaj zal, da si zamudila najlepse trenutke povezovanja z otrokom v casu nosecnosti. Imas kaj vesti, da si ne bos to ocitala. Celo zivljenje..., ppotroka se otrok to cuti. Cuti tvoj odpor.
Predstavljaj si kako bi se ti pocutila, ce te stars bi tebe zavrgel custveno, ker nidi pp njegovem pravega spola.
Jaz pošiljam vso ljubezen temu nerojenemu otrocku, da jo cuti. Se mi smili. Pa zelim da tudi tebe na polno zadane ta ljubezen do lastnega otroka.
Default avatar
Ne. Nismo "ji" (še :D ) našli šihta ter izbrali interesnih dejavnosti :D
Res pa je da imamo moških v familiji že preko glave 8nečakov-fantou in niti ene "babe" .
Default avatar
Ubogi otrok ): A sta pomislila, da bi ga dala v posvojitev?
Ne samo zaradi spola, tudi zaradi stroškov in obveznosti.
Mislim, da bi bilo res bolje, da otrok ne bi imela.
Default avatar
Groznooo je napisal/a:
Tudi moje misli.
Default avatar
Groznooo je napisal/a:
Neboste verjeli vndar kar dobra tretina žensk razmišlja podobno / v tej smeri kot jaz. Le da se jih velik del zapre vase in o tem ne govori.
Ker se bojijo ravno takšnih obsodb..
In ne seveda nebo šel otrok v posvojitev..
Se bomo pač "sprijaznili".
Načeloma je bil post namenjen "grdim" mamicam.. in ne vam popolnim.. :) ampak spoštujem vsa mnenja.. :)
Default avatar
moje mnenje je napisal/a:
Hvala, za izkrenost.
In ja... mislim da bom tudi jaz nekako tako.. v stoje gledala svojega otroka kako drgne po parketu tisti autoček in mu v kopalni dopovedpvala da so šminke le za dekleta.. :)
Default avatar
Ne beli si glave, ker ko boš rodila in zagledala drobceno bitje, se boš zaljubila in v trenutku pozabila, da si si želela punčko.
Verjemi mi, da bo tako, vem o čem govorim in te razumem in ne obsojam.
Default avatar
Ni večje neumnosti kot svoje življenje podrediti neki fiksni ideji.
A je res pretežko vzeti stvari, kakršne so?!
Default avatar
Gita88 je napisal/a:
Kaj potem če so sami fantje v familiji. To ni isto kot tvoj lastni otrok!!! In tudi tvoj fantek bi ti moral biti (čist naravno) najlepši, veliko lepši od vsake punčke!
Default avatar
Tudi sama sem bila dolgo čisto nematerinske sorte. Nisem razumela, kaj ljudje vidijo v dojenčkih. Nobene želje nisem imela, da bi kakšnega pestovala in crkljala. Pri tridesetih se je v meni začel buditi materinski nagon. Spola med nosečnostjo nisem želela izvedeti, bilo mi je vseeno, a bila sem skoraj prepričana, da bo punčka. Pa je bil fant. Sem bila kar presenečena, a tisti hip, ko sem ga zagledala, sem vedela, da sem nanj čakala vse življenje. Je res težko opisati to srečo.
Default avatar
Gita88 je napisal/a:
Naj še jaz dodam skrajnost,ki ni nemogoča-morda boš na porodu umrla, ne bo ti treba gledat in prenašat nezaželjenega sinčka.
Na jok mi gre,.........ubogo detece.
Default avatar
skrajnost je napisal/a:
Morda res. Vndar naj vas ne skrbi zame.. sm v odlični življenski formi na vašo žalost. Nekatere ste predvsem nevrjetne.
Če bi razmišljala tako kot vi bi vrjetno šla na oduzem krvi da naredijo izračun xx/xy še ko je bila možnost za splav.. :)
Default avatar
A pa boš imela tega otroka, svojega sina, sploh rada? Resno me zanima. A nisi še sama čist prepričana?
Default avatar
Recimo, da je to dobra življenjska lekcija, ki jo lahko posreduješ tudi svojemu otroku: da v življenju ne moremo vplivati na vse in da so fiksne ideje o tem - imela bom 3 otroke, ne bom imela otrok, moj otrok bo fantek, moj mož bo imel modre oči ..... - zelo škodljive, če se jih človek res oprime.

Vsem bodočim staršem v poduk pa: rodi se otrok, ne pa fantek ali punčka - tisto res ni bistveno.