Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Pomoč, kruh je pregost

Odgovori Nova tema
Default avatar Pek-zacetnik 23 Nov 2017 19:51

Živjo.

Rahlo se uvajam v peko kruha in soočam se sproblemom gostote. Testo pripravim, ga pustim vzhajati za tričetrt ure, ga razdelim na hlebčke in nato poknem v ror. Ampak... ko po občutku kruh vzamem ven cca 1 ura in pol, stopinj ne vem ker so zabrisane iz termostata na pečici (stara pečica) . Rezultat je gost ampak dokaj rahel kruh. Dosedaj sem uporabljal izključno polnozrnato moko ki ima manj glutena kot navadna bela.

Moti me da so luknjice v kruhu zelo majhne. Rad bi bolj zračnega in z res hrustljavo tanko skrojo.

Kaj delam narobe? Kako tip moke vpliva na strukturo kruha? Je kakšno priporočljivo zaporedje temperatur pečenja, na primer najprej na visoki, nato na nizki?

Lp!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh