Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Kitajska restavracija

Default avatar

Njammmmmm

Kaj naročite v kitajski restavraciji za na dom in da je zelo dobro....Lacniiiii
Default avatar

nič več kitajca

Nič več ne hodimo, ne naročamo. Dvakrat smo imeli smolo in smo dobili na pol zamrznjeno, enkrat pa z muho.....od takrat ne hodimo več. Veliko se je tusi pisalo o zelo slabi čistoči po teh restavracijah. To dvoje smo doživeli v dveh zelo pohvaljenih. Nekako nam ni več apetitlih.
Default avatar

skoraj nič več

Tudi mi skoraj nič več - samo še takrat, ko pridejo eni prijatelji zi tujine na obisk in hočejo tega kitajca jest.
Nas je minilo, tudi v eni tako zelo opevani in najboljši v Sloveniji, ker imajo po tleh pod stoli v jedilnici tako mastno, drsljivo od vse maščobe iz kuhinje, da se kar zadrjsaš , ko prideš noter v suhem vremenu. Očitno tega ne morejo umit dol s tal, je prezasičeno( umazanija).Si človek potem ne upa niti pomislit, kakšno je šele v kuhinji. Sicer vržejo natrijev glutamat v prahu v jed, potem nastane eksplozija okusa in umazanije in stare maščobe iz zarostanih prežganih vokov niti ne čutiš.... Vprašanje, koliko maščobe kaplja šele iz kuhinjskih nap nazaj nad kuhališča :)
Default avatar

chinafoood

pa mal povejte za ketere kitajske gre, no?

jaz jih obožujem, ampak ko tole slišim me pa tut mineva...
Default avatar

od kod pa

skoraj nič več je napisal/a:
Tudi mi skoraj nič več - samo še takrat, ko pridejo eni prijatelji zi tujine na obisk in hočejo tega kitajca jest.
Nas je minilo, tudi v eni tako zelo opevani in najboljši v Sloveniji, ker imajo po tleh pod stoli v jedilnici tako mastno, drsljivo od vse maščobe iz kuhinje, da se kar zadrjsaš , ko prideš noter v suhem vremenu. Očitno tega ne morejo umit dol s tal, je prezasičeno( umazanija).Si človek potem ne upa niti pomislit, kakšno je šele v kuhinji. Sicer vržejo natrijev glutamat v prahu v jed, potem nastane eksplozija okusa in umazanije in stare maščobe iz zarostanih prežganih vokov niti ne čutiš.... Vprašanje, koliko maščobe kaplja šele iz kuhinjskih nap nazaj nad kuhališča :)
Res čudno, da prijatelji iz tujine želijo pri nas jest kitajsko hrano, ker kjerkoli v tujini sem jaz jedla kitajsko, je bilo bolje kot pri nas ...
Meni so bile kitajske restavracije zanimive na začetku, ko so se začele pojavljat pri nas. Ker je bila malo drugačna hrana. Zadnja leta grem mogoče enkrat letno, pa še to ne toliko zaradi hrane kot zaradi druženja.
Default avatar

MSG

chinafoood je napisal/a:
pa mal povejte za ketere kitajske gre, no?

jaz jih obožujem, ampak ko tole slišim me pa tut mineva...
pa saj to ja veš, da je natrijev glutamat v prahu redna sestavina v kitajskih restavracijah tudi pri nas in se dodaja v jedi po žličkah. Bel prah.... Za oplemenitev okusov sestavin. Lahko si naročiš brez njega - rečeš pač natakarju, naj v kuhinjo naroči, da delajo brez WeiJing-a ( MSG - monosodium glutamate) ......


Lej, ko bodo v jedilnike napisali, da jed ne vsebujem MSG ( wejing), potem morda spet kaj grem tja. Drugače pa ne. Ker z MSG jem se da prekrit marsikateri neokusni okus
Default avatar

klasična

Če nobeden več ne hodi v kitajske pa mi povejte zakaj je bilo cca 3 tedne nazaj ob 2 popoldne v soboto na Litijski v LJ vse tako polno, da smo se morali obrniti in iti drugam? Bili smo trije in ni bilo prostora za nas...
Default avatar

skoraj nič več

od kod pa je napisal/a:
skoraj nič več je napisal/a:
Tudi mi skoraj nič več - samo še takrat, ko pridejo eni prijatelji zi tujine na obisk in hočejo tega kitajca jest.
Nas je minilo, tudi v eni tako zelo opevani in najboljši v Sloveniji, ker imajo po tleh pod stoli v jedilnici tako mastno, drsljivo od vse maščobe iz kuhinje, da se kar zadrjsaš , ko prideš noter v suhem vremenu. Očitno tega ne morejo umit dol s tal, je prezasičeno( umazanija).Si človek potem ne upa niti pomislit, kakšno je šele v kuhinji. Sicer vržejo natrijev glutamat v prahu v jed, potem nastane eksplozija okusa in umazanije in stare maščobe iz zarostanih prežganih vokov niti ne čutiš.... Vprašanje, koliko maščobe kaplja šele iz kuhinjskih nap nazaj nad kuhališča :)
Res čudno, da prijatelji iz tujine želijo pri nas jest kitajsko hrano, ker kjerkoli v tujini sem jaz jedla kitajsko, je bilo bolje kot pri nas ...
Meni so bile kitajske restavracije zanimive na začetku, ko so se začele pojavljat pri nas. Ker je bila malo drugačna hrana. Zadnja leta grem mogoče enkrat letno, pa še to ne toliko zaradi hrane kot zaradi druženja.

So Avstrijci in pravijo, da pri njih ni tako dobre hrane, kot so jo jedli pri nas... Premastno, preslano pri njih. Kitajci tudi prilagajajo trgu, kjer živijo. Avstrjci imajo nasplošno radi bolj slano in mastno hrano, ker je veliko kadilcev, imajo zavedene brbončice z nikotinom, sploh pa nikotih zmanjša občutek za soljenost.
Default avatar

nikjer to ne piše

klasična je napisal/a:
Če nobeden več ne hodi v kitajske pa mi povejte zakaj je bilo cca 3 tedne nazaj ob 2 popoldne v soboto na Litijski v LJ vse tako polno, da smo se morali obrniti in iti drugam? Bili smo trije in ni bilo prostora za nas...
Kje pa smo napisali, da "nobeden več ne hodi"? Tapametni ne hodimo več......
Default avatar

monogolsko

Jaz grem 2 x na leto in vedno vzamem mongolsko govedino. Mi je pač všeč, in zaenkrat sem še vedno živa in zdrava.
Default avatar

vseeno je

Tudi jaz že dolgo ne hodim več v kitajske restavracije, ker sem vedno imela reakcijo na natrijev glutaminat.

Drugače je pa popolnoma vseeno, kaj naročiš, itak ima vse isti okus.
Default avatar

kitajci pojedo vse

Default avatar

tole pa ne verjamem

MSG je napisal/a:
chinafoood je napisal/a:
pa mal povejte za ketere kitajske gre, no?

jaz jih obožujem, ampak ko tole slišim me pa tut mineva...
pa saj to ja veš, da je natrijev glutamat v prahu redna sestavina v kitajskih restavracijah tudi pri nas in se dodaja v jedi po žličkah. Bel prah.... Za oplemenitev okusov sestavin. Lahko si naročiš brez njega - rečeš pač natakarju, naj v kuhinjo naroči, da delajo brez WeiJing-a ( MSG - monosodium glutamate) ......


Lej, ko bodo v jedilnike napisali, da jed ne vsebujem MSG ( wejing), potem morda spet kaj grem tja. Drugače pa ne. Ker z MSG jem se da prekrit marsikateri neokusni okus

No, jaz sem zadnjič jedla v kitajski v Cityparku, kjer kuhajo pred tabo.... O tem tvojem MSG-ju ni bilo ne duha ne sluha. Ne vem, od kje ti te trditve.
Default avatar

MSG

tole pa ne verjamem je napisal/a:
MSG je napisal/a:


pa saj to ja veš, da je natrijev glutamat v prahu redna sestavina v kitajskih restavracijah tudi pri nas in se dodaja v jedi po žličkah. Bel prah.... Za oplemenitev okusov sestavin. Lahko si naročiš brez njega - rečeš pač natakarju, naj v kuhinjo naroči, da delajo brez WeiJing-a ( MSG - monosodium glutamate) ......


Lej, ko bodo v jedilnike napisali, da jed ne vsebujem MSG ( wejing), potem morda spet kaj grem tja. Drugače pa ne. Ker z MSG jem se da prekrit marsikateri neokusni okus

No, jaz sem zadnjič jedla v kitajski v Cityparku, kjer kuhajo pred tabo.... O tem tvojem MSG-ju ni bilo ne duha ne sluha. Ne vem, od kje ti te trditve.


Sej ima lahko namešan "seasoning" že prej - on vzame šeflo, pa ruk ruk noter, ti tega splh ne opaziš - Pravi zverziran kuhar kitajske hrane v vok odmerja sestavine ( začimbe, olje) s šefllo-kaj ma pa prej namešan, pa ti ne veš :). .



Pa dobro si oglej posnetek na 0.36 do 0:40 posnetka. :)))))))))
Default avatar

čudno tole

MSG je napisal/a:
tole pa ne verjamem je napisal/a:



No, jaz sem zadnjič jedla v kitajski v Cityparku, kjer kuhajo pred tabo.... O tem tvojem MSG-ju ni bilo ne duha ne sluha. Ne vem, od kje ti te trditve.


Sej ima lahko namešan "seasoning" že prej - on vzame šeflo, pa ruk ruk noter, ti tega splh ne opaziš - Pravi zverziran kuhar kitajske hrane v vok odmerja sestavine ( začimbe, olje) s šefllo-kaj ma pa prej namešan, pa ti ne veš :). .



Pa dobro si oglej posnetek na 0.36 do 0:40 posnetka. :)))))))))

kako pa potem TI veš, da je tale MSG notri, če ne vidiš? Ne vem, no, na videu sicer z roko meče noter nekaj belega, je pa lahko to sol, sojina ali riževa moka ali kaj podobnega.
Default avatar

natrijevglutanimat

MSG se uporablja redno, vedno in povsod. Ne le pri nas, tudi na Kitajskem. Za njih je to tako osnovna "začimba", kot za nas sol in poper.

Aja, jaz kitajsko hrano obožujem, kljub vedenju o sestavinah. Je pa ne jem pogosto, ker nimam časa. V našem kraju je na dom ne dostavljajo. To je moja edina pregreha, moj edini junk food.
Default avatar

1monja

Pri nas si na dom naročimo hrustljavo pečeno raco in samostansko (ali pa mogoče menihovo?) pojedino. Prvo je mesna, drugo brezmesna jed. Zraven prinesejo še veliko kuhanega riža. Od teh dveh porcij se trije več kot najemo. Ker radi jemo raco, nikoli je pa sami ne pripravljamo. Res pa je, da tega ne naročamo pogosto, mogoče enkrat na pol leta, ko se nam ne da kuhati.
Default avatar

MSG

čudno tole je napisal/a:
MSG je napisal/a:




Sej ima lahko namešan "seasoning" že prej - on vzame šeflo, pa ruk ruk noter, ti tega splh ne opaziš - Pravi zverziran kuhar kitajske hrane v vok odmerja sestavine ( začimbe, olje) s šefllo-kaj ma pa prej namešan, pa ti ne veš :). .



Pa dobro si oglej posnetek na 0.36 do 0:40 posnetka. :)))))))))

kako pa potem TI veš, da je tale MSG notri, če ne vidiš? Ne vem, no, na videu sicer z roko meče noter nekaj belega, je pa lahko to sol, sojina ali riževa moka ali kaj podobnega.
Ker se ve, da ga imajo slovenski dobavitelji kitajskih sestavin kitajskim redstvaracijam v skladiščih na paletah v vrečkah. Ali pa si ga kitajske restavracije same po svojih kanalih zrihtajo.


Ne bit tako naivna v življenju, no...
Default avatar

hjustjava jačka

1monja je napisal/a:
Pri nas si na dom naročimo hrustljavo pečeno raco in samostansko (ali pa mogoče menihovo?) pojedino. Prvo je mesna, drugo brezmesna jed. Zraven prinesejo še veliko kuhanega riža. Od teh dveh porcij se trije več kot najemo. Ker radi jemo raco, nikoli je pa sami ne pripravljamo. Res pa je, da tega ne naročamo pogosto, mogoče enkrat na pol leta, ko se nam ne da kuhati.
a takole:
Default avatar

ne bi več

V kitajskih gostilnah se poje veliko pasjega in podganjega mesa. Zmeraj sem imela težavo ugotoviti kaj zaeno meso imam na krožniku. Tekstura mi ni bila znana, okus pa itak s svojimi "začimbami" tako spremenijo, da se vse zakrije. Kitajci itak požrejo vse, mi pa izgleda tudi, vsaj nekateri. Meni je bilo vedno slabo po njihovi hrani, zato že nekaj let ne hodim več tja.