Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Pomoč, kruh je pregost

Default avatar

Pek-zacetnik

Živjo.

Rahlo se uvajam v peko kruha in soočam se sproblemom gostote. Testo pripravim, ga pustim vzhajati za tričetrt ure, ga razdelim na hlebčke in nato poknem v ror. Ampak... ko po občutku kruh vzamem ven cca 1 ura in pol, stopinj ne vem ker so zabrisane iz termostata na pečici (stara pečica) . Rezultat je gost ampak dokaj rahel kruh. Dosedaj sem uporabljal izključno polnozrnato moko ki ima manj glutena kot navadna bela.

Moti me da so luknjice v kruhu zelo majhne. Rad bi bolj zračnega in z res hrustljavo tanko skrojo.

Kaj delam narobe? Kako tip moke vpliva na strukturo kruha? Je kakšno priporočljivo zaporedje temperatur pečenja, na primer najprej na visoki, nato na nizki?

Lp!