Starševski čvek

kriva ovadba/izpovedba

Default avatar

semena v mleku

V trgovini sem ukradel 2 stvari, vidne na posnetkih nadzornih kamer(mala tatvina).

Trgovina obvesti policijo, podajo ustno ovadbo, policaj si verjetno vseeno vse zapiše v beležko.

Naznanijo mu, da sem odtujil vrtalni stroj in 4 snemala za jermenice(abcigre).

Policija bežno pogleda posnetke, katere zasežejo in jih kasneje, izpovedba policista, na postaji ali kje detajlno pogledajo. Posnetki služijo tudi kot dokaz.

Policija gre na teren zbirat informacije, oglasijo se pri meni, mi predoči sliko mojega avta pred trgovino in sliko soobdolženega na vhodu v trgovino.

Sam priznam, da sem tam bil, a da nisem ničesar, ne videl, kaj šele odnesel(policist pravi, "ne mi govorit, da nisi vedel.") ja ok, si mislim svoje in pustim. Naredi zapisnik in ga zanima drugi storilec, dejansko je on odnesel stvari, a prišem v svojem imenu, to za info, ki jih iščem nima veze.

Sostorilca ne dobijo, ker je na Hrvaškem. Policist me prepriča, da ga pokličem, ko je pri meni doma. To tudi storim,a se ne oglasi. Policist še želi pogledati avto, grozi s hišno, bla, bla... na koncu se odpravi.

Čez par minut me kliče soobdolženi. Povem kako pa kaj, in on reče, da bo poravnal škodo. Kličem policista in mu povem, da bova plačala škodo. Vprašam ga še, koliko je za plačati. Pravi da nekje 480€. Začuden mu odvrnem, da toliko pa dvomim da je in ker vstraja, pokličem soobdolženega, kar tudi sam prizna, da ni toliko odnesel. Potem se umaknem, in se soobdolženi sam kasneje dobi in oglasi na policiji. Vztraja pri tem, da ni toliko odnesel. Na kar policist spiše ovadbo, na predlog, in v ovadbi napiše le znesek 272€, kar znašajo 4 snemalci.

Zadeva gre na tožilstvo/sodišče. Prva obravnava. Soobdolženega ni, jaz sem. Ima neko virozo-obisk zdravnika.

Tožilec prebere ovadbo. Naznanim, da, v primeru, če je možno in da plačam škodo, ne bo postopka in sankcij. Sodnica pritrdi, povpraša o nameri priči(zastopnica trgovine in zaposleni, oba sta priči) kateri se strinjata s plačilom in posledično v umik pregona.

Sodnica mi dovoli izhod v avto da pokličem po telefonu soobdolženega. Ko mu povem, se ne strinja s plačilom, ker ni odnesel vsega tega, kar nama je očitano.

Grem nazaj, povem, da ne moreva plačati, ker navajajo netočne podatke, ker da nisva odnesla vsega, kar nama očitajo.

Sodnica začne postopek.

Prva obravnava, zaslišanje mene in prič. Zaključi, razpiše nov narok.

Za soobdolženega odredi prisilni privod.

Na drugi obravnavi manjkajo priče, saj zanj ni bila udeležba obvezna.

Midva zopet povema, da sva osnesla, da nič ne tajiva, le da se ne moreva strinjat z obsegom odnešenega, in da sva odnesla manj.

Nič, sodnica za tretjo obravnavo pove, da se bodo pogledali posnetki nadzornih kamer, povabi dodatno pričo-policista in ponovno povabi priče trgovine.

Na tretji obravnavi najprej zasliši pričo-policista. Nato še priči trgovine, vmes še midva kaj povema.

Oglejujemo si posnetke nadzornih kamer. Iz posnetkov je razvidno, da je soobdolženi, ki je bil v trgovini in iz nje odtujil predmete, s tem ko jih je vzel s police in dal za jakno in odšel in dal v avto, vidi, da je to storil le z dvema predmetoma in ne 4, kot so ves čas zatrjevali, kakor trgovina kakor tudi policist(detajlni ogled posnetkov??).

Tožilka seveda spremeni obtožnico, zniža nabor predmetov in škodo, ki po korekciji znaša 119€ za le dva odnešena predmeta, in ne štiri, kot so na prejšnjih dveh obravnavah skozi zatrjevale priče in na začetku tudi spisale takšno ovadbo.

In sedaj pride bistvo, kar mene mori. Če zanemarimo, da sva kradla, da sva storila kaznivo dejanje in da sva ga tudi priznala in da sva želela povrniti škodo,s tem da bi plačala škodo za odnešene predmete, a se nisva strinjala, in kakor je tudi razvidno s posnetkov, da sva imela prav, da nisva vsega očitanega nama odnesla.

Ker sva na začetku bila pripravljena vse plačati, a tega nisva želela storiti, saj je šlo na najino škodo, ker nama je predočeno več, za kar sva vedla, da nisva odnesla, je postopek stekel in posledično sva dobila tudi sankcije, kazni par mesecev zaporne kazni s preizkusno dobo 3 let in združitev predhodne sodbe(podobne).

Če po svoji kmečki logiki gledam, sva sedaj obsojena, ker so priče zavajali sodišče. Vem, da ima vsakdo podati oz. naznaniti nekoga, ki krivo priča, kar v tem primeru je, a moja teza ni, da bi sankcijoniral priče(ki itak ne bodo dobile nobene kazni), pač pa, da bi sebe opral krivde, s tem ko in če bi na začetku priče in sama ovadba navajala dejansko stanje odnešenega, to plača in nebi sploh bilo postopka.

Kakšen odvetnik tu? Ki bi proti plačilo spisal pritožbo?
Default avatar

se mi ne smiliš

Močno upam, da sta morala plačati tudi postopek, ki je sledil in sodne stroške.

Glede na potek, bi rekla cca nad 10.000 eur.
So se ostali udeleženci lagali ali kamera pač ni pokrila vsega?

Oprosi, ampak nimam potrpeljenja in sočustvovanja do tatov, takih ali drugačnih.
Default avatar

Ja cem da tuzim

Ja cem da te tuzim....za pare!!!
In nemoj ti meni da ti nisi krao!!d ti si krao postenim ljudima i sada ce bit tvoja sudbina!! Plati pare i nemoj da neces vec krasti!!prljavcino jedna ciganska, ja i svi te cemo da te tuzimo ha ha ha
Default avatar

poIrani sij nepr

Avtor, za take kot se predstavljaš v uvodnem postu, je edina rešitev zapret in ključ vržt stran ali izgnat v kako muslimasko državo, kjer bi te na hitro naučili spoštovanja in kaj smeš, česa ne.
Default avatar

Ja cem da tuzim

poIrani sij nepr je napisal/a:
Podpis. Nisem robot.
Default avatar

Lepe odškodnine

semena v mleku je napisal/a:
AH človek plačaj pa čao, nevem kako se ti da z sodbami in sodiščem.Ali pa pejdi do konca, naj sodišče dela napake in nato hit na EU sodišče po denar. Jaz sem bl obsojen, da sem superman, letal po ljubljani, v 30 minutah naj bi 30 000 ljudem raznesel neka propagandna sporočila ali plakate. 4 osebe so me videle,nadzorne kamere, 29 996 ljudi je bilo označenih kot zavlačevanje postopka, nadzorne kamere zavačevanje postopka, začelo se je namerno pošljanje vabil na neobtoječe naslove, vročitelji so si take izmišljevali, da glava boli. Izginile s sodišča moje prijave na nepristransko sojenje, izločitev sodnika,... Po treh letih sem plačal nekje 6000e,pa sem se samo smejal za kaka drobiž so sebe sramotili. Rekel sem jim naj zaokrožijo na 10 000e. Pa niso smeli, ker bi izgledalo kot pokupovanje z moje strani. No šlo je naprej na EU sodišče in 80 000e bom sedaj dobil iz državnega proračuna. Upam da me kmalu spet tožijo da sem superman, z veseljem plačam 20 000e,da ponovno dobim 80 000e.
Default avatar

Tvoja mati

Lepe odškodnine je napisal/a:
Ti si navaden hinavc, lopov
Default avatar

Barca

Mogoce je, da je se kak drug kupec imel dolge prste in kaj odnesel, trgovina je vedela, koliko izdelkov je bilo na polici in obtozili so vaju.

Ce ne bi vzel nic, bi bilo cisto vseeno, ali je se kdo drug kaj vzel.

Skratka, ce bi bil posten, zdaj ne bi bil v nobeni godlji, ne bi imel nobenih opravkov s policijo in sodiscem in se naprej bi bil dobrodosel tudi v trgovini (tej n drugih, ker se prodajalci pogovarjajo in o tvoji kraji vedo tudi drugje in ti bodo gledali pod prste).
Default avatar

semena v mleku

aaaa, jbtg! to je pa pravna država ;)

divjino in silo jačega smo že prerastl. pa ste jo res?

no skratka, odvetnika rabim.
Default avatar

odvetnik Drago Berden v MB zna pritožit

Jaz ti to svetujEm, ne bo t žal, pritožbo upam da sta vidva napovedala takoj ! Pritožbo naj napiše odvetnik Drago Berden v Mariboru! On me zastopa v mojih prekrških zoper javni red in mir! Računal vama bo okoli 150 eur obema. Če se želita ogniti zaporu, takoj ga kličita in mu po mailu pošljita papirje, ti ne moreš tega vedeti , ali bo on uspel, ampak zakaj bi vidva šla zaradi 120 eur v zapor za več mesecev, če pa je Raščan Matej za krajo 34 mio eurov dobla samo 4 leta na odprtem oddelku in bo v 2 let zunaj, vmes pa vse vikende doma ??!!!!
Default avatar

za dvesto eur

odvetnik Drago Berden v MB zna pritožit je napisal/a:
Ta dva je kar prav, da gresta sedet, ne zaradi 4 cveng al česa že, ampak da si gresta za ušivih 200 eur umazat ime! Pri opisu zadev sicer mislim, da je umazano že od zdavnaj, če pa ni, pa sta dobila 4 leta premalo. Raščan si je v zapor vsaj šel prislužit te milijone, če si pa nesposoben, si pač samo mali kurji tat!